Πυγμαχία: Η ΔΟΕ συνεδριάζει εκτάκτως μετά τις δηλώσεις Κρέμλεφ

Πυγμαχία: Η ΔΟΕ συνεδριάζει εκτάκτως μετά τις δηλώσεις Κρέμλεφ

bet365

H ΔΟΕ είχε προγραμματίσει να συζητήσει για το μέλλον της πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το τριήμερο 20-22 Ιουνίου, αλλά μετά την τοποθέτηση της Παγκόσμιας ομοσπονδίας (ΙΒΑ) εναντίον της, επισπεύδει τις διαδικασίες.

Σήμερα αναμένεται να συζητηθεί το μέλλον της πυγμαχίας σε έκτακτη συνεδρίαση στη Λωζάνη από την ΔΟΕ, μετά τα σχόλιο της IBA περί «ασέβεια και εκδικητική συμπεριφορά».

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Ουμάρ Κρέμλεφ, δήλωσε πως περιμένει την ΔΟΕ να κρατήσει την πυγμαχία στο ολυμπιακό πρόγραμμα και να μην κάνει πολιτική «μέσω ανταποκριτών».

«Θα κάνουμε τα πάντα για να το πετύχουμε αυτό (να μείνει στο Ολυμπιακό πρόγραμμα το άθλημα), αλλά δεν θέλουμε να μας υπαγορεύουν και να μας κυβερνούν τρίτα πρόσωπα. Δεν θα το αφήσουμε να συμβεί. Θα θέλαμε να μας σέβονται».

Σε επιστολή που εστάλει στα γραφεία της ΔΟΕ, η IBA την κατηγόρησε για αδιαλλαξία και ψευδείς δηλώσεις.

«Θα θέλαμε όλοι να γνωρίζουν ότι η IBA έχει ολοκληρώσει το 95% των συστάσεων. Καθαρίσαμε τα χρέη, εξασφαλίσαμε την οικονομική σταθερότητα...» αναφέρει.

«Αν η πυγμαχία απλώς αποκλειστεί από την οικογένεια των Ολυμπιακών Αγώνων χωρίς διαπραγματεύσεις, συναντήσεις ή συμμετοχή ως παρατηρητές, εάν η απόφαση είναι εκδικητική για να τιμωρηθεί η IBA, είναι ακόμη χειρότερο από την τρομοκρατία» συμπλήρωσε ο Κρέμλεφ, προκαλώντας την αντίδραση της ΔΟΕ η οποία θα συζητήσει σήμερα κιόλας το πως θα δράσει απέναντι στην ομοσπονδία και τον πρόεδρό της.

Τον Οκτώβριο θα κριθεί το μέλλον της πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η πυγμαχία είναι εκτός ολυμπιακού προγράμματος για το 2028 προς το παρόν, καθώς μετά τα σκάνδαλα διαφθοράς η ΔΟΕ έθεσε κάποια στάνταρ, τα οποία αναφέρει πως ακόμη δεν πληρούνται στο απόλυτο. Να τονιστεί πως η ΔΟΕ έχει αποφασίσει να πραγματοποιήσει η ίδια προολυμπιακό τουρνουά πρόκρισης για την διοργάνωση, αφήνοντας εκτός την ομοσπονδία, όπως είχε κάνει και στο Τόκιο.

Ο Γ.Γ. της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Γιώργος Γερόλυμπος, μιλώντας στο insidethegames, ανέφερε πως τα τελευταία χρόνια η ΙΒΑ κάνει μία «μεγάλη προσπάθεια να γίνει υπόδειγμα για τις άλλες ομοσπονδίες και η δουλειά που έχουμε κάνει πιάνει τόπο και είμαστε περήφανοι»

«Ελπίζουμε η ΔΟΕ να δώσει σημασία στην έκθεση 400 σελίδων που της στείλαμε και να πάρει μία σωστή και ισορροπημένη απόφαση για το μέλλον της πυγμαχίας» είπε ακόμη.

Το πρόγραμμα των αθλημάτων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 στο Λος Αντζελες, θα οριστικοποιηθεί τον προσεχή Οκτώβρη και ως τότε η Παγκόσμια ομοσπονδία θα πρέπει να εναρμονιστεί στο 100% με αυτά που ζητάει η ΔΟΕ για να επιστρέψει στο πρόγραμμα.

 

Τελευταία Νέα