Κατερίνα Κουτσογεωργοπούλου – Αλέξης Ιωακειμίδης στο Gazzetta: «Πρέπει να μπει μία τάξη στην πυγμαχία»

Κατερίνα Κουτσογεωργοπούλου – Αλέξης Ιωακειμίδης στο Gazzetta: «Πρέπει να μπει μία τάξη στην πυγμαχία»

bet365

Δύο πρωταθλητές της πυγμαχίας, οι Κατερίνα Κουτσογεωργοπούλου και ο Αλέξης Ιωακειμίδης, μιλούν στο Gazzetta για την διαμάχη που υπάρχει με την διοίκηση της ομοσπονδίας, αλλά και τα όσα αρνητικά υποστηρίζουν πως συμβαίνουν στην εθνική ομάδα.

Η διαμάχη αθλητών και σωματείων της πυγμαχίας με την ομοσπονδία συνεχίζει να απασχολεί έντονα τον χώρο του αθλήματος, καθώς αρκετοί πρωταθλητές διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό τους από τις εθνικές ομάδες, αλλά και για τα όσα συμβαίνουν παρασκηνιακά στο σπορ.

Μία ομάδα εξ αυτών εδώ και ένα χρόνο περίπου, από την εκλογή της νέας διοίκησης, έχουν σχηματίσει μία ομάδα αντιπολίτευσης, η οποία έχει επανειλημμένα έχει προσπαθήσει να διαμαρτυρηθεί στην Πολιτεία (ΓΓΑ, υφυπουργείο), αλλά τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η κόντρα μεταξύ του προέδρου της ΕΟΠ, Χάρη Μαριόλη και των αθλητών (και των σωματείων τους) έχει γίνει… προσωπική, αν και αμφότερες οι δύο πλευρές το διαψεύδουν αυτό.

Δύο από τους αθλητές που έχουν κινηθεί κατά της ομοσπονδίας, η Κατερίνα Κουτσογεωργοπούλου και ο Αλέξης Ιωακειμίδης, μίλησαν στο Gazzetta για τα πράγματα τα οποία καταγγέλλουν ότι συμβαίνουν στο άθλημα, με κύριο ζήτημα τις εθνικές ομάδες όπου θεωρούν ότι οι επιλογές δεν γίνονται με αξιοκρατικά κριτήρια και αρκετοί πανελληνιονίκες βρίσκονται εκτός εθνικών ομάδων για άλλους, μη αγωνιστικούς, λόγους.

«Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες»

Αλέξης Ιωακειμίδης

Ο Ιωακειμίδης είναι πρωταθλητής Ελλάδος και από τους αθλητές που βγήκαν μπροστά να διαμαρτυρηθούν για τα κακώς κείμενα στο άθλημα.

«Είμαστε μία μεγάλη ομάδα που κάνει αντιπολίτευση τον τελευταίο χρόνο, γιατί γίνονται πράγματα στην ομοσπονδία που έχουν να κάνουν με πολιτικά συμφέροντα. Υπάρχει μία αντιεπαγγελματική συμπεριφορά με ζητήματα σοβαρά όπως αυτό της Κατερίνας. Παρεμποδίζουν συνολικά με τις πράξεις τους, τους αθλητές. Δεν ακολουθούμε τα συμφέροντα των συλλόγων. Αυτό είναι λάθος να το πιστεύει κάποιος. Θέλουμε να κρατήσουμε μία συγκεκριμένη δράση. Πρέπει πάντα να υπάρχει αντιπολίτευση όταν κάτι δεν πάει καλά. Δεν αφορά προσωπικούς λόγους ή πρόσωπα στην ομοσπονδία. Υπάρχουν εξάλλου αρκετοί αθλητές και σύλλογοι που έχουν τα ίδια παράπονα με εμάς» ανέφερε αρχικά στο Gazzetta.

Ο Ιωακειμίδης τονίζει πως το μόνο που μπορούν να κάνουν οι αθλητές είναι να προπονούνται, μέχρι να τους καλέσουν στην εθνική.

«Ο καθένας το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να προπονούμαστε και να είμαστε έτοιμοι αν μας καλέσουν στην εθνική ομάδα. Από εκεί και πέρα αυτό που επιζητούμε είναι να ακουστούμε και να αποδοθούν ευθύνες. Να υπάρξει μία ανταπόκριση. Τα φαινόμενα δείχνουν ότι υπάρχει μεροληψία. Είμαι χρόνια στον πρωταθλητισμό και βλέπω πως η εθνική ομάδα είναι πλήρως αποδιοργανωμένη. Δεν έχει μία φυσιολογική συγκρότηση. Ειδικά τον τελευταίο χρόνο όπου έγινε μία προσπάθεια από τους αθλητές να λειτουργήσει ξανά σωστά. Λείπει η οργάνωση και δεν ξέρω αν γίνεται εσκεμμένα αυτό. Καλούν στην εθνική αθλητές χωρίς διακρίσεις και όχι πανελληνιονίκες» είπε χαρακτηριστικά.

Οταν τον ρωτήσαμε για το αν θεωρεί πως το πρόβλημα είναι της ομοσπονδίας, ή μόνο των ομοσπονδιακών προπονητών, απάντησε:

«Ολοι έχουν μερίδιο ευθύνης για ότι συμβαίνει. Και ο πρόεδρος, ο κ. Μαριόλης, απ’ όσο γνωρίζω βάζει την υπογραφή του σε κάθε απόφαση. Επομένως του αναλογεί και το αντίστοιχο μερίδιο ευθύνης».

Οσον αφορά για το αν υπάρχει η προοπτική να βγει από το αδιέξοδο το άθλημα και να τα βρουν οι δύο πλευρές, είπε: «Είναι εφικτό. Θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξουν αλλαγές για το καλό του αθλήματος. Οι διοικήσεις αλλάζουν ούτως ή άλλως κάποια στιγμή. Επομένως ελπίζουμε να έρθουν και νέα δεδομένα».

Κατερίνα Κουτσογεωργοπούλου: «Παίρνουν στην εθνική αθλήτριες χωρίς διακρίσεις»

Κατερίνα Κουτσογεωργοπούλου

Από την πλευρά της Κατερίνας Κουτσογεωργοπούλου τα πράγματα είναι ακόμη πιο πολύπλοκα. Η πανελληνιονίκης της πυγμαχίας τιμωρήθηκε με 3μηνο αποκλεισμό και δημόσια επίπληξη επειδή διαμαρτυρήθηκε στην ΕΟΕ για το γεγονός ότι είναι σε αδιέξοδο αφού δεν της έχει καταβληθεί το χρηματικό ποσό που της αναλογεί από χρήματα που κέρδισε από τις διακρίσεις της. Το ποσό αυτό (πάνω από 7.000 ευρώ) είχε κατατεθεί στην προηγούμενη διοίκηση της ομοσπονδίας, αλλά ούτε η τωρινή της έχει δώσει τα χρήματα, λέγοντάς της ότι δεν τα έχει (όπως ανέφερε η ίδια).

«Οταν συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο, μου είπε ότι η μη πληρωμή των χρημάτων μου, δεν είναι δική τους ευθύνη. Πρότεινε όντως ως επιχειρηματίας να μου δώσει τα χρήματα και του είπα πως δεν θέλω. Αν ήθελα χορηγό θα το έλεγα. Ζητώ τα χρήματα που μου οφείλονται από το κράτος για της διακρίσεις που είχα. Και αυτός με τιμώρησε επειδή πήγα και μίλησα στην ΕΟΕ. Γνώριζαν πάντως για τις οφειλές και τον Απρίλιο μου έλεγαν ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα» λέει χαρακτηριστικά η πρωταθλήτρια της πυγμαχίας.

«Είναι χρήματα από το 2019. Για να είμαι ειλικρινείς, με τον κ. Μαριόλη δεν υπάρχει προσωπική διάκριση εις βάρος του. Οι οφειλές είναι από την προηγούμενη διοίκηση. Αλλά και οι δύο διοικήσεις έχουν ευθύνη. Και είχα προβλήματα και με τις δύο. Όχι με τον νυν πρόεδρο προσωπικά. Με στοχοποίησε όμως με την τιμωρία μου πάνω σε κάτι που υποτίθεται ότι είπε ο ίδιος ότι θα λύσει το πρόβλημα» πρόσθεσε.

Πέρα από το οικονομικό, το πρόβλημα είναι ότι η αθλήτρια τιμωρήθηκε αυστηρά, με αποτέλεσμα να χάσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ είναι άγνωστο αν θα της δοθεί η ευκαιρία από την ομοσπονδία να αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό…

«Η τιμωρία μου λήγει τον Ιούνιο και θεωρητικά προλαβαίνω το Ευρωπαϊκό, αλλά χάνω το παγκόσμιο. Το θέμα είναι ότι και στο Ευρωπαϊκό προϋποθέτει να κάνω πρώτα μερικούς αγώνες, αλλά εξαιτίας της τιμωρίας μου δεν προλαβαίνω. Και η ομοσπονδία στέλνει σε αγώνες αθλήτριες της κατηγορίας μου που όχι μόνο δεν έχουν διακρίσεις, αλλά δεν έχουν κατέβει καν σε πανελλήνια πρωταθλήματα» καταγγέλλει η Κουτσογεωργοπούλου, που αναφέρθηκε και στο τι συμβαίνει στην δική της κατηγορία.

«Συμβαίνουν πολλά. Ο ομοσπονδιακός προπονητής (σ.σ. Πλέας) έχει την κόρη του στην κατηγορία μου. Εχω ζητήσει να αγωνιστώ μαζί της και δεν έχει γίνει αποδεκτό το αίτημά μου. Με όσα έχουν γίνει, πρέπει να μπει μία αξιοκρατία για τις επιλογές στην εθνική. Για το καλό του αθλήματος» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Πρέπει να μπει μία τάξη και να βρούμε μία μέση λύση. Δεν μπορείς να αποκλείεις παιδιά που παλεύουν χρόνια. Και δε μιλάω μόνο γι’ αυτά που έχουν μετάλλια. Για όσα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αγωνίζονται με την εθνική όμως, οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια για τις διακρίσεις τους. Είναι ωραίο να βλέπουμε παιδιά να παίρνουν μετάλλια όπως ο Τσαμαλίδης που ουσιαστικά κατεβαίνει χωρίς βοήθεια».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα που παίζουν σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα