Santorini Experience: Χαμός στον ημιμαραθώνιο με τον κόσμο να αποθεώνει τους νικητές

Φώτης Καρακούσης
Santorini Experience: Χαμός στον ημιμαραθώνιο με τον κόσμο να αποθεώνει τους νικητές

bet365

Η δεύτερη ημέρα του Santorini Experience ήταν ακόμα μια εξαιρετική εμπειρία. Οι δρομείς που έτρεξαν στον ημιμαραθώνιο αποθεώθηκαν από τον κόσμο που ειδικά στον τερματισμό βρέθηκε μαζικά στην Οία.

Μετά τα 5 χιλιόμετρα στο Ακρωτήρι, το Santorini Experience συνεχίστηκε με τον ημιμαραθώνιο που ξεκίνησε από την Οία, συνεχίστηκε μέχρι τα Φηρά και ο τερματισμός έγινε και πάλι στην Οία με την απόσταση να είναι 21.1 χιλιόμετρα. Με την συμμετοχή να ξεπερνά κάθε προσδοκία οι αθλητές και αθλήτριες από νωρίς το πρωί του Σαββάτου βρέθηκαν στον χώρο αφετηρίας για να ξεκινήσουν τον αγώνα. Ο κόσμος που έτσι και αλλιώς αυτή την εποχή συνεχίζει να γεμίζει κάθε σημείο όχι μόνο της Οίας, αλλά συνολικά της Σαντορίνης, βρέθηκε στο σημείο και αποθέωσε τους αθλητές.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα που σε μια τέτοια διοργάνωση δεν παίζουν και τον πιο σημαντικό ρόλο, καθώς σημασία έχει η συμμετοχή, στους άνδρες πρώτος τερμάτισε ο Απόστολος Κατσαβριάς από την Θεσσαλονίκη με 1.21:35. Στην 2η θέση ήταν ο νικητής των 5 χιλιομέτρων Στέλιος Δρόσος με 1.23:31 και στο τρίτο σκαλί του βάθρου ήταν ο Απόστολος Τσολάκος με 1.26:54.

Στις γυναίκες την πρωτιά πήρε η Ανδριάνα Δρουδάκη από τα Γρεβενά με χρόνο 1.48:53, στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ήταν η Αμερικανίδα, Κέλη Γκιλμπάρτιν με 1.56:54, ενώ στην 3η θέση τερμάτισε η Μαρία Γκότση με 2.00:39.

Το Santorini Experience συνεχίζεται την Κυριακή με τον αγώνα κολύμβησης. Η αφετηρία θα δοθεί στο ηφαίστειο της Σαντορίνης στις 10:00 και ο τερματισμός θα γίνει στο παλιό λιμάνι των Φηρών. Η απόσταση θα είναι 2.4 χιλιόμετρα και θα λάβουν μέρος ειδικά όσον αφορά τις γυναίκες και κολυμβήτριες με μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Όπως η Ολλανδή, χρυσή και αργυρή Ολυμπιονίκης, παγκόσμια πρωταθλήτρια και 8 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης Sharon van Rouwendaal και η Βρετανίδα, δύο φορές αργυρή Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης Jazz Carlin, αλλά και η παγκόσμια πρωταθλήτρια κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης και εκπρόσωπος των αθλητών στο ΔΣ της ΚΟΕ, Κέλλυ Αραούζου.

@Photo credits: Santorini Experience by Angelos Zymaras
 

Τελευταία Νέα