Πομάσκι στο Gazzetta: «Όλοι οι προπονητές μείναμε έκπληκτοι από την αλλαγή στο ΟΑΚΑ»

Πηνελόπη Γκιώνη
Πομάσκι στο Gazzetta: «Όλοι οι προπονητές μείναμε έκπληκτοι από την αλλαγή στο ΟΑΚΑ»

bet365

Ο κορυφαίος προπονητής στίβου, Γιώργος Πομάσκι, μιλώντας στο Gazzetta εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις εργασίες στο ΟΑΚΑ αλλά και την αλλαγή που έχει ήδη ξεκινήσει να παίρνει σάρκα και οστά.

Ο Γιώργος Πομάσκι εδώ και χρόνια προπονεί πρωταθλητές και πρωταθλήτριες μέσα σε ένα ΟΑΚΑ που στάζει, δεν έχει φως και έχει πάντα ακατάλληλη θερμοκρασία, κρύο με υγρασία τον χειμώνα και καύσωνα το καλοκαίρι. Όλα αυτά τα χρόνια που ο ίδιος καταφέρνει ό,τι πιάνει στα χέρια του να το κάνει -σχεδόν κυριολεκτικά- χρυσό κάτω από κακές συνθήκες, ακούει πως θα δοθούν χρήματα να αλλάξει η κατάσταση, πως θα φτιαχτούν νέα στάδια, θα βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις, θα, θα, θα… Κανένα από αυτά τα «θα» δεν έγινε πραγματικότητα ώσπου, πρόσφατα, μπήκε στο ΟΑΚΑ και είδε συνεργείο να διορθώνει το πρόβλημα του φωτισμού και ένιωσε τη σωστή θερμοκρασία.

Όπως έχει αναφέρει το ρεπορτάζ του Gazzetta, το κλειστό προπονητήριο στίβου του ΟΑΚΑ στο οποίο προπονείται η Εθνική ομάδα στίβου έχει πλέον κλιματισμό, φωτισμό, έχει βαφτεί και πρόκειται να αντικατασταθούν άμεσα τα στρώματα σε επί κοντώ και ύψος.

«Έχουμε μείνει όλοι οι προπονητές έκπληκτοι. Έχουμε θέρμανση πια, φώτα, βάφτηκαν οι τοίχοι φαίνεται λίγο πιο όμορφος ο χώρος. Η αισθητική έχει τη σημασία της καθώς ένα παιδί που θα δει τον χώρο ίσως να θελήσει να μείνει σε αυτόν. Έχουμε εκπλαγεί όλοι», είπε ο Γιώργος Πομάσκι μιλώντας στο Gazzetta, για την εικόνα της τελευταίας εβδομάδας στο κλειστό προπονητήριο στίβου.

«Στο πλάνο Κ1 και τομέας ρίψεων στο ΟΑΚΑ, συν την Παιανία»

Ο προπονητής του χρυσού Ολυμπιονίκη του μήκους, Μίλτου Τεντόγλου, συνέχισε εξηγώντας όσα συζήτησε ο ίδιος με τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, σε συνάντησή τους την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου και αποκαλύπτοντας τα μελλοντικά πλάνα αλλά και την προσωπική του πίστη στην αλλαγή: «Ο ίδιος (σ.σ. Γιάννης Βρούτσης) δεν θέλει να λέει πολλά όμως συζητήσαμε σημαντικά πράγματα.

Θα γίνει μελέτη μέσα στο επόμενο διάστημα ώστε να φτιαχτεί ένας τομέας ρίψεων στο ΟΑΚΑ, να έχουν έναν χώρο τα παιδιά. Θα ξεκινήσει η έρευνα γι’ αυτό άμεσα. Επίσης είπαμε για το Κ1, με αυτό θα ξεκινήσει ο ανοιχτός χώρος. Θα μπει νέο ταρτάν και μια κερκίδα ώστε να μπορούμε να κάνουμε και προπόνηση αλλά να γίνονται και εύκολα αγώνες.

Επίσης, θα επενδύσει και στη σχολική εκπαίδευση, την αθλητική παιδεία στα σχολεία. Να έρχονται παιδιά στον αθλητισμό και να μένουν, είναι πολύ σημαντικό.

Και, βέβαια, είπαμε για το κλειστό στάδιο στην Παιανία, το «σπίτι του στίβου». Ως το τέλος του 2024 θα είναι έτοιμη».

Μπορεί το ΟΑΚΑ να γίνει ξανά το σπίτι του στίβου;

 

Τελευταία Νέα