Ενας μήνας αποκλεισμός στην Ρίτσαρντσον, προλαβαίνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Ενας μήνας αποκλεισμός στην Ρίτσαρντσον, προλαβαίνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

bet365

Η USADA τιμώρησε με ένα μήνα αποκλεισμό την ΣαΚάρι Ρίτσαρντσον για χρήση κάνναβης με αποτέλεσμα να προλαβαίνει να αγωνιστεί στο Τόκιο.

Η επιτροπή αντιντόπινγκ των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως αποφάσισε να τιμωρήσει με ένα μήνα αποκλεισμό την ΣαΚάρι Ρίτσαρντσον, πράγμα που σημαίνει πως θα μπορεί να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Η Ρίτσαρντσον στην διάρκεια των trials βρέθηκε να έχει κάνει χρήση κάνναβης, η οποία είναι ακόμη στην λίστα με τις απαγορευμένες ουσίες. Αν και αποδεδειγμένα στους σπρίντερ δεν προσφέρει τίποτα, απαγορεύεται η χρήση της και η αθλήτρια κινδύνευε με αποκλεισμό μέχρι και 2 χρόνια.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, η USADA δέχτηκε την απολογία της και την τιμωρεί με ένα μήνα αποκλεισμό, πράγμα που σημαίνει θεωρητικά πως προλαβαίνει τα 100 μέτρα των Ολυμπιακών Αγώνων! Ωστόσο, σύμφωνα με τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ, η ομοσπονδία στίβου έχει ήδη αποφασίσει να στείλει την 4η των trials, την Τζένα Πραντίνι, πράγμα που σημαίνει ότι η Ρίτσαρντσον θα μπορεί τουλάχιστον να τρέξει με την 4Χ100μ. αν φυσικά το αποφασίσει η USATF και το εγκρίνει η Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ρίτσαρντσον: «Αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεών μου»

H Ρίτσαρντσον βγήκε ζωντανά σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του NBC και παραδέχτηκε το λάθος της, τονίζοντας πως η όλη διαδικασία ήταν κάτι που την έβαλε «σε έναν κόσμο πανικού».

«Ηξερα καλά τι έκανα και αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεών μου. Ζητώ συγνώμη. Δεν ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω και δεν μπορούσα να ελέγξω τα αισθήματά μου» ανέφερε η Ρίτσαρντσον.

«Οι κανονισμοί είναι ξεκάθαροι και ελπίζουμε η ανάληψη της ευθύνης από την ίδια και η απολογία της, να είναι παράδειγμα προς μίμηση προς όλους» ανέφερε ο CEO της USADA, Τράβις Τάιγκαρντ την ίδια ώρα για την τιμωρία της.

Η Ρίτσαρντσον αγωνίστηκε στις 18 Ιουνίου στα trials, ενώ η τιμωρία της ξεκίνησε στις 28 Ιουνίου. Το πρόγραμμα του στίβου αρχίζει στις 30 Ιουλίου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα