Εθνική Ελλάδας: Το comeback και η εκτόξευση των τριών «πρωτάρηδων»

Δημήτρης Σαμόλης
Εθνική Ελλάδας: Το comeback και η εκτόξευση των τριών «πρωτάρηδων»

bet365

Οι Ντίνος Μαυροπάνος, Τάσος Δουβίκας και Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος έκαναν ντεμπούτο με την Εθνική ανδρών στο νικηφόρο (2-1) φιλικό εναντίον της Ονδούρας. Το gazzetta.gr αναλύει την κάθε περίπτωση...

Προκριματικά Μουντιάλ: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Η Ελλάδα νίκησε 2-1 την Ονδούρα σε φιλικό στην Τούμπα, με τα δύο γκολ που σημείωσε ο φορ της Βίλεμ, Βαγγέλης Παυλίδης. Ο Τζον Φαν'τ Σχιπ χρησιμοποίησε τους Ντίνο Μαυροπάνο, Τάσο Δουβίκα και Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο, οι οποίοι έκαναν την πρώτη τους συμμετοχή με τη «γαλανόλευκη». Οι ηλικίες τους, οι επαγγελματικές τους συμμετοχές και οι μέρες που πέρασαν από την πρώτη τους παρουσία σε συλλογικό επίπεδο μέχρι το βάπτισμα του πυρός με τη «γαλανόλευκη».

Ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ (26/11/2001)

Σε ηλικία 19 ετών, 4 μηνών και 2 ημερών ο χαφ του Παναθηναϊκού έκανε την πρώτη του συμμετοχή με την Εθνική ανδρών. Κατάφερε να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο μετά από 32 επαγγελματικές συμμετοχές με το «τριφύλλι».

Έκανε ντεμπούτο στους «πράσινους» στις 20 Οκτωβρίου 2019 στην εκτός έδρας νίκη σε βάρος του Ατρόμητου και εκπροσώπησε την Εθνική ανδρών μετά από ένα χρόνο, πέντε μήνες και οκτώ ημέρες. Στο φιλικό κόντρα στην Ονδούρα μπήκε στο 77' αντί του Κυριακόπουλου και στο διάστημα που έπαιξε δεν πρόλαβε να κριθεί.

Η ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΟΥΒΙΚΑ (02/08/1999)

Έκανε ντεμπούτο με την Εθνική ανδρών σε ηλικία 21 ετών, 7 μηνών και 26 ημερών. Έχει καταγράψει 83 συμμετοχές σε με Αστέρα Τρίπολης και Βόλο (μετρά και 17 γκολ). Την πρώτη του παρουσία σε επαγγελματικό επίπεδο έκανε στις 19/08/17, στην εντός έδρας ήττα (1-2) των Αρκάδων από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Από την πρώτη του επαγγελματική συμμετοχή έως το ντεμπούτο με τη «γαλανόλευκη» πέρασαν τρία χρόνια, επτά μήνες και εννέα μέρες. Στο φιλικό κόντρα στην Ονδούρα μπήκε στο 46' αντί του Τζόλη.

Στη μοναδική φορά που βρέθηκε σε θέση βολής, αστόχησε. Για την ακρίβεια, βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Ονδούρας, πλάσαρε αλλά νικήθηκε. Στο 62' έκανε την ωραία πάσα στον Μασούρα, ο οποίος νικήθηκε από τον κίπερ της Ονδούρας. Ο Δουβίκας δεν έβρισκε θέση στον Αστέρα, με αποτέλεσμα το περασμένο καλοκαίρι ο Βόλος να κινηθεί για την απόκτησή του.

Κατά τη θητεία του στους Αρκάδε έβαλε όλα κι όλα επτά γκολ κι εφέτος έχει φτάσει τα 13 σε πρωτάθλημα και κύπελλο (10+3). Στην ομάδα της Θεσσαλίας κατάφερε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του, να σκοράρει και να κερδίσει την κλήση του και τη συμμετοχή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

ΤΟ COMEBACK TOY ΜΑΥΡΟΠΑΝOY (11/12/1997)

Η πρώτη του συμμετοχή με την Εθνική ανδρών καταγράφηκε σε ηλικία 23 ετών, τριών μηνών και 17 ημερών. Έκανε ντεμπούτο σε επαγγελματικό επίπεδο στις 29 Νοεμβρίου 2016, στο 0-1 του ΠΑΣ σε βάρος του Αγροτικού Αστέρα στο Κύπελλο. Από εκείνη την πρώτη παρουσία με την ομάδα των Ιωαννίνων μέχρι σήμερα πέρασαν τέσσερα χρόνια, τρεις μήνες και 28 ημέρες. Έχει πραγματοποιήσει 101 συμμετοχές με ΠΑΣ Γιάννινα, Άρσεναλ, Νυρεμβέργη και Στουτγκάρδη.

Στο φιλικό κόντρα στην Ονδούρα έπαιξε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, στον οποίο θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα σε ορισμένες στιγμές.

Ο Μαυροπάνος έκανε 20 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα και στις 4 Ιανουαρίου του 2018 η Άρσεναλ ανακοίνωσε την απόκτησή του. Στις 29 Απριλίου του ίδιου έτους έκανε ντεμπούτο με τους «κανονιέρηδες» κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με τους Λονδρέζους έκανε οκτώ συμμετοχές και στις 13 Ιανουαρίου 2020 παραχωρήθηκε δανεικός στη Νυρεμβέργη, ομάδα δεύτερης κατηγορίας. Έχοντας ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς, συμμετείχε σε 12 ματς της γερμανικής ομάδας.

Στην Άρσεναλ ο ύψους 1.94 στόπερ αποτέλεσε εισήγηση του αρχισκάουτ Σβεν Μισλιντάντ. Όταν ο Γερμανός έφυγε και συμφώνησε με τη Στουτγκάρδη, κίνησε τις διαδικασίες για να τον πάρει μαζί του και στους Σουηβούς. Εφέτος ο Μαυροπάνος έχει κάνει 16 συμμετοχές με την ομάδα της Μπουντεσλίγκα, στην οποία παίζει κι εκεί ως δανεικός από την Άρσεναλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ελλάδα - Ονδούρα 2-1 (vids)

Ελλάδα - Ονδούρα 2-1: Η συνέντευξη Τύπου του Φαν'τ Σχιπ σε live streaming

Παυλίδης: «Δεν το βλέπαμε ως φιλικό, δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας»

Ελλάδα - Ονδούρα 2-1: Η «ακτινογραφία» της Εθνικής

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα