Μάρεϊ, Μίτσελ σας ευχαριστούμε για την επική σειρά! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Μάρεϊ, Μίτσελ σας ευχαριστούμε για την επική σειρά! (pics & vids)

bet365

Tζαμάλ Μάρεϊ και Ντόνοβαν Μίτσελ έκαναν... παπάδες στη σειρά Νάγκετς-Τζαζ και το gazzetta.gr... υποκλίνεται στους 2 παιχταράδες που το πήγαν σε άλλο επίπεδο και τρέλαναν κόσμο.

Η σειρά των Νάγκετς με τους Τζαζ τελείωσε, με το Ντένβερ να παίρνει τη νίκη σε ένα Game 7 που ήταν θρίλερ. Η αλήθεια είναι πως δεν θέλαμε να τελειώσει ποτέ αυτή η σειρά. Και ας περίμεναν και έναν χρόνο οι Κλίπερς τον αντίπαλο τους.

Με αυτόν τον τρόπο οι Νάγκετς έγιναν η 12η ομάδα που επιστρέφει από το 3-1,

Το gazzetta.gr γράφει για τους... εξωγήινους Μάρεϊ και Μίτσελ που μας χάρισαν μια επική σειρά που δεν πήρε το hype που της άξιζε, επειδή οι 2 ομάδες δεν είναι και τόσο εμπορικές.

Το ρεσιτάλ του Μάρεϊ

Ο εξωπραγματικός Μάρεϊ άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς από το Game 5. Mάλιστα έγραψε ιστορία στο 5ο και 60 ματς

Οι Νάγκετς επέστρεψαν στην σειρά με τον Τζαμάλ να γίνεται ο πρώτος παίκτης με δύο συνεχόμενα παιχνίδια 40+ πόντων χωρίς να κάνει κάποιο λάθος στο παιχνίδι του.

Μάλιστα σε αυτό το διάστημα αγώνων ξεπέρασε και τον φοβερό Καρμέλο Άντονι που στο Ντένβερ ήταν... τέρας. Ο Καναδός είχε 92 πόντους στα 2 ματς και άφησε πίσω του τον Μέλο που είχε σημειώσει 74 πόντους.

Και πάμε στο Game 6, όπου σημείωσε 50 πόντους. Με αυτό τον τρόπο έγινε ο πρώτος παίκτης, μετά το 2001 και τον Άλεν Άιβερσον, που έχει στα playoffs τρία συνεχόμενα παιχνίδια με 40 πόντους και πάνω. Ο ηγέτης των Νάγκετς είχε 50,42,50 σε Game 4,5 και 6 αντίστοιχα.

Φυσικά δεν γίνεται να ξεχάσουμε μία από τις κορυφαίες φάσεις στην ιστορία της postseason. Tην απίθανη πιρουέτα 360 μοιρών του Μάρεί. Ένα ποίημα, μια ζωγραφία, ένα έργο τέχνης. Απολαύστε τη.

Κρίμα για τον απίθανο Μίτσελ

Πάμε και στο αντίπαλο δέος. Τον απίθανο Ντόνοβαν Μίτσελ που τα έδωσε όλα, αλλά στο τέλος ξέσπασε σε κλάματα, μην μπορώντας να πιστέψει πως η ομάδα του αποκλείστηκε. Βέβεια με τους... παπάδες που έκανε στη σειρά έγραψε ιστορία και ξεπέρασε τον Στεφ Κάρι.

Τα... όργια άρχισαν στο Game 1 όταν σημείωσε 57 πόντους με 13/13 βολές, 19/33 σουτ, 6/15 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 1 κλέψιμο στα 43' που έμεινε στο παρκέ.

Με αυτή την εμφάνιση, κατάφερε να γίνει ο νεότερος που σκοράρει 50+ πόντους σε αγώνα playoffs έπειτα από τον Μάικλ Τζόρνταν. Επίσης, πέτυχε τους περισσότερους πόντους σε αγώνα playoffs στην ιστορία των Τζαζ, ξεπερνώντας την προηγούμενη καλύτερη επίδοση που ανήκε στον Καρλ Μαλόουν!

Όμως δεν έμεινε εκεί. Η 57άρα του αποτελεί την 3η καλύτερη επίδοση στην ιστορία των playoffs και μπροστά του είναι μόνο ο Μάικλ Τζόρνταν (63 το 1986 κόντρα στους Σέλτικς) και Έλτζιν Μπέιλορ (61 το 1962 με Σέλτικς),

Επιπλέον είναι η πρώτη 50άρα σε πρεμιέρα των playoffs μετά από εκείνη του Άλεν Άιβερσον το 2003.

Τα ρεκόρ που έκαναν παρέα

Οι δυο τους συνδυάστηκαν κατά κάποιο τρόπο για να γράψουν ιστορία! Το φοβερό δίδυμο αυτό ήταν συγκλονιστικό στην σειρά και συνολικά πέτυχε 475 πόντους στα 7 αυτά ματς. Φυσικά μιλάμε για την καλύτερη επίδοση ενός διδύμου στην ιστορία.

Και δεν γινόταν να σταματήσουν μόνο σε αυτή την εντυπωσιακή επίδοση.

Παράλληλα έγιναν το πρώτο ζευγάρι από το 2017 με 30+ πόντους κατά μέσο όρο, ενώ είχαν ποσοστό 50% ή καλύτερο. Το ίδιο είχαν κάνει και οι ΛεΜπρον Τζέιμς και Κέβιν Ντουράντ στους Τελικούς του 2017.

Σίγουρα αυτή η σκηνή που ακολουθεί στο παρακάτω video λέει πολλά για την τεράστια προσπάθεια τους, τον αλληλοσεβασμό και την αλληλοεκτίμηση.

Σας ευχαριστούμε για αυτό που μας προσφέρατε σε αυτά τα 7 ματς. Ήταν μία επική σειρά χάρη σε εσάς!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα