ΠΑΟΚ Πρωταθλητής Ελλάδας Κ17: Η χρυσή γενιά του 2004 (pics & vid)

ΠΑΟΚ Πρωταθλητής Ελλάδας Κ17: Η χρυσή γενιά του 2004 (pics & vid)

bet365

Άλλη μια «κούπα», η δέκατη την τελευταία οκταετία, πήρε το δρόμο προς την Τούμπα, με τη χρυσή γενιά του 2004 για τον ΠΑΟΚ να στέφεται πρωταθλήτρια Ελλάδας στην κατηγορία κάτω των 17 ετών.

Όλα ήταν πρωτόγνωρα απ’ την αρχή ως το τέλος. Ο κορονοϊός και η καραντίνα οδήγησαν τους μικρούς του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού να λύσουν τις διαφορές τους στη Λαμία με το ημερολόγιο να δείχνει: «1 Ιουλίου 2020»!

Οι πιτσιρικάδες και των δύο φιναλίστ του τελικού αποζημίωσαν όλους όσοι είχαν τη διάθεση να τους παρακολουθήσουν μέσω του επίσημου καναλιού της Superleague στο YouTube.

Με την αγωνία να χτυπάει… κόκκινο στη διαδικασία των πέναλτι, όπου οδηγήθηκε ο ασύλληπτος τελικός, μετά το 3-3 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης, το κοντέρ της καταμέτρησης έφτασε τους 18.236 ταυτόχρονους θεατές και συνολικά η μετάδοση ξεπέρασε τα 162.000 views!

Χρειάστηκαν έξι γκολ, αμέτρητες χαμένες ευκαιρίες και 16 πέναλτι για να στεφθεί ο πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία κάτω των 17 ετών. Ο Ολυμπιακός, που προερχόταν από τρεις διαδοχικές κατακτήσεις και είναι ένα εξαιρετικό δομημένο σύνολο, παρέδωσε τα σκήπτρα στον ΠΑΟΚ, το αντίπαλο δέος δηλαδή σ’ αυτές τις ηλικίες, την ομάδα που πρωταγωνιστεί στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα.

Στο τέλος της βραδιάς η «κούπα» είχε πάρει το δρόμο προς τη Θεσσαλονίκη, αλλά αυτό που έμενε ήταν το ήθος όλων των παιδιών που αγωνίστηκαν και έδωσαν τα πάντα για τη νίκη.

Η γενιά του 2004

Η νυν Κ17 των Αποστόλη Παπαβασιλείου και Δημήτρη Ταξίδη είναι η περσινή πρωταθλήτρια στην Κ15 (η γενιά των γεννημένων το 2004) και απαρτίζεται από παιδιά γεννημένα το 2003 και το 2004. Είχε το μικρότερο μ.ο. ηλικίας (16,39) στην κατηγορία μαζί με τον Απόλλωνα Σμύρνης και ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με 20 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες.

Όταν ο Θόδωρος Ζαγοράκης, σήκωνε στον ουρανό της Λισαβόνας, τέτοιες μέρες πριν από 16 χρόνια, το τρόπαιο του Euro 2004, ο Μοναστηρλής, ο Τασιούρας, ο Σινανάι, ο Τσίκος και ο Κούτσιας, έκλαιγαν βγάζοντας τα πρώτα τους δοντάκια, ενώ κάποια άλλα παιδιά δεν είχαν καν γεννηθεί!

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με επτά γεννηθέντες το 2004 (Μοναστηρλής, Σινανάι, Τασιούρας, Τσίκος, Κεδίκογλου, Κούτσιας, Σμυρλής) στην ενδεκάδα και ολοκλήρωσε τον τελικό με δέκα παιδιά (Ρουμιάντσεβ, Κουλούρης, Μπάμπουρας αγωνίστηκαν ως αλλαγή) που τώρα βαδίζουν στο 16ο έτος της ηλικίας τους.

Κυρίαρχος στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα

Ο «Δικέφαλος» είναι κυρίαρχος στις αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Οι υποδομές είναι το καμάρι του συλλόγου και του ισχυρού άνδρα της, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της διοίκησης φρόντισε να ρίξει μεγάλο βάρος (και πολλές χιλιάδες ευρώ…) στο κομμάτι των ακαδημιών.

Ο «κάπτεν» της Πρωταθλήτριας Ευρώπης, τρία χρόνια μετά την κατάκτηση του Euro, ως πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ήταν εκείνος που οραματίστηκε, εμπνεύστηκε και προχώρησε στην αναγέννηση των «ασπρόμαυρων» ακαδημιών. Γνώριζε πως πρέπει να μπουν οι βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον του «Δικεφάλου», που ήταν υποχρεωμένος να στραφεί προς την παραγωγική διαδικασία ανάδειξης ποδοσφαιριστών μέσα από τα σπλάχνα του Συλλόγου. Ο Θόδωρος Ζαγοράκης είχε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του είχε τον Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο, επί μια δεκαετία ο Γενικός Διευθυντής Τμημάτων Υποδομής & Ανάπτυξης, δηλαδή ο άνθρωπος που «τρέχει» όλο το αναπτυξιακό project, με τη βοήθεια ενός ακόμα Πρωταθλητή Ευρώπης, τον Γιώργο Γεωργιάδη, ο οποίος έχει αναλάβει χρέη τεχνικού διευθυντή.

Ο Χρήστος Τζόλης, ο Χάρης Τσιγγάρας και ο Γιάννης Μιχαηλίδης, παιδιά που ξεκίνησαν από χαμηλά και έφτασαν μέσα από την παραγωγική διαδικασία να παίξουν στην πρώτη ομάδα είναι το ζωντανό παράδειγμα της άρτιας δουλειάς που γίνεται στο κομμάτι των ακαδημιών.

Θα ακολουθήσουν κι άλλοι, απ’ αυτή την ομάδα της Κ17 όλοι μιλούν για την ποδοσφαιρική αξία και το ταλέντο του Γιώργου Κούτσια και του Γιάννη Κωνσταντέλια, ο Νίκος Μπότης πήρε το δρόμο για την Ιταλία και την Ίντερ, ενώ παιδιά όπως ο Λευτέρης Τασιούρας, ο Λάμπρος Σμυρλής, ο Δημήτρης Μοναστηρλής, ο Κώστας Κουλιεράκης και άλλοι, έχουν τεράστιες προοπτικές και όλο το μέλλον μπροστά τους.

Όσο κι αν σ’ αυτές τις ηλικίες οι τίτλοι δεν πρέπει να παίζουν τον πρώτο ρόλο στη ψυχολογία και τη διαμόρφωση των νεαρών ποδοσφαιριστών δεν μπορεί να περάσουν απαρατήρητες οι δέκα «κούπες» που έχουν βάλει στην τροπαιοθήκη του γηπέδου της Τούμπας οι μικροί πρωταθλητές την τελευταία οκταετία.

Η φοβερή και τρομερή Κ19 των Γκαρσία και Σνάουτσνερ, η ομάδα που αρνείται να χάσει, κατέκτησε φέτος το τρίτο στη σειρά και δεύτερο αήττητο πρωτάθλημα Ελλάδας, η Κ17 μετράει τρία πρωταθλήματα, όσα έχει κατακτήσει και η Κ15.

Πιο αναλυτικά:

Κ19: 4 Πρωταθλήματα Ελλάδας (2013-14, 2017-18, 2018-19, 2019-20).

Κ17: 3 Πρωταθλήματα Ελλάδας (2012-13, 2015-16, 2019-20).

Κ15: 3 Πρωταθλήματα Ελλάδας (2014-15, 2016-17, 2018-19).

To προφίλ των μικρών Πρωταθλητών

Η νυν Κ17 του ΠΑΟΚ είναι μια δυναμική και ιδιαιτέρως ταλαντούχα ομάδα νεαρών ποδοσφαιριστών, που εκπαιδεύονται επί σειρά ετών στις «ασπρόμαυρες» ακαδημίες.

Ουκ ολίγοι, εξάλλου, είναι οι ποδοσφαιριστές αυτής της ομάδας που έχουν κληθεί να φορέσουν τη φανέλα με το εθνόσημο. Πρόκειται για τους: Μπότη, Μοναστηρλή, Κουτσίδη, Τασιούρα, Τσίκο, Σμυρλή, Κούτσια, Κουλούρη, Κουλιεράκη, Κωνσταντέλια, Κουτεντάκη και Κιτσάκη.

Τερματοφύλακες: Αλέξανδρος Τσιόπτσης, Δημήτρης Μοναστηρλής, Νικόλαος Μπότης, Ευάγγελος Τρίγκατζης

Αμυντικοί: Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, Ιωάννης Μανωλιούδης Κωνσταντίνος Παϊραζίδης , Απόστολος Ξεπαπαδάκης, Βασίλειος Κιτσάκης, Ελευθέριος Τασιούρας, Ισίδωρος Κουτσίδης, Ιωάννης Τσαλουκίδης, Αγγελος Ζίλος, Μάριος Σινανάι, Γεώργιος Τσιακούμης, Μιχαήλ – Ραφαήλ Καμαρός

Μέσοι: Τίτος Κουτεντάκης, Δημήτρης Κουίδης, Ιωάννης Κωνσταντέλιας, Ζήσης Τσίκος, Βίκτωρ Ρούμιαντσεβ, Θεόδωρος Καλόγηρος, Αργύριος Δαρέλας, Πέτρος Χατζηαλεξιάδης , Κωνσταντίνος Θωμαϊδης

Επιθετικοί: Γεώργιος Κούτσιας, Αλέξανδρος Κεδίκογλου, Γεώργιος Κουλούρης, Λάμπρος Σμυρλής, Μάριος Μπάμπουρας, Νικόλαος Σπυράκος, Θεόδωρος Σπυριδόπουλος

Το τεχνικό team της Κ17

Προπονητής: Απόστολος Παπαβασιλείου

Βοηθός προπονητή: Δημήτριος Ταξίδης

Γυμναστής: Ευάγγελος Αλεξόπουλος

Προπονητής τερματοφυλάκων: Μιχαήλ Ψωμιάδης

Ανάλυση video: Αλέκος Θεοδωρίδης

Φυσιοθεραπευτής: Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης

Φροντιστής: Ευστράτιος Αριζάνης

Γενικός αρχηγός: Σταύρος Σαράφης

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα