Αναστασόπουλος για Λάζαρο Παπαδόπουλο στο Gazzetta: «Θα γίνει καλός πυγχμάχος, έχει μέλλον»

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Αναστασόπουλος για Λάζαρο Παπαδόπουλο στο Gazzetta: «Θα γίνει καλός πυγχμάχος, έχει μέλλον»

bet365

Ο Σωτήρης Αναστασόπουλος, ο έμπειρος και καταξιωμένος πυγχμάχος, που είναι κι ο πρώτος αντίπαλος του Λάζαρου Παπαδόπουλο στα ρινγκ, σκιαγραφεί μέσω του Gazzetta το αγωνιστικό προφίλ του "Λάζου" και δηλώνει τη βεβαιότητά του ότι μπορεί να σταθεί στο νέο σπορ με το οποίο έχει καταπιαστεί!

Λάζαρος Παπαδόπουλος - Σωτήρης Αναστασόπουλος σημειώσατε Χ!

Ο πρώτος πυγμαχικός αγώνας του καταξιωμένου πρώην μπασκετμπολίστα είναι γεγονός. Το βράδυ της Κυριακής (19/12) τα φώτα στο κλειστό του Μετς ήταν στραμμένα τόσο πάνω του όσο και στον αντίπαλό του Σωτήρη Αναστασόπουλο.

Η απορία «μα, είναι καλός ο Παπαδόπουλος», γεννήθηκε εύλογα σε πολλούς, μετά το τελευταίο καμπανάκι.

Ο αντίπαλος του Λάζαρου, Σωτήρης Αναστασόπουλος, μέσω του Gazzetta περιγράφει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του πυγμάχου Παπαδόπουλου και δηλώνει τη βεβαιότητά του ότι ο άλλοτε μπασκετμπολίστας μπορεί να έχει συνέχεια μέσα στα ρινγκ.

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με την πυγμαχία. Ποιες είναι οι διακρίσεις σου;

«Ασχολούμαι από μικρός με την πυγμαχία, έχοντας πάρα πολλές διακρίσεις με μεγαλύτερη όλων την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α' κατηγορίας ανδρών».

Πόσο σημαντικό είναι σε περίοδο πανδημίας, ότι γίνονται στην Ελλάδα τόσο σημαντικές διοργανώσεις όπως το Boxing Prive;

«Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται διοργανώσεις αυτές τις μέρες σε οποιοδήποτε επίπεδο. Μ' αυτόν τον τρόπο μπορούμε να κρατάμε επαφή και με το άθλημα».

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει;

«Ο μεγαλύτερος αντίπαλος που έχω αντιμετωπίσει είναι ο εαυτός μου γιατί πάντα όταν ξεπερνάς τον εαυτό σου και τα όριά σου βγαίνεις νικητής»

Εχοντας την απαραίτητη εμπειρία πώς είδες τον αγώνα απέναντι στον Λάζαρο Παπαδόπουλο;

«Ο αγώνας απέναντι στον Λάζαρο εκ των πραγμάτων ήταν ένας περίεργος αγώνας. Φυσικά, πρόκειται για μία πάρα πολύ καλή εμπειρία».

Πώς αντέδρασες όταν άκουσες ότι αυτός θα είναι ο αντίπαλός σου; Τον ήξερες πριν;

«Φυσικά ήξερα τον Λάζαρο σαν μπασκετμπολίστα. Μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της καλαθοσφαίρισης με άπειρες διακρίσεις στο χώρο. Χάρηκα που τον γνώρισα και σαν αθλητή γιατί μην ξεχνάμε ότι είμαστε κι οι δύο αθλητές υψηλού επιπέδου. Εκείνος στο μπάσκετ και 'γω στην πυγμαχία».

Ο Λάζαρος το... έχει; Ποια διέκρινες ότι είναι τα δυνατά του σημεία και σε ποια ελαττώματά του στα οποία πήγες να... χτυπήσεις;

«Ο Λάζαρος φυσικά και το έχει αφού είναι και αθλητής. Εχει βρει την απόσταση και έχει καταλάβει με το σώμα του τι γίνεται. Σίγουρα με πολλή δουλειά και από τη στιγμή που δείχνει ότι του αρέσει κιόλας, θα γίνει ένας καλός πυγμάχος. Τα σημεία που υστερούσε ήταν ότι έχανε την απόσταση όταν έμπαινα στο σώμα του - οπότε και πίεζα ώστε να χτυπήσω εκεί».

Πιστεύεις έχει μέλλον στο χώρο;

«Δικό του θέμα το μέλλον στο χώρο της πυγμαχίας. Είναι στημένος ως αθλητής και αν το θέλει πολύ σε συνδυασμό με την πολλή δουλειά, σίγουρα θα έχει μέλλον».

Τα δικά σου όνειρα ποια είναι;

«Κακά τα ψέματα, αθλητικά στην Ελλάδα μπορείς να φτάσεις μέχρι ένα σημείο. Στο να βγω στο εξωτερικό, ειμαι συνειδητοποιημένος ότι τα χρόνια έχουν περάσει. Μεγαλώνουμε... Ωστόσο, θέλω όσο ανεβαίνω στο ρινγκ κι όσο μπορώ να είμαι αξιόμαχος και τα έχω καλά με τον εαυτό μου. Θέλω να είμαι σοβαρός και προπονημένος ώστε να αντεπεξέρχομαι επάξια στην κάθε πρόκληση σ' όλα τα επίπεδα.

Κλείνοντας, θα ήθελα να πως ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μου, El Catrin, Wynwood, Westwood, Clown Dogs Bar, Pitbull Security, Hamilton Menswear, Finikas Club Methoni, Nakal state of mind και Βέρρας μεταφορική, οι οποίοι είναι δίπλα μου σε τόσο δύσκολους καιρούς».

 

Τελευταία Νέα