ΔΟΕ: Η Εκτελεστική Επιτροπή πετά εκτός Ολυμπιακών Αγώνων το 2028 πυγμαχία και άρση βαρών!

Κώστας Ευθυμιάδης
ΔΟΕ: Η Εκτελεστική Επιτροπή πετά εκτός Ολυμπιακών Αγώνων το 2028 πυγμαχία και άρση βαρών!

bet365

Ηχηρό χτύπημα στην πυγμαχία και την άρση βαρών καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ πρότεινε τον αποκλεισμό τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028.

Οι προειδοποιήσεις της ΔΟΕ στις παγκόσμιες ομοσπονδίες της πυγμαχίας και της άρσης βαρών δεν εισακούστηκαν και το «χαστούκι» ήρθε.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ αποφάσισε να προτείνει τον αποκλεισμό των δύο αθλημάτων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 (Λος Αντζελες) μαζί και του Μοντέρνου Πεντάθλου!

Η άρση βαρών έχει δεχτεί άπειρες προειδοποιήσεις για αποκλεισμό από τον Τόμας Μπαχ καθώς αρνείται να περάσει τον Κώδικα για το ντόπινγκ με τις νέες αλλαγές που έχει επιβάλει, αλλά και για τις ποινές που προβλέπονται σε διοικητικούς για παρανομίες.

Την ίδια ώρα η πυγμαχία βρίσκεται εκτός λίστας λόγω διαφθοράς καθώς η έρευνα ΜακΛάρεν έδειξε πως από το 2016 και παρά το γεγονός ότι οι έρευνες σε βάρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ήταν σε εξέλιξη, οι παράγοντές της συνέχιζαν τις παράνομες δραστηριότητες και μάλιστα υπήρχε οργανωμένη ομάδα που φέρεται να έστηνε παιχνίδια, ακόμη και στους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Η λίστα που πρότεινε η Εκτελεστική Επιτροπή για την διοργάνωση του 2028 δεν συμπεριλαμβάνει τα τρία αθλήματα, με την τελική απόφαση να αναμένεται να ψηφιστεί στο Συνέδριο της ΔΟΕ το 2023.
Αντίθετα, όλα τα άλλα αθλήματα (28) του Ολυμπιακού προγράμματος, πέρασαν κανονικά. Η απόφαση για την άρση βαρών έχει φέρει σκληρή αντιπαράθεση στην ομοσπονδία καθώς στην Τασκένδη διεξάγεται αυτές τις ημέρες το παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά και το συνέδριο της IWF το οποίο αφορά και τις εκλογές για το νέο προεδρείο.

Και τα τρία αθλήματα έχουν το περιθώριο να κάνουν την εκτελεστική επιτροπή να αλλάξει γνώμη μέσα στο 2022, αν όμως τηρήσουν στο έπακρο όλα όσα ζητά η ΔΟΕ για να μπορέσουν να μπουν και πάλι στο καλεντάρι των Ολυμπιακών Αγώνων το 2028.

Η ΔΟΕ ζητάει από τις ομοσπονδίες τα εξής:

Από την πυγμαχία να αποδείξει ότι έχει φέρει εις πέρας τις απαιτήσεις σχετικά με τον τρόπο διοίκησής της, την οικονομική της διαφάνεια, την βιωσιμότητά της και την καθαρότητά της ως προς τους διαιτητές και τους κριτές.

Από την άρση βαρών να συμμορφωθεί στις αλλαγές που ζητούνται και να αλλάξει η κουλτούρα του διοικητικού μοντέλου. Επιπλέον, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με επιτυχία την ιστορική συχνότητα που έχουν τα κρούσματα ντόπινγκ και να εξασφαλίσουν την ακεραιότητα, την ευρωστία και την πλήρη ανεξαρτησία του προγράμματος κατά του ντόπινγκ.

Από το Μοντέρνο Πένταθλο να ολοκληρώσει τις αποφάσεις του σχετικά με την αντικατάσταση της ιππασίας στο πρόγραμμα και να επιδείξει μία σημαντική μείωση στο κόστος των αγώνων, βελτίωση στους τομείς της ασφάλειας, της προσβασιμότητας, της καθολικότητας και της απήχησης για τους νέους και το ευρύ κοινό.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα