Ντρισμπιώτη: «Περίμενα τις αντιπάλους μου να έρθουν σε μένα, τα χιλιόμετρα θέλουν υπομονή» (vid)

Newsroom
Ντρισμπιώτη: «Περίμενα τις αντιπάλους μου να έρθουν σε μένα, τα χιλιόμετρα θέλουν υπομονή» (vid)

bet365

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη παραχώρησε δηλώσεις μετά την απομονή του δεύτερο χρυσού μεταλλίου που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου και δεν μπόρεσε να κρύψει την χαρά και την συγκίνησή της για το απίθανο κατόρθωμά της.

Η Ελληνίδα αθλήτρια εξήγησε τι συνέβη στον σημερινό αγώνα των 20χλμ. βάδην σχετικά με την τακτική που ακολούθησε και την οδήγησε στη νίκη και το δεύτερο χρυσό μετάλλιό της. Τόνισε πως δεν περίμενε με τίποτα πριν τον αγώνα να πετύχει κάτι τέτοιο ενώ ευχαρίστησε και όσους βρέθηκαν στο πλευρό της, τόσο από τα προσφιλή της πρόσωπα όσο και τους υπόλοιπους ανθρώπους της έστελναν μηνύματα και την παρακολουθούσαν από την τηλεόραση.

Αναλυτικάη οι δηλώσεις της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη:

Για το πως εξηγεί τον νέο της αυτό θρίαμβο:

«Ήξερα πως είμαι πάρα πολύ καλά. Ζήτησα εγώ να μπω στα 20 χλμ από τον προπονητή μου, γιατί πίστευα σε μία γρήγορη κούρσα. Έκανα ατομικό ρεκόρ και μπορούσα και το πανελλήνιο, αλλά δεν κατάλαβα πόσο κοντά ήμουν».

Για την τακτική που ακολούθησε στον αγώνα:

«Οι κοπέλες οι άλλες ανέβαζαν ρυθμό συνεχώς και μετά από λίγο έπεφταν. Εγώ έμενα σταθερή, αυτή ήταν η διαφορά. Τις περίμενα. Ήξερα ότι θα μου έρθουν. Είναι θέμα τακτικής. Θέλουν υπομονή τα χιλιόμετρα. Εγώ την είχα. Έμεινα πίσω, δεν βιάστηκα. Είχαν τον ρυθμό μου και στο τέλος μπορούσα να ανεβάσω, γιατί ήμουν ξεκούραστη. Οπότε έκανα τα τελευταία έξι χιλιόμετρα την επίθεσή μου».

Για την απόφασή της να κατέβει στον αγώνα:

«Την δεύτερη μέρα ήμουν καλύτερα. Θα μπορούσα να ήμουν στην δεκάδα. Θα ήταν ότι είχα ονειρευτεί να είμαι στην δεκάδα σε τέτοιο αγώνα μετά από τέσσερις μέρες. Όταν ήμουν στην εφτάδα, ένιωθα ακόμα καλύτερα και ξεκούραστη. Κοιτούσα συνεχώς δεξιά, αριστερά, έβλεπα ότι άρχισαν να κουράζονται. Ήταν μεγάλη μου χαρά που ήταν σήμερα εδώ όλη η ομάδα μου».

Για τις αμφιβολίες στην απόφαση αυτή:

«Και οι δύο είχαμε τις αμφιβολίες μας. Του είπα ότι θέλω να κατέβω και πως αισθάνομαι πως ήδη έχω επανέλθει. Όχι βέβαια στο 100%. Αλλά είναι 60-70% σίγουρα. Οπότε αν σήμερα είχα επανέλθει θα γινόταν κάτι παρόμοιο, αλλά δεν πίστευα πως θα είμαι στα μετάλλια».

Για τα συναισθήματά της μετά απ' όλα αυτά και την διαχείρισή τους:

«Είναι δύσκολη η διαχείριση. Έχω τα δικά μου συναισθήματα, του προπονητή μου και της οικογένειάς μου. Πρώτα θα κοιτάξω αυτά και μετά όλα τα υπόλοιπα. Ευχαριστώ τον κόσμο που με έβαλε στην καρδιά του. Δεν έτρεχα μόνη μου εδώ σήμερα. Έλαβα πολλά μηνύματα, με έχουν συγκινήσει πάρα πολύ, έτρεξα για όλους όσους με πίστευαν. Να μην το βάζουν ποτέ μα ποτέ κάτω».

Για την βροχή που είχε στον σημερινό αγώνα:

«Αγάπω τους αγώνες με βροχή. Μόλις είδα τον καιρό χάρηκα πάρα πολύ, ήξερα πως είναι η μέρα μου. Με ήλιο είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Θέλει καλύτερη διαχείριση, άλλους ρυθμούς, περισσότερη συγκέντρωση, να ακούω τον κόουτς 100%. Σήμερα ξέκλεψα και λιγάκι. Πήραν την ευθύνη πάνω μου και ξεκίνησα λίγο πιο νωρίς τηνν επίθεση. Μου έλεγε μέχρι και το τελευταίο χιλιόμετρο έχεις ακόμη, αλλά εγώ ήθελα τη νίκη».

Για την μπύρα που της χρωστάει ο προπονητής της:

«Έχω ζητήσει μία μπύρα που μου χρωστάει ο προπονητής μου. Την έχω ζητήσει αλλά δεν ξέρω γιατί δεν έχει έρθει ακόμη. Ο προπονητής μου είναι στήριγμά μου. Χαίρομαι πολύ που τον έχω πάντα δίπλα μου. Δεν μου έχει χαλάσει χατίρι. Όποτε του έχω ζητήσει να πιω μια μπύρα με αφήνει. Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν πόσο πολύ την αγαπώ. Για αποκατάσταση, όχι για τίποτε άλλο».

Για τους επόμενους στόχους της:

«Έχουμε στόχους. Πάμε έναν έναν. Πάμε πρώτα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και μετά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σίγουρα θα είναι ένας ενδιαφέρον αγώνας που τον θέλουμε και οι δύο παρά πολύ. Είναι στους στόχους μας. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει μέχρι τότε, αλλά θα τον κυνηγήσουμε».

Ένα μήνυμα για τον κόσμο:

«Ευχαριστώ πολύ για την στήριξη του κόσμου. Ήταν δίπλα σήμερα, με παρακολουθούσε από την τηλεόραση. Το ξέρω ότι ήταν εκεί. Ήταν η δύναμή μου για να τρέξω, ακόμη και για να κερδίσω».

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα