ΝΒΑ: Πως θα ήταν οι ομάδες αν οι παίκτες έπαιζαν στη γενέτειρα τους! (pics)

Νίκος Καρφής
ΝΒΑ: Πως θα ήταν οι ομάδες αν οι παίκτες έπαιζαν στη γενέτειρα τους! (pics)

bet365

To gazzetta.gr δημιούργησε ξανά τα ρόστερ των ομάδων του ΝΒΑ με βάση τη γενέτειρα των παικτών και σας τα παρουσιάζει. Ομαδάρα το Λος Άντζελες!

Tι θα συνέβαινε αν δεν υπήρχε το draft και οι παίκτες του ΝΒΑ, έπαιζαν στις ομάδες της γενέτειρας τους;

Το gazzetta.gr τοποθέτησε τους παίκτες στις ομάδες των πόλεων που γεννήθηκαν και έφτιαξε την κορυφαία πεντάδα σε κάθε περίπτωση. Το Λος Άντζελες είναι άλλο πράγμα και δεν παίζεται από κανέναν έστω και με small ball.

Στο αφιέρωμα δεν θα βρούμε Mιλγουόκι, Ορλάντο, Μινεσότα, Φοίνιξ, Ντένβερ, Οκλαχόμα, Γιούτα, Σαν Αντόνιο, Σακραμέντο, Πόρτλαντ, Γκόλντεν Στέιτ γιατί με βάση τον τόπο γέννησης των εν ενεργεία NBAers, δεν γινόταν να συμπληρωθεί πεντάδα.

Βοστώνη

Πεντάδα: Mάικλ Κάρτερ-Ουίλιαμς, Σαμπάζ Νέιπίερ, Πατ Κόνατον, Νοά Βόνλε, Νέρλενς Νοέλ

Οι Σέλτικς έχουν περάσει ήδη στον 2ο γύρο των playoffs, όμως σκεφτείτε να είχαν την παραπάνω πεντάδα. Σίγουρα πολύ χειρότερη από την τωρινή με Κέμπα, Μπράουν, Τέιτουμ, Χέιγουορντ (πριν τραυματιστεί) και Τάις. Οι Κάρτερ-Ουίλιαμς και Ναπίερ είναι ένα μέτριο δίδυμο στα γκαρντ, όμως σίγουρα έχουν ταβάνι. Κατά τα άλλα υπάρχει και ο Νοέλ που δύσκολα θα κατάφερνε να μείνει μακριά από τραυματισμούς. Άρα οι Σέλτικς θα τα έβρισκαν σκούρα.

Μέμφις

Πεντάδα: Kρις Κιόζα, Kάμερον Πέιν, Λου Ουίλιαμς, Ρέντικ, Κόρι Μπρούερ

Εντάξει μια πεντάδα που δεν θα μπορούσες να περιμένεις πολλά σε σχέση με τον φοβερό Τζα Μοράντ, αλλά και τους ικανότατους νεαρούς Τζάκσον και Κλαρκ που έχεις τώρα. Η παραπάνω πεντάδα θα ήταν απειλητική πίσω από τη γραμμή του τριπόντου με τους Ουίλιαμς και Ρέντικ, αλλά στη γραμμή των ψηλών τα προβλήματα θα ήταν τεράστια. Σκεφτείτε θα έπαιζε «5» ο Μπρούερ, αφού μετά βίας βγαίνει 5άδα.

Μαϊάμι

Πεντάδα: Mπράντον Νάιτ, Τζόρνταν Κλάρκσον, Τιμ Χάρνταγουεϊ, Τρέβορ Αρίζα, Γιουντόνις Χάσλεμ

Παιχνίδι στο post ανύπαρκτο. Ο Χάσλεμ μπορεί να σουτάρει μόνο από τα 5 μέτρα. Οι φιλόδοξοι Κλάρκσον και Χάρνταγουεϊ θα προσφέρουν κάποια πράγματα στην επίθεση, ενώ ο Αρίζα είναι πάντα πολύτιμος με τις τρίποντες… βόμβες του.

Φιλαδέλφεια

Πεντάδα: Kάιλ Λάουρι, Χόλις-Τζέφερσον, Ντέρικ Τζόουνς, Μαρκίφ Μόρις, Μάρκους Μόρις

Μια πεντάδα με φιλοδοξίες. Ο Λάουρι θα έδινε ποιότητα στην ομάδα στη θέση του πόιντ γκαρντ αφού πλέον είναι και πρωταθλητής, ενώ θα υπήρχε ομοιογένεια στο «ζωγραφιστό» με την συνύπαρξη των δίδυμων αδερφών Μόρις. Στο «3» ο Τζόουνς θα πρόσφερε θέαμα με τα καρφώματα του.

Νέα Ορλεάνη

Πεντάδα: Dj Όγκουστιν, Έλφριντ Πέιτον, Κέλι Ούμπρε τζούνιορ, Θαντέους Γιανγκ, Πολ Μίλσαπ

Στους ψηλούς δεσπόζει ο Πολ Μίλσαπ, ο οποίος ήταν κάποτε all star παίκτης και ένας εκ των πιο ποιοτικών ψηλών της λίγκας. Μαζί με τον Γιανγκ μπορούν να προσφέρουν ουσία στο… ζωγραφιστό, ενώ ο Ούμπρε θα είναι η... φρεσκάδα σε άμυνα και επίθεση. Τέλος ο Όγκουστιν θα προσθέσει σίγουρα πόντους με το εξωτερικό του σουτ.

Τορόντο

Πεντάδα: Kόρι Τζόζεφ, Nίκεϊλ Αλεξάντερ-Ουόκερ, Άντριου Ουίγκινς, Κέλι Ολίνικ, Τρίσταν Τόμπσον

Πάμε και στους πρωταθλητές, οι οποίοι θα είχαν τα θέματα τους. Δεν συγκρίνονται με την κανονική ομάδα που έχουν και τους Σιάκαμ, Λάουρι, Ιμπάκα, ΦανΦλίτ και Γκασόλ. Παρόλα αυτά η παραπάνω ομάδα θα μπορούσε να παλέψει αρκετά ματς. O Τζόζεφ κάνει πραγματάκια στην περιφέρεια, ενώ ο Ουίγκινς έχει μετατραπεί σε ικανότατο σκόρερ. Όσο για τον Τόμπσον θα κυριαρχήσει στη ρακέτα με την ικανότητα στα ριμπάουντ.

Xιούστον

Πεντάδα: Τζίμι Μπάτλερ, Τζέραλντ Γκριν, Τζάστις Ουίνσλοου, Oυές Ιγούντου, ΝτεΆντρε Τζόρνταν

Ρίσκο η τοποθέτηση του Μπάτλερ στη θέση του πόιντ γκαρντ, όμως αλλιώς δεν γινόταν. Ο Jimmy Buckets θα είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας, η οποία θα είναι εντυπωσιακή και θα προσφέρει καρφώματα στον κόσμο της κατά τη διάρκεια των αγώνων. Οι Τζόρνταν, Γκριν και Ουίνσλοου είναι εγγύηση για αυτό, ενώ ο νυν ψηλός των Nετς θα παίζει τον ρόλο και του ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας

Ντιτρόιτ

Πεντάδα: Τάιλερ Γιούλις, Ντέβιν Μπούκερ, Ουίλσον Τσάντλερ, Ντρέιμοντ Γκριν, Τζαβέιλ ΜακΓκι

Με τέτοια σύνθεση το Ντιτρόιτ θα είχε κάποιες πιθανότητες να μπει στα playoffs. Όταν έχει στην πεντάδα έναν από τους καλύτερους αμυντικούς του ΝΒΑ και ένας από τους πιο χαρισματικούς σουτέρ της λίγκας (Μπούκερ) τα πράγματα απλοποιούνται. Επιπλέον οι Τσάντλερ και ΜακΓκί είναι δύο ικανοποιητικά κομμάτια που θα κολλήσουν στο παζλ. Άλλωστε ο ΜακΓκι έχει δείξει στους Ουόριορς στο παρελθόν πως ταιριάζει με τον Ντρέιμοντ στην ίδια πεντάδα.

Κλίβελαντ

Πεντάδα: Στεφ Κάρι, Tρέι Μπερκ, Σι Τζέι ΜακΚόλουμ, ΛεΜπρόν Τζέιμς, Λάρι Νανς τζούνιορ

Ο ΛεΜπρόν (γεννήθηκε στο πολύ κοντινό Akron) και έτσι του εξασφαλίζει σίγουρα μια πολύ καλή θέση στην Ανατολή, αφού μιλάμε για έναν εκ των κορυφαίων στην ιστορία στο ΝΒΑ. Μαζί του θα έχει τον σπουδαίο σουτέρ και άνθρωπο που έφερε επανάσταση στο μπάσκετ, τον Στεφ Κάρι όπου και εκείνος γεννήθηκε στο Akron. Mην ξεχνάτε τον ΜακΚόλουμ, αλλά και τον Νανς που θα δώσει μάχες στο ζωγραφιστό.

Ατλάντα

Πεντάδα: Mάλκολμ Μπρόγκτον, Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ, Τζέι Κράουντερ, Ντέρικ Φέιβορς, Ντουάιτ Χάουαρντ

Πολύ δυνατή πεντάδα. Ο πόιντ γκαρντ αναδείχθηκε στο παρελθόν καλύτερος rookie, κάνοντας σπουδαιες εμφανίσεις στους Μπακς του Αντετοκούνμπο. Ο KCP είναι εξαιρετικός σουτέρ τριών πόντων και βελτιώνεται συνεχώς στην άμυνα, ενώ ο Κράουντερ θα δαγκώνει τους αντιπάλους του και τα... μπουμπουνίζει αν χρειαστεί. Τέλος το δίδυμο ψηλών μπορεί να προσφέρει τουλάχιστον 15 πόντους ανά αγώνα, ενώ θα κάνουν θραύση και στην άμυνα.

Ντάλας

Πεντάδα: Μάρκους Σμαρτ, Tζάρετ Κάλβερ, Σι Τζέι Μάιλς, ΛαΜάρκους Όλντριτζ, Μάιλς Τέρνερ.

Εντάξει δεν υπάρχει Ντόντσιτς και Πορζίνγκις, ωστόσο και οι παραπάνω 5 κύριοι θα έδιναν μάχες. H ενέργεια των Τέρνερ-Σμαρτ σε άμυνα και επίθεση είναι αξιοσημείωτη. Δύο εργαλεία στα χέρια κάθε προπονητή. Για το εξωτερικό σουτ αναλαμβάνει ο Μάιλς, ενώ οι κινήσεις του Όλντριτζ στο post και τα αψεγάδιαστα fadeaway του, ανεβάζουν επίπεδο τους Μάβερικς. Φρεσκάδα θα προσδώσει ο Τζάρετ Κάλβερ.

Ιντιάνα

Πεντάδα: Τζεφ Tιγκ, Kορτνει Λι, Ερικ Γκόρντον, Γκόρντον Χέιγουορντ, Μέισον Πλάμλι

Στις θέσεις των περιφερειακών υπάρχει μια έμπειρη τριάδα. Στο ζωγραφιστό θα υπήρχε ένα μικρό θεματάκι, αφού ο Πλάμλι ποτέ δεν βρήκε τον τρόπο να ξεφύγει από τη μετριότητα. Πάντως σίγουρα οι Χέιγουορντ και Γκόρντον θα αποτελούσαν τους ηγέτες αυτής της ομάδας.

Nέα Υόρκη

Πεντάδα: Κέμπα Ουόκερ, Nτάνι Γκριν, Κένεθ Φαρίντ, Γιοακίμ Νοά, Αντρέ Ντράμοντ

Δύσκολη η χημεία, αφού θα υπήρχαν 3 ψηλοί στην ίδια πεντάδα. Κουμανταδόρος ο θαυματουργός και τόσο υποτιμημένος Κέμπα, «δυάρι» που σκοτώνει από μακριά ο Γκριν. Για την frontline το δίδυμο Φαρίντ-Ντράμοντ θα προσπαθήσει να τρομάξει τους αντιπάλους. Σίγουρα ο Αντρέ θα είναι το σημείο αναφοράς στη ρακέτα με την ικανότητα του στο ριμπάουντ.

Μπρούκλιν

Πεντάδα: Λανς Στίβενσον, Λανς Τόμας, Τέρανς Μαν, Καρμέλο Άντονι, Ταζ Γκίμπσον

Σίγουρα ξεχωρίζει ο πολύπειρος σκόρερ Καρμέλο, ενώ ο Λανς θα δίνει λίγο από την τρέλα του πάνω στο παρκέ. Στο ζωγραφιστό, ο Γκίμπσον έκανε αθόρυβη δουλειά σε όποια ομάδα και αν έπαιξε.

Oυάσινγκτον

Πεντάδα: Ζακ ΛαΒίν, Ντεζούντε Μάρεϊ, Έιβερι Μπράντλεϊ, , Κέβιν Ντουράντ, Μάρβιν Ουίλιαμς

Δεν έχουμε το δίδυμο Ουόλ-Μπιλ, ωστόσο και αυτό των Λαβίν-Μάρεϊ έχει μεγάλες προοπτικές. Φυσικά ξεχωρίζει η παρουσία δις πρωταθλητή και MVP των τελικών, Κέβιν Ντουράντ. Το κακό για την πεντάδα είναι πως δεν έχει κλασικό σέντερ, κάτι που δεν τους δυσκολέψει πολύ.

Σικάγο

Πεντάδα: Ντέρικ Ρόουζ, Πάτρικ Μπέβερλι, Τζαμπάρι Πάρκερ, Άντονι Ντέιβις, Τζαλίλ Όκαφορ

O φοβερός και τρομερός Ντέρικ Ρόουζ ακόμα και στα γεράματα, δεν θα σταματούσε να δημιουργεί προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες με τα drives τους, τη στιγμή που ο Μπέβερλι θα δάγκωνε στην... καρωτίδα όποιον είχε αντίπαλο. Ο ηγέτης θα ήταν βέβαια ο χαρισματικός Ντέιβις που κάθε χρόνο παρουσιάζεται και καλύτερος, δείχνοντας πως δικαίως θεωρείται ένας από τους 3 καλύτερους ψηλούς της λίγκας. Μοναδική παραφωνία είναι ο Όκαφορ και η έλλειψη αξιόπιστου σουτέρ τριών πόντων.

Σάρλοτ

Πεντάδα: Kρις Πολ, Τζον Ουόλ, Μπράντον Ίνγκραμ, Zάιον Ουίλιαμσον, Χασάν Ουάϊτσαϊντ.

Όταν έχεις στην ομάδα σου δύο point guards σαν τους Πολ και Ουόλ τότε μπορείς να ανοίξεις τη σαμπάνια σου και να τους απολαύσεις να... μαγεύουν στο παρκέ. Εξαιρετική επιλογή και στο «3» με τον All Star Μπράντον Ίνγκραμ. Στη θέση του σέντερ ο Ουάιτσαϊντ με την ευκολία να ταπώνει αντιπάλους όποτε το θελήσει. Mαζί του ο χαρισματικός Ζάιον Ουίλιαμσον, ο οδοστρωτήρας που πάντως πρέπει να κρατηθεί μακριά από τραυματισμούς.

Λος Άντζελες

Πεντάδα: Ράσελ Oυέστμπρουκ, Κλέι Τόμπσον, Τζέιμς Χάρντεν, Καουάι Λέοναρντ, Πολ Τζορτζ

Θα ήταν άδικο για τον αντίπαλο να έχει απέναντι του αυτήν την εκπληκτική ομάδα. Πόσο ωραίο θα ήταν να κατακτά πρωταθλήματα αυτή η αρμάδα. Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Ουέστμπρουκ, Χάρντεν για κουμανταδόρους και τον Κλέι Τόμπσον για ελεύθερο... σκοπευτή. Και υπάρχει και το φοβερό δίδυμο που αγωνίζεται στους Κλίπερς, Λέοναρντ-Τζορτζ και είναι πονοκέφαλος για κάθε αντίπαλο σε άμυνα και επίθεση. Ό,τι πιο διεστραμμένο μπορεί να σκεφτεί μπασκετικό μυαλό. Φυσικά θα παίξουν πολύ small ball, αφού δεν μπορεί να υπάρξει αλλιώς μια σύνθεση με τους παραπάνω παικταράδες. Του small ball το πανηγύρι λοιπόν. Άλλωστε όταν έχεις αυτούς τους παικταράδες, τι τους θες τους ψηλούς.

Για να καταλάβει κάποιος πόσο τρομακτική είναι η παραπάνω ομάδα, να σας θυμίσουμε πως οι ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν και Κέβιν Λοβ «κόπηκαν». Και οι 2 θα μπορούσαν να είναι σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα του αφιερώματος.

 

NBA Τελευταία Νέα