Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη επέστρεψαν και απάντησαν σε όλα

Πηνελόπη Γκιώνη
drisbioti tentoglou

bet365

Ο Μίλτος Τεντόγλου, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και αρκετά από τα μέλη της ελληνικής μας ομάδας επέστρεψαν σήμερα στην Ελλάδα από τη Βουδαπέστη, εκεί όπου την Κυριακή ολοκληρώνεται το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού.

Τα μέλη της αποστολής έφτασαν με μεγάλη καθυστέρηση στην Ελλάδα παρόλα αυτά είχαν τη διάθεση και την υπομονή να μιλήσουν σε όσους τους σταμάτησαν την ώρα που ανέμεναν τις αποσκευές τους και φυσικά να απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο κέντρο Τύπου του αεροδρομίου.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με όλα τα μέλη της ομάδας για τον αγώνα και να ακούσει την εμπειρία τους από τη συμμετοχή σε ένα μεγάλο και σπουδαίο γεγονός.

Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη μαζί με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, τον Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και τον προπονητή Γιώργο Πομάσκι μίλησαν στη συνέχεια στους δημοσιογράφους στο κέντρο Τύπου του αεροδρομίου.

«Εύχομαι να επαναλάβετε πολλές φορές την επίσκεψη στο αεροδρόμιο για τις επιτυχίες των αθλητών μας», είπε αρχικά η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, απευθυνόμενη στον υπουργό αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και συμπλήρωσε: «Θα μου επιτρέψετε να εκφράσω την οδύνη μου για την οικολογική καταστροφή, τις περιουσίες των ανθρώπων που χάθηκαν στις φωτιές, αλλά κυρίως για τις ζωές που χάθηκαν. Θέλω να ευχαριστώ όλους μα όλους τους αθλητές που μετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, τους προπονητές τους, όλο το υποστηρικτικό προσωπικό και τους φυσιοθεραπευτές τους για τη συνολική εικόνα που παρουσίασαν στη Βουδαπέστη ως εθνική ομάδα.

Θα ήθελα ακόμη να πω, πως για να φτάσεις σε μια επιτυχία θα πρέπει να έχει προηγηθεί μια αποτυχία. Άρα η οποία αποτυχία να μην απογοητεύει τους αθλητές, να προχωρήσουν μπροστά. Και επειδή είμαστε σε μια περίοδο ξεκούρασης για τους περισσότερους, θα τους περιμένουμε όταν τελειώσει αυτή η περίοδος να σχεδιάσουμε μαζί τα καινούργια βήματα, γιατί έχουμε μπροστά μας σοβαρούς αγώνες, με τελικό στόχο τους Ολυμπιακούς», είπε η κ. Σακοράφα.

Από την πλευρά του ο νέος Υπουργός Αθλητισμού, δήλωσε:

«Εύχομαι να πιάσει η ευχή σας και ως Υπουργός να κουραστώ να έρχομαι να υποδέχομαι τους αθλητές μας. Ο Μίλτος, η Αντιγόνη και όλα τα παιδιά μας δίνουν τεράστια χαρά. Είπα στα παιδιά νωρίτερα, πως την ώρα που έδιναν τη μάχη, όλη η Ελλάδα πέταγε μαζί τους. Η λέξη που πρέπει μα πούμε είναι σας ευχαριστούμε εσάς και όλη την ομάδα που μετείχε στο πρωτάθλημα. Οι επιτυχίες σας μας δίνουν χαρά, συγκίνηση και μας γεμίζουν με αισιοδοξία για το μέλλον. Συγχαρητήρια σε όλους και στον ΣΕΓΑΣ, που διακρίνεται για τις προσπάθεια που κάνει. Δεσμεύομαι με την ιδιότητα του υπουργού, αλλά και της προσωπικής μας γνωριμίας στο κοινοβούλιο κ. Σακοράφα, πως θα είμαι συνεχώς δίπλα σας για αυτά τα παιδιά που είναι το μέλλον της πατρίδας μας. Ο αθλητισμός μας αποδεικνύεται πως έχει μέλλον. Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους της Πολιτείας, στην Αντιγόνη, στο Μίλτο, στο ΣΕΓΑΣ για τη χαρά και την υπερηφάνεια. Σηκώσατε την Ελλάδα ψηλά».

Τεντόγλου: «Θέλω να μιλήσει για τα υπόλοιπα παιδιά»

Ο Μίλτος Τεντόγλου για μία ακόμη φορά έδειξε πως εκτός από εξαιρετικός αθλητές είναι και εξαιρετικός χαρακτήρας και στην τοποθέτηση του επέλεξε να αναφερθεί όχι στον ίδιο, αλλά στα παιδιά που σε αυτό το πρωτάθλημα δεν πήγαν όπως θα ήθελαν:

«Θα να πω για τα υπόλοιπα παιδιά της αποστολής. Μπορεί εδώ να βλέπετε δύο μετάλλια, όμως υπάρχουν πολλά παιδιά ακόμη που προσπαθούν για να πάνε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Να πω πως αυτό ήταν το τέταρτο παγκόσμιο πρωτάθλημα που μετέχω. Είναι το μόνο που κέρδισα, στο προηγούμενο ήμουν δεύτερος και στα άλλα δεν τα πήγα καλά. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Θέλει εμπειρία, θέλει χρόνια και να μην τα βάζουν κάτω τα παιδιά».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει κίνδυνος να χάσει το κίνητρο του, τώρα που έχει κατακτήσει όλους τους τίτλους, είπε: «Δε χάνω ποτέ το κίνητρο μου. Πάντα θέλω το κάτι παραπάνω. Ιδιαίτερα στους αγώνες μεταλλίων. Εκεί θέλω να βγάζω τον καλύτερο μου εαυτό να κυνηγάω τα μεγάλα άλματα».

Ντρισμπιώτη: «Πολλοί είπαν πως απέτυχα σα 20χλμ. βάδην. Ξέρω εγώ αν απέτυχα»

Από την πλευρά της η χάλκινη πρωταθλήτρια στα 35χλμ. βάδην στη διοργάνωση, Αντιγόνη Ντρισμιώτη, είπε:

«Η προσπάθεια όλων είναι πολύχρονη. Είναι η πέμπτη μου φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και η πρώτη που κερδίζω και ίσως και η τελευταία, αλλά είμαι πολύ χαρούμενη. Μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ την Ελλάδα σε αυτή την ηλικία που είμαι. Εύχομαι να έχουμε πάρα πολλά νέα παιδιά του χρόνου στη Ρώμη να πάμε μεγάλη ομάδα και να κερδίσουμε πολλά μετάλλια. Στηρίξτε τα νέα παιδιά, το έχουν ανάγκη. Εμείς οι μεγαλύτεροι έχουμε την εμπειρία και προχωράμε μαζί».

Η κορυφαία Ελληνίδα βαδίστρια τόνισε για την προσπάθεια που έκανε το προηγούμενο διάστημα:

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά. Καιρό μακριά από το σπίτι μου, καινούργιο γκρουπ, έπρεπε να προσαρμοστώ. Δύσκολη χρονιά με πολλές απαιτήσεις. Υπήρχε το βάρος για ένα μετάλλιο που ήθελα η ίδια. Δεν ήταν μόνο το βάρος των δύο μεταλλίων του 2022. Το κίνητρο του να βρεθείς στην καλύτερη κατάσταση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πολλοί είπαν πως απέτυχα στο 20άρι. Ξέρω εγώ αν απέτυχα. Πέτυχα στα 35χλμ., το 20αρι ήταν μια δύσκολη μέρα για μέρα. Δεν έχουμε κάθε μέρα οι αθλητές τις καλές μας μέρες. Δεν ξυπνάμε κάθε μέρα με τα πόδια και το κεφάλι έτοιμο να αγωνιστούμε. Είμαστε άνθρωποι και όχι υπεράνθρωποι. Ήταν μια κακή μου μέρα και επέλεξα να πάω πιο συντηρητικά το δεύτερο μισό της κούρσας για να είμαι έτοιμη στο 35άρι και…ήμουν έτοιμη».

@Photo credits: eurokinissi
 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα