Ζησιμόπουλος: Πρωτιά και στο RMB Ultra Trail στο Κέιπ Τάουν

Δημήτρης Ντζάνης
Ζησιμόπουλος: Πρωτιά και στο RMB Ultra Trail στο Κέιπ Τάουν

bet365

Ο Φώτης Ζησιμόπουλος δύο μήνες μετά τη νίκη του στο «Σπάρταθλον», θριάμβευσε και στο Ultra Trail Cape Town (UTCT), των 100 μιλίων στο Κέιπ Τάουν.

Ο Φώτης Ζησιμόπουλος πρόσθεσε άλλη μια σπουδαία νίκη στο παλμαρέ του, κλείνοντας με εντυπωσιακό τρόπο την αγωνιστική χρονιά. Δύο σχεδόν μήνες μετά τη δεύτερη διαδοχική του νίκη στο «Σπάρταθλον», ο 40χρονος δρομέας από το Αγρίνιο ήταν ο κυρίαρχος και στον στον αγώνα Ultra Trail Cape Town (UTCT), των 100 μιλίων (166 χλμ.), στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής.

Σε έναν αγώνα υψομετρικής διαφοράς +7.516μ. ο «El Fantasma», όπως είναι το παρατσούκλι του Ζησιμόπουλο, κάλυψε την απόσταση σε 20ώρ.48:17 κατακτώντας με εντυπωσιακό τρόπο την 1η θέση.

Σπαταλώντας ελάχιστο χρόνο στους σταθμούς ανεφοδιασμού, ο Ζησιμόπουλος ήταν στην κορυφή τής κούρσας στο μεγαλύτερο διάστημα, έφθασε στη γραμμή τερματισμού με μεγάλη διαφορά.

zisimopoulos

Ο Ρώσος Αλεκσέι Τολτσένκο πήρε τη 2η θέση σε 21ώρ.26:07 και ο Σουηδός, Ελόβ Όλσον την 3η σε 22ώρ.30:11.

Για τον Ζησιμόπουλο αυτή ήταν η 2η νίκη του σε διεθνή αγώνα μέσα στο 2022, καθώς τον Ιούνιο είχε επικρατήσει και στο Bluetrail Ultra, 102χλμ., στην Τενερίφη.


 

Τελευταία Νέα