Ντάνκαν-Πάρκερ-Τζινόμπιλι: Για πάντα μαζί! (pics & vids)

Ντάνκαν-Πάρκερ-Τζινόμπιλι: Για πάντα μαζί! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Ντάνκαν-Πάρκερ-Τζινόμπιλι: Για πάντα μαζί! (pics & vids)

bet365

Ο Τόνι Πάρκερ συγκίνησε με τον λόγο του για τους Ντάνκαν και Τζινόμπιλι κατά τη διάρκεια απόσυρσης της φανέλας του και το gazzetta.gr υποκλίνεται σε μια από τις κορυφαίες τριάδες όλων των εποχών στο ΝΒΑ.

Εδώ και λίγες μέρες ο Τόνι Πάρκερ έχει πάρει τη θέση που του αξίζει στην οροφή του AT&T Center.

Ο θρύλος των Σπερς και της εθνικής Γαλλίας δεν ξέχασε κανέναν κατά τη διάρκεια της απόσυρσης της φανέλας τους από τους Σπερς.

Όμως εκεί που... ράγισαν και τα τσιμέντα ήταν όταν αναφέρθηκε στους συνοδοιπόρους του στο Σαν Αντόνιο όλα αυτά τα χρόνια, Μανού Τζινόμπιλι και Τιμ Ντάνκαν.

«Αυτοί οι δύο τύποι μεγάλωσαν μαζί μου όλα αυτά τα χρόνια. Μαζί σας μπορώ να τα αντιμετωπίσω όλα. Δεν έχετε ιδέα για το πως επηρεάσατε τη ζωή μου. Ο τρόπος που περνάμε τα βράδια μας μιλώντας. Η φιλία μας είναι αυτό που μετράει. Σας αγαπάω και θα είμαστε για πάντα μαζί», είπε συγκινημένος ο TP.

To gazzetta.gr υποκλίνεται σε μια από τις κορυφαίες και πιο απολαυστικές τριάδες όλων των εποχών, η οποία έκανε τους Σπερς πρωταγωνιστές για πάρα πολλά χρόνια και τους χάρισε 4 πρωταθλήματα.

Η τρίαδα με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του ΝΒΑ

Ελάχιστοι περίμεναν πως η συνεργασία του Ντάνκαν είχε πάρει ήδη ένα πρωτάθλημα με την ομάδα) με τους Πάρκερ και Τζινόμπιλι θα ήταν τόσο επιτυχημένη. Ο Γάλλος ήταν Νο.28 στο draft του 2001, ενώ ο Αργεντινός No.57 στο draft του 1999, αλλά έπαιξε για πρώτη φορά στη λίγκα το 2002.

O Tιμ πάτησε στην κορυφή του ΝΒΑ το 1999 παρέα με τον Ντέιβιντ Ρόμπινσον, χαρίζοντας στο Σαν Αντόνιο το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του. Ο Big Fundamental χρειάστηκε να περιμένει το φοβερό δίδυμο στα γκαρντ για να φορέσει και πάλι δαχτυλίδι. Ο Πάρκερ ήρθε το 2001, ενώ ο Μανού έγινε κάτοικος Σαν Αντόνιο έναν χρόνο αργότερα. Στην πρώτη σεζόν που οι 3 αυτοί φοβεροί τύποι έπαιξαν μαζί, κατάφεραν να σηκώσουν το πρωτάθλημα.

Η συνέχεια ήταν ονειρική, αφού πήραν και τους τίτλους το 2005, 2007 και του 2014 (τότε που βγήκε μπροστά ο Λέοναρντ και πήρε το βραβείο του MVP). Στα... χέρια του Πόποβιτς μεγαλούργησαν και έγραψαν τη δική τους ιστορία.

Τα πεπραγμένα τους ήταν αρκετά για να τους δώσουν μια θέση στο πάνθεον του Σαν Αντόνιο. Η ύψιστη τιμή ήρθε για αυτούς, με τον Πάρκερ να ακολουθεί τους άλλους 2 και να βλέπει τη φανέλα του στην οροφή του AT&T Center. Ένα στοιχείο που δείχνει την επίδραση αυτών των 3 κυρίων στο ΝΒΑ, είναι οι νίκες που πέτυχαν παρέα. Η big-three του Σαν Αντόνιο είναι εκείνη με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του ΝΒΑ (575).

Οι Σπερς του Πόποβιτς έπαιζαν θελκτικό μπάσκετ. Τις περισσότερες φορές η κυκλοφορία μπάλας στην επίθεση ήταν από άλλο πλανήτη. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως δίδαξαν μπάσκετ. Σωστές αποστάσεις, ανεπανάληπτη κυκολοφορία μπάλας, τέλεια κοψίματα στη ρακέτα και καίριες πάσες για να σκοτώσουν τον αντίπαλο. Οι αυτοματισμοί που έβγαζαν στο παιχνίδι τους σε έκαναν να απορείς αν αυτό πραγματικά συμβαίνει ή ονειρεύεσαι. Ειδικά στους τελικούς του 2014 κόντρα στους Χιτ το πήγαν σε άλλο επίπεδο.

Ντάνκαν, Πάρκερ και Τζινόμπιλι... κόλλησαν αρμονικά και έβαλαν γύρω τους παίκτες, οι οποίοι ένιωθαν χρήσιμοι και έτοιμοι να κάνουν το βήμα παραπάνω όποτε χρειαστεί. Όταν ο... μεγάλος αδερφός του Ντάνκαν, ο σπουδαίος Ντέβιντ Ρόμπινσον έφυγε το 2003, αμέσως βρέθηκαν οι συνεχιστές αυτής της ομάδας.

Η φοβερή τριάδα του Σαν Αντόνιο πήραν μαζί 4 πρωταθλήματα και κατάφεραν να κάνουν 50+ νίκες σε κάθε σεζόν. Είχαν 60% ποσοστό νικών κάθε χρονιά και εξυπακούεται πως έμπαιναν πάντα στα playoffs. Mια ξεχωριστή big-three που θα μείνει για πάντα στην ιστορία.

Ο ξεχωριστός κύριος Πόποβιτς

Χωρίς την καθοδήγηση του τεράστιου Πόποβιτς αυτή η μαγική τριάδα δεν θα μπορούσε να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα. Ήταν ο... μαέστρος, ο άνθρωπος που διεύθυνε αυτήν την υπέροχη ομάδα που για χρόνια πρωταγωνίστησε στη λίγκα. Ήξερε τον τρόπο να παίρνει σε κάθε ματς το 100% από τους ηγέτες του, ήξερε πως θα τους εμπνεύσει. Γνωρίζε πως θα τους ετοιμάσει για τα μεγάλα ματς, εκείνα που ξεχωρίζουν τους άντρες από τα παιδιά.

Οι σχέσεις του με τους 3 πιστούς στρατιώτες του ήταν εξαιρετικές. Δοκιμάστηκαν και άντεξαν στον χρόνο. Αλληλοσεβασμός και αλληλοεκτίμηση. Ο Pop ήξερε τον τρόπο να δώσει κίνητρο στον πιτσιρικά Πάρκερ για να στοχεύσει στο Hall Of Fame

«Τόνι, θα ήθελα να απολογηθώ για όλη την ψυχολογική και σωματική κακοποίηση που σου έκανα όλο τον καιρό που είσαι εδώ. Ήθελα να το πω αυτό πολύ καιρό. Αλλά η αλήθεια είναι ότι από την δική μου προοπτική, ήμουν ο πιο τυχερός άνθρωπος στην γη που είχα την ευκαιρία να σε γνωρίσω από τα 19 σου, μέχρι τώρα. Από παιδί που του έδωσα την μπάλα και τους είπα, ''ΟΚ θα τρέξεις το σόου και σύντομα να είμαστε εκεί όταν μπεις στο Hall Of Fame''. Αυτό είναι σπουδαίο.

Το καταφέραμε αυτό, έχεις κάνει σπουδαία πράγματα, έχεις κάνει την ζωή μου πλουσιότερη, την ζωή της οικογένειας μου πλουσιότερη. Χάλασα όλα τα λεφτά που έβγαλα σε κρασιά όπως μου έμαθες, όμως πάνω απ' όλα ο Τόνι Πάρκερ ήταν κάποιος που νοιαζόταν για τους συμπαίκτες του, για την κοινότητα, για το μπάσκετ, για τους φίλους του και τώρα έχει μια σπουδαία οικογένεια και αυτό είναι το πιο διασκεδαστικό για εμένα πάνω απ' όλα. Να σε βλέπω εκεί. Νιώθω τυχερός που παρακολούθησα όλη την πορεία σου. Σε ευχαριστώ για όσα έκανε για τον Οργανισμό μας. Το εκτιμώ και σε αγαπώ».

Mια ομιλία γεμάτη αγάπη, γεμάτη όμορφες στιγμές που έζησαν μαζί. Φυσικά ποιος μπορεί να ξεχάσει τα λόγια του Pop στην απόσυρση της φανέλας του Τζινόμπιλι. Τότε που ο Πόποβιτς αποκάλυψε πως είχε παρουσιάσει στον Ντάνκαν τον Αργεντινό. Τότε που ανέφερε πως παρόλο που δεν άρεσε στον Μανού να είναι έκτος παίκτης, το δέχθηκε! Μια από τις σημαντικότερες κινήσεις που έχει κάνει ποτέ ο Πόποβιτς.

«Τίμι θα σου αρέσει, αυτός ξέρει μπάσκετ. Και του απαντάει ο Ντάνκαν: Ναι, ναι κόουτς. Ό,τι πεις. Το έχω ξανακούσει. Και μετά τέσσερις μήνες ο ίδιος ο Τίμι γύρισε και μου είπε: ω θεέ μου, ποιος είναι αυτός ο παίκτης. Η Εθνική Αργεντινής τους 2004 ήταν μία από τις πιο σπουδαίες ομάδες που έχω δει στη ζωή μου. Προς τιμήν του δέχτηκε να κάνει τον έκτο παίκτη και να έρχεται από τον πάγκο. Ήταν ίσως η πιο σημαντική κίνηση που κάναμε στον οργανισμό! Δεν το ήθελε, δεν του άρεσε αλλά το έκανε με τόση μεγαλειότητα και θα μπει στο Hall Of Fame με αυτόν τον τρόπο!”.

Φοβερή ήταν η ατάκα του για τον Τιμ Ντάνκαν μόλις ο Timmy ανέβαβε χρέη assistant στους Σπερς: «Ταιριάζει πάρα πολύ. Για 19 σεζόν ήμουν ο assistant του Ντάνκαν στην ομάδα. Τώρα ήρθε ο καιρός να μου ανταποδώσει τη χάρη».

Για πάντα μαζί

Η Αγία Τριάδα των Σπερς ήταν παρέα μέσα και έξω από το γήπεδο. Έφτιαξαν μια υπέροχη ομάδα, την ανέβασαν στην κορυφή και πάντα ο ένας έδινε τον χώρο στον άλλο για δείξει το ταλέντο του πάνω στο παρκέ. Ποτέ δεν προσπάθησε κάποιος να καπελώσει τον άλλο. Πάντα έβαζαν το συμφέρον της ομάδας πάνω από την προσωπική προβολή. Πάντα έδειχναν τον σεβασμό τους προς τους συμπαίκτες τους. Ήταν φιλαράκια που οι σχέσεις τους ξεπερνούσε τις 4 γραμμές του γηπέδου. Και για αυτό πέτυχαν.

Γιατί όπως είπε και ο Πάρκερ στην ομιλία του: «Η φιλία μας είναι αυτό που μετράει. Σας αγαπάω και θα είμαστε για πάντα μαζί». Για πάντα μαζί, για πάντα δίπλα-δίπλα στην οροφή του AT&T, εκεί όπου βρίσκονται οι θρύλοι της ομάδας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα