Πόλακ στο Gazzetta: «Έχω φτάσει σε ένα σημείο που ο στίβος δεν μπορεί να με βοηθήσει, κυρίως οικονομικά»

Πηνελόπη Γκιώνη
πολακ ελενη κλαουντια

bet365

Η Ελένη Κλαούντια Πόλακ δεν έκανε το φετινό ρεκόρ που ήθελε στον προκριματικό του επί κοντώ και μας αποκάλυψε τις σκέψεις της για τη συνέχεια της καριέρας της στον στίβο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΓΚΙΩΝΗ

Η Ελένη Κλαούντια Πόλακ αγωνίστηκε στον προκριματικό του επί κοντώ γυναικών και με 4.35μ. δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Μετά τον αγώνα, μιλώντας στο Gazzetta, εξήγησε πως ήρθε πολύ συνειδητοποιημένη στη συγκεκριμένη διοργάνωση καθώς γνώριζε πως δεν θα μπορούσε να περάσει στον τελικό και πως ο στόχος της ήταν το φετινό ρεκόρ. Μετά από μία ακόμη δύσκολη σεζόν, η Πόλακ βρέθηκε σε μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική όμως αυτό δεν της ήταν αρκετό:

«Και ποια σεζόν δεν ήταν δύσκολη; Μόνο το 2021 είχα καλή σεζόν, από τότε δεν πήγε καμία καλά.

Η αλήθεια είναι ότι ήρθα για το φετινό ρεκόρ, στην τρίτη προσπάθεια στο 4.50μ. νόμιζα πως το είχα περάσει. Ήξερα πως δεν θα μπω τελικό, να κοροϊδεύω τον εαυτό μου; Ήξερα ότι δεν πήγαινα γι' αυτό. Εγώ ξέρω ότι έκανα ό,τι μπορούσα, τι να κάνεις… Ακόμα και το 4.20μ. που πέρασα με έκανε χαρούμενη γιατί πέρυσι δεν μπορούσα να το περάσω. Έχω μάθει να εκτιμάω ό,τι μου δίνει ο στίβος.

Έχω φτάσει σε ένα σημείο που βλέπω ότι το άθλημα δεν μπορεί να με βοηθήσει, ούτε οικονομικά. Αυτός που με στηρίζει και είμαι εδώ είναι ο άντρας μου. Στο τέλος της ημέρας δηλαδή, για το αν έχω να φάω ή όχι είναι ο άντρας μου εκεί. Έχω κουραστεί δηλαδή να προσπαθώ. Το κάνω επειδή το αγαπάω αλλά δεν είναι αυτό που θα με πάει πιο μπροστά στη ζωή μου. Έχω αρχίσει να σκέφτομαι αν αξίζει τόση προπόνηση και το ότι είμαι εδώ και δεν βγαίνει τίποτα.

Θα κριθεί από τον χειμώνα αν θα συνεχίσω (σ.σ. τον πρωταθλητισμό). Δεν έχει νόημα να πάω στο Παρίσι με τέτοια επίδοση, δηλαδή αν κάνω κιόλας τέτοια σεζόν δεν θα πάω».

@Photo credits: eurokinissi
 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα