Το «refuse to lose» του ΠΑΟΚ (pics & vids)

Το «refuse to lose» του ΠΑΟΚ (pics & vids)

Το «refuse to lose» του ΠΑΟΚ (pics & vids)

bet365

Ένα ακόμη πρωτάθλημα, το τρίτο στη σειρά, για την Κ19 του ΠΑΟΚ, που συμπλήρωσε 819 ημέρες δίχως ήττα! Το gazzetta.gr γράφει για τους μόνιμους Πρωταθλητές Ελλάδας...

Build A Bet στο Μάντσεστερ Γ. - Μάντσεστερ Σ.. Ένας αγώνας – πολλές αγορές – ένα στοίχημα. |21+

Ακόμη μια «κούπα» πρωταθλητή, γι’ αυτή τη φοβερή και τρομερή αήττητη ομάδα του ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να σηκωθεί στον ουρανό της Τούμπας, καθώς τα παιδιά του Πάμπλο Γκαρσία και του Μίροσλαβ Σνάουτσνερ πανηγυρίζουν για την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα των ομάδων Κ19 τρεις στροφές πριν το φινάλε του!

Οι «ασπρόμαυροι» έμαθαν τα ευχάριστα μαντάτα από την Κρήτη (για την ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΟΦΗ) καθοδόν για την Αθήνα, όπου αντιμετωπίζουν τον Πανιώνιο στο ένα από τα τρία εκτός έδρας παιχνίδια που της απομένουν για να εξασφαλίσει και το δεύτερο συνεχόμενο αήττητο πρωτάθλημα.

Ο τίτλος πανηγυρίστηκε στο… λεωφορείο, με την απαραίτητη και άκρως ΠΑΟΚτσήδικη στάση στο μνημείο των Τεμπών. Από τα σχόλια των αναγνωστών του gazzetta.gr προέκυπτε ένα και μόνο ερώτημα: Πόσα από αυτά τα παιδιά θα κάνουν επαγγελματική καριέρα, είτε στον ΠΑΟΚ είτε σε άλλη ομάδα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό;

Το αιώνιο ερώτημα που στην Ελλάδα, δυστυχώς, δεν έχει απάντηση…

Η μετάβαση των παιδιών από τα πρωταθλήματα των υποδομών στην πρώτη ομάδα δεν είναι μία εύκολη υπόθεση. Οι εξαιρέσεις είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, έστω κι αν φέτος η άριστη συνεργασία Φερέιρα – Γκαρσία άφηνε ελπίδες ότι μπορούσε κάτι να αλλάξει. Ο Γιάννης Μιχαηλίδης είναι ο μόνος απ’ όλους τους μικρούς που «ανέβηκαν» στην πρώτη ομάδα και έκαναν προπονήσεις με τους μεγάλους, που πήρε μια – δύο ευκαιρίες και με δεδομένα τα προβλήματα στο κέντρο της άμυνας αναμένεται να έχει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής.

Η φετινή Κ19 άλλαξε και χτίστηκε από την αρχή. Τα παιδιά που πέρσι κατέκτησαν το πρωτάθλημα, είτε έφυγαν δανεικοί σε ομάδες «εντός των συνόρων», είτε έμειναν ελεύθεροι. Όμως, η δουλειά, το πλάνο, ο σχεδιασμός παρέμεινε ο ίδιος και απαράλλαχτος. Βασισμένος σε αρχές και τη φιλοσοφία των «ασπρόμαυρων» Ακαδημιών, όπου ο Ιβάν Σαββίδης έχει επενδύσει πολλά εκατομμύρια ευρώ και δίκαια ο γιος του, Γιώργης, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι οι καλύτερες στην Ελλάδα!

Και πιστέψτε μας στην Κ19 και τις υπόλοιπες μικρότερες ηλικιακά ομάδες υπάρχει πολύ ταλέντο. Με πολλά ακατέργαστα διαμάντια, που πρωταγωνιστούν στις ηλικίες τους και μοιάζει λογικό να έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Ως εκεί...

Το αήττητο σερί

Ήταν 10 Δεκεμβρίου του 2017 όταν η Κ19 υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό για την 14η αγωνιστική της Super League. Ηττήθηκε 1-0. Ήταν η τελευταία φορά που επέτρεψε να συμβεί μέχρι και σήμερα.

Ένα ακόμα εντυπωσιακό σερί για την Κ19 του «Δικεφάλου, που αγνοεί την ήττα για περισσότερα από δύο χρόνια. Το αήττητο σερί της να έχει φτάσει τις 819 μέρες με 69 αγώνες, 62 νίκες και επτά ισοπαλίες. Επίδοση εντυπωσιακή και ιστορική.

Η πορεία προς τον τίτλο

Ήταν 24 Αυγούστου όταν ξεκίνησε -με τριάρα επί του Παναιτωλικού- η πορεία των μικρών αετόπουλων προς τον τίτλο. Σε 23 αγώνες μέτρησε 19 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, με μεγαλύτερες σε έκταση νίκες αυτές επί του Ατρόμητου (6-0) και του Πανιωνίου (6-1).

Όλα τα αποτελέσματα:

ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 3-0, ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 6-1, Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 3-3, ΠΑΟΚ – Άρης 0-0, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-1, Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 1-2, ΠΑΟΚ – Λαμία 2-0, ΝΠΣ Βόλος – ΠΑΟΚ 1-3, ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0, ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 0-3, ΠΑΟΚ – ΑΕΛ 4-1, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-0, ΠΑΟΚ – Ξάνθη 2-0, Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 0-3, ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 6-0, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0, ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 5-0, ΠΑΟΚ – ΝΠΣ Βόλος 2-0, Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-1, ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 5-2, ΑΕΛ – ΠΑΟΚ 0-2, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 4-0, Ξάνθη – ΠΑΟΚ 2-3.

Όλα τα αποτελέσματα:

ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 3-0, ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 6-1, Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 3-3, ΠΑΟΚ – Άρης 0-0, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-1, Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 1-2, ΠΑΟΚ – Λαμία 2-0, ΝΠΣ Βόλος – ΠΑΟΚ 1-3, ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0, ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 0-3, ΠΑΟΚ – ΑΕΛ 4-1, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-0, ΠΑΟΚ – Ξάνθη 2-0, Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 0-3, ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 6-0, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0, ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 5-0, ΠΑΟΚ – ΝΠΣ Βόλος 2-0, Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-1, ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 5-2, ΑΕΛ – ΠΑΟΚ 0-2, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 4-0, Ξάνθη – ΠΑΟΚ 2-3.

Απομένουν στο πρόγραμμα τρεις εκτός έδρας αγώνες: Πανιώνιος – ΠΑΟΚ (σήμερα στις 11:00), Άρης – ΠΑΟΚ και Λαμία – ΠΑΟΚ.

Οι σκόρερ

Ο ΠΑΟΚ στα 23 παιχνίδια πρωταθλήματος σημείωσε 64 γκολ και δέχθηκε μόλις 12. Πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο Χρήστος Τζόλης με 19 γκολ, ακολουθεί ο Γιώργος Δούμτσης με 10 γκολ και τρίτος στη λίστα είναι ο Δημήτρης Πανίδης με 9 γκολ.

Τα υπόλοιπα γκολ έχουν πετύχει οι: Γιώργος Κούτσιας (6), Βασίλης Γκορτεζιάνι (6), Γιάννης Μιχαηλίδης (2), Θόδωρος Πουρναράς (2), Δημήτρης Τσοπούρογλου (2), Χάρης Τσιγγάρας (2), Αντώνης Γαϊτανίδης (1), Γιάννης Κωσταντέλιας (1), Κυριάκος Γιαξής (1), Θωμάς Καραμπέρης (1), ενώ σημειώθηκαν και δύο αυτογκόλ.

Ο ρόλος του Πάμπλο Γκαρσία

O Πάμπλο Γκαρσία ανέλαβε την ηγεσία της Κ19 το καλοκαίρι του 2016, μαζί με τον Απόστολο Παπαβασιλείου και από την επόμενη σεζόν καθοδηγεί την ομάδα με τον Μίροσλαβ Σνάουτσνερ στο πλευρό του.

Ο «Τσε» των ΠΑΟΚτσήδων ανέκαθεν ήταν από τους ανθρώπους που δεν τους αρέσει να μιλάνε πολύ παρότι φρόντισε να μάθει ελληνικά για να μπορεί να συνεννοηθεί καλύτερα με τα παιδιά και να μπορεί να μεταφέρει τις οδηγίες του στις προπονήσεις και τους αγώνες. Ο Ουρουγουανός που συμπληρώνει μια δωδεκαετία στην Ελλάδα προτιμάει να μιλάει μέσα από τη δουλειά του.

Μια δουλειά που ώρες-ώρες τον οδηγεί σε αδιέξοδο. Τα ποδοσφαιρικά του παιδιά μεγαλώνουν, θέλει να τα δει να παίζουν σε υψηλό επίπεδο, ωστόσο η έλλειψη ενός πρωταθλήματος Β’ ομάδων αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για την εξέλιξη των παιδιών. Κάτι που το έχει επισημάνει πολλές φορές κι ο ίδιος ο Γκαρσία.

Το προφίλ της K19

Την K19 για την σεζόν 2019-20 αποτελούν οι:

Τερματοφύλακες: Χρήστος Ταλιχμανίδης, Κωνσταντίνος Μπαλωμένος

Αμυντικοί: Γιάννης Μιχαηλίδης, Παναγιώτης Παναγιώτου, Ευστάθιος Τάχατος, Γιώργος Λαγωνίδης, Αϊντίν Ντάικο, Αβεντίς Αβεντισιάν, Πέτρος Καλουτσικίδης, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, Κυριάκος Γιαξής

Μέσοι: Βασίλης Γρόσδης, Χάρης Τσιγγάρας, Θωμάς Καραμπέρης, Γιάννης Κωνσταντέλιας, Θόδωρος Πουρναράς, Δημήτρης Τσοπούρογλου, Δημήτρης Θεοδωρίδης, Γιάννης Πιπιλιάρης, Αχιλλέας Σαλαμούρας

Επιθετικοί: Αντώνης Γαϊτανίδης, Χρήστος Τζόλης, Γιώργος Δούμτσης, Βασίλης Γκορτεζιάνι, Δημήτρης Ξιφιλίνος, Κίμων Κορέας, Δημήτρης Πανίδης, Γιώργος Κούτσιας.

Το τεχνικό team αποτελούν οι:

Προπονητής: Πάμπλο Γκαρσία

Βοηθός προπονητή: Μίροσλαβ Σνάουτσνερ

Γυμναστής: Χάρης Κομσής

Προπονητήςτερματοφυλάκων: Βασίλης Πετρόπουλος

Αναλυτής video: Γιάννης Αμπατζίδης

Γιατρός: Γιάννης Ουσαντζόπουλος

Φυσικοθεραπευτής: Σταύρος Τερζανίδης

Φροντιστής: Βαγγέλης Μπαμπάτσης

Γενικός αρχηγός: Κώστας Ιωσηφίδης

O Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος είναι, εδώ και χρόνια, ο Γενικός Διευθυντής και επικεφαλής των «ασπρόμαυρων» Ακαδημιών. Τον Οκτώβριο του 2019 η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την επιστροφή του Γιώργου Γεωργιάδη, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα Τεχνικού Διευθυντή των Τμημάτων Υποδομής, αντικαθιστώντας τον Ισπανό Ντάνι Αλσίνα. Ο «Γου Χου» έχει περάσει ως προπονητής από την ομάδα νέων του «Δικεφάλου», ως σκάουτερ και τεχνικός Διευθυντής της πρώτης ομάδας, στον πάγκο της οποίας έκανε τρία διαφορετικά περάσματα ως υπηρεσιακός προπονητής.

Το πρώτο πρωτάθλημα

Τη σεζόν 2017-18 ο ΠΑΟΚ του Γκαρσία κατέκτησε το πρωτάθλημα με 76 βαθμούς. Μέτρησε 24 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες, με 75 γκολ υπέρ και 14 κατά. Πρώτος σκόρερ ήταν Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης με 18 γκολ και ακολούθησε ο Λευτέρης Λύρατζης με 10 γκολ, μια ομάδα με παίκτες όπως οι: Χατζηστραβός, Μπαλογιάννης, Τσαούσης, Τζοβάρας, Διαμαντής κ.α.

Το Back to Back

Το δεύτερο πρωτάθλημα, τη σεζόν 2018-19, οι μικροί του «Δικεφάλου» το κατέκτησαν αήττητοι με 86 βαθμούς πετυχαίνοντας 28 νίκες σε 30 αγώνες και μένοντας δύο φορές στην ισοπαλία. Πέτυχε 85 γκολ και δέχτηκε 20 και έκανε ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στη Super League σε όλα τα πρωταθλήματα της κατηγορίας.

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Αντώνης Γαϊτανίδης με 15 γκολ (12 ασίστ) και ακολούθησαν οι Γιώργος Δούμτσης, Δημήτρης Πανίδης με 12 και ο Ζήσης Χατζηστραβός με 10. Στο ρόστερ υπήρχαν ακόμη οι: Μπαλογιάννης, Δούμτσης, Τσαούσης, Διαμαντής (2.490), Μιχαηλίδης, Λύρατζης, Παπαδόπουλος, Τζοβάρας, Τάχατος, Πουρναράς, Γκαργκαλατζίδης κ.α..

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα