Πυγμαχία: Εντείνεται ο «πόλεμος» αθλητών και ΕΟΠ

Newsroom
Πυγμαχία: Εντείνεται ο «πόλεμος» αθλητών και ΕΟΠ

bet365

Οι αθλητές της πυγμαχίας που εναντιώνονται στον πρόεδρο της ΕΟΠ Χάρη Μαριόλη, καταγγέλλουν ότι έχουν ζητήσει ακρόαση από τον Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά ο ίδιος τους αποφεύγει.

Ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει στην ομοσπονδία της πυγμαχίας μεταξύ αρκετών αθλητών, σωματείων και διοίκησης, καλά κρατεί.

Οι αθλητές με επιστολές τους συνεχίζουν να διαμαρτύρονται προς την ΓΓΑ και το υφυπουργείο Αθλητισμού για άδικη συμπεριφορά από την διοίκηση Μαριόλη, ωστόσο, όπως καταγγέλλουν, ενώ έχουν ζητήσει συνάντηση και ακρόαση από τον Λευτέρη Αυγενάκη, αυτός «αποφεύγει» να τους συναντήσει με «δικαιολογία το βαρύ πρόγραμμα».

Χαρακτηριστικά, στις επιστολές τους οι αθλητές μιλούν για τον αποκλεισμό τους από διεθνείς διοργανώσεις και καμπ, με τελευταίο αυτό στην Τσεχία όπου τα έξοδα διαμονής ήταν καλυμμένα από τους διοργανωτές, σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΟΠ, η οποία άλλαξε στην πορεία και έγινε γνωστό πως θα καλυφθούν μόνο τα έξοδα διαμονής.

Η υπόθεση Κουτσογεωργοπούλου

Ακόμη, ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δοθεί στην υπόθεση αποκλεισμού της Κατερίνας Κουτσογεωργοπούλου η οποία τιμωρήθηκε με 4μηνο αποκλεισμό επειδή, όπως καταγγέλλει η πλευρά της, ζήτησε τα χρήματα που της οφείλονται από επιχορηγήσεις της ΕΟΕ (έχει πάρει μόνο ένα μέρος των χρημάτων που στο σύνολο θα έφτανε τις 7.500 ευρώ).

Ωστόσο από την διοίκηση της ομοσπονδίας έχει ξεκαθαριστεί πως η τιμωρία της δεν έχει να κάνει με το κομμάτι αυτό (της απαίτησης των οφειλομένων), αλλά με το γεγονός ότι απευθύνθηκε στην ΕΟΕ και «δυσφήμισε» όπως αναφέρει η απόφαση, την ομοσπονδία με τα όσα είπε εναντίον της.

Η πλευρά της αθλήτριας ανέφερε πως εξαιτίας της τιμωρίας της, δεν μπόρεσε να πάρει και χρήματα που της αναλογούσαν από την χορηγία του ιδρύματος Λεβέντη και αυτά τα χρήματα πήγαν σε αθλήτριες που δεν συμμετείχαν καν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Η αθλήτρια διαμαρτυρήθηκε στην ΕΟΕ για το περιστατικό, ενώ ο προπονητής της έχει καταγγείλει δημόσια πως ο κ. Μαριόλης της απάντησε πως θα πάρει τα χρήματα από την τσέπη του, εφ’ όσον ο σύλλογός της αποσύρει την καταγγελία κατά της διοίκησης την οποία θεωρούν παράνομη. H Κουτσογεωργοπούλου έχει τιμωρηθεί με έγγραφη επίπληξη και 4 μήνες αποκλεισμό και σύμφωνα με την ομοσπονδία, ακόμη δεν έχει ανακαλέσει δημόσια (όπως της ζήτησαν να κάνει) για τα όσα την κατηγορούν πως είπε εναντίον τους.

Τι λέει η πλευρά της διοίκησης

Από την πλευρά της η ΕΟΠ αναφέρει πως όσον αφορά την Τσεχία, κλήθηκαν 15 αθλητές μεταξύ των οποίων και 6 από τους καταγγέλλοντες, αλλά μόνο ένας αποδέχτηκε και τελικά δεν πήγαν στο καμπ.

Αρνούνται πως γίνονται διακρίσεις και τονίζουν ότι με την Κουτσογεωργοπούλου τα χρήματα θα της δοθούν όταν ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος και βρουν τι έχει γίνει από την προηγούμενη διοίκηση (που της οφείλει τα χρήματα). Τονίζουν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την αθλήτρια και τα χρήματα θα τα πάρει.

Διαψεύδουν δε ότι υπήρξε «εκβιασμός» με το θέμα των χρημάτων υπό τον όρο να αποσυρθεί η καταγγελία κατά της διοίκησης. Στην ομοσπονδία κάνουν λόγο για «πολιτικά παιχνίδια» ορισμένων σωματείων που βάζουν «μπροστά τους αθλητές», σε μία υπόθεση που μόνο κακό κάνει στο άθλημα.

 

Τελευταία Νέα