Ελλάδα - Ονδούρα 2-1: Η «ακτινογραφία» της Εθνικής

Ελλάδα - Ονδούρα 2-1: Η «ακτινογραφία» της Εθνικής

Δημήτρης Σαμόλης
Ελλάδα - Ονδούρα 2-1: Η «ακτινογραφία» της Εθνικής

bet365

Η Εθνική νίκησε 2-1 την Ονδούρα σε φιλικό παιχνίδι στην Τούμπα και το gazzetta.gr «ακτινογραφεί» την απόδοση των Ελλήνων διεθνών.

Με δύο γκολ του Βαγγέλη Παυλίδη η Εθνική μας ομάδα επικράτησε 2-1 της Ονδούρας σε φιλική αναμέτρηση στην Τούμπα. Το gazzetta.gr «ακτινογραφεί» την απόδοση των Ελλήνων διεθνών.

ΔΙΟΥΔΗΣ: Στη μοναδική φορά που κλήθηκε να επέμβει σοβαρά στο πρώτο ημίχρονο, είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του μετά το σουτ του Ροντρίγκες. Ενδεχομένως να είχε κρατήσει απαραβίαστη την εστία του αν η μπάλα δεν είχε κοντράρει στον Μαυροπάνο. Στο δεύτερο μισό δεν χρειάστηκε να επέμβει, αφού οι τελικές των φιλοξενούμενων ήταν εκτός στόχου. Αυτή ήταν η δεύτερη συμμετοχή του με τη «γαλανόλευκη».

ΜΑΥΡΙΑΣ: Ο δεξιός μπακ της Εθνικής δεν είχε πολλή δουλειά στην άμυνα, γι' αυτό ανέβαινε διαρκώς ψηλά και συμμετείχε στο επιθετικό παιχνίδι, δίχως βέβαια οι σέντρες του στο πρώτο ημίχρονο να προκαλέσουν κίνδυνο στον αντίπαλο. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε την απόδοσή του και στο 54' θα μπορούσε να καταγράψει ασίστ, αν ο Λημνιός ευστοχούσε.

ΣΒΑΡΝΑΣ: Αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας και ήταν ο παίκτης που δεν κατάφερε να σταματήσει τον Μπένγκτσον έξω από την περιοχή, με αποτέλεσμα να δεχτεί κίτρινη και εντέλει να προέλθει το 1-1 μετά την εκτέλεση του φάουλ, την κόντρα στο τείχος και το σουτ του Ροντρίγκες. Στο 55' γλίστρησε, αλλά για καλή του τύχη η κεφαλιά του Μπένγκτσον πέρασε άουτ.

ΜΑΥΡΟΠΑΝΟΣ: Ο έτερος στόπερ της Εθνικής, ο οποίος μάλιστα έκανε ντεμπούτο. Στο 37' έκανε λάθος, αλλά ο Μπένγκτσον δεν εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Έλις και πλάσαρε αδύναμα πάνω στον Διούδη. Στάθηκε,δε, άτυχος, αφού στη φάση του 1-1 η μπάλα κόντραρε πάνω του, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα. Στο 75' έκανε κακό γύρισμα στον Διούδη με το κεφάλι και παραχώρησε κόρνερ. Στο φινάλε καθυστέρησε να πάει πάνω στον Φιγκερόρα, ο οποίος αστόχησε σε κεφαλιά.

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η Ελλάδα έπαιζε στο πρώτο ημίχρονο κυρίως από δεξιά, αλλά όταν έπαιρνε τη μπάλα ή όταν κλήθηκε να μαρκάρει, το έκανε με σοβαρότητα και απέφυγε τα λάθη. Στο 55' έχασε τον Κέβιν Λόπες, αλλά τη σέντρα του δεν εκμεταλλεύτηκε ο Μπένγκτσον. Όταν μπήκε στο ματς ο Γιαννούλης, ο ακραίος αμυντικός της Σασουόλο πέρασε πιο μπροστά, αριστερά στη μεσαία γραμμή, μέχρι που αντικατστάθηκε στο 77'.

ΣΙΩΠΗΣ: Ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες της Εθνικής. Και ο μοναδικός ανασταλτικός μέσος της ενδεκάδας που παρέταξε ο προπονητής. Από δική του εξαιρετική μπαλιά προς τον Φορτούνη ξεκίνη η φάση του 1-0 για την Ελλάδα. Έκλεψε μπάλες, απέφυγε τα λάθη και έκανε δεύτερη διαδοχική μεστή εμφάνιση.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Παρότι επιτελικός χαφ, ο Φαν'τ Σχιπ τον χρησιμοποίησε πιο πίσω, δίπλα στον Σιώπη. Από τη στιγμή που η Ελλάδα έπαιζε πιο επιθετικά στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, και ο ίδιος ανέβαινε και στο 31' είχε δοκάρι με σουτ έξω από την περιοχή. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε πιο ψηλά, είχε θετική παρουσία μέχρι που αντικαταστάθηκε στο 83'.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Από τους καλύτερους παίκτες της Εθνικής στο 45λεπτο που αγωνίστηκε. Ξεκίνησε στο δεξί φτερό, στο 4-2-3-1, και είχε την ασίστ στο γκολ του Παυλίδη. Ζητούσε και έπαιρνε διαρκώς τη μπάλα για να φτιάξει παιχνίδι και επιδίωξε να συνεργαστεί με Παυλίδη και Γιακουμάκη. Στο 24' έκανε κεφαλιά δίχως να βρει στόχο.

ΤΖΟΛΗΣ: Αγωνίστηκε στο αριστερό φτερό της Εθνικής και στο 45λεπτο που αγωνίστηκε ήταν πολύ κινητικός. Έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες, έφτασε πάρα πολύ κοντά στο πρώτο του γκολ με τη «γαλανόλευκη». Υπηρέτησε σε μεγάλο βαθμό αυτό που έπρεπε να κάνει, να εκτελεί και να απειλεί, αλλά και να βρίσκεται στην περιοχή όταν είχε τη μπάλα από δεξιά ο Φορτούνης.

ΠΑΥΛΙΔΗΣ: Παίρνει τον τίτλο του MVP της Ελλάδας. Ήταν εξαιρετική η εκτέλεση με το αριστερό στη φάση του 1-0, όπως επίσης και ο τρόπος που έβαλε το κεφάλι στο 2-0. Ο στράικερ της Βίλεμ όταν χειάστηκε να εκτελέσει, έκανε αυτό ακριβώς που χρειαζόταν, να σκοράρει. Έφτασε τα τρία γκολ με την Εθνική, παίζοντας αρχικά πίσω από τον Γιακουμάκη και ακολούθως πίσω από τον Δουβίκα.

ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ: Ο αρχισκόρερ της Φένλο έψαξε το γκολ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν το βρήκε. Στο 19' με προβολή στο δεύτερο δοκάρι αστόχησε, στο 21' έδωσε υπέροχη πάσα στον Τζόλη, ενώ στο 25' το διαγώνιο σουτ που έκανε πέρασε άουτ. Στο 34' επιχείρησε να σκοράρει με ψαλιδάκι, αλλά δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε.

ΛΗΜΝΙΟΣ: Αντικατέστησε στο 46' τον Φορτούνη και πέρασε στη θέση του δεξιού εξτρέμ. Στο 54' έχασε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει, όταν το σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά «έβγαλε» ο κίπερ της Ονδούρας. Ήταν δραστήριος, ομαδικός, έκανε και κάποια αβίαστα λάθη δίνοντας τη μπάλα στον αντίπαλο.

ΔΟΥΒΙΚΑΣ: Έκανε το ντεμπούτο του στην Εθνική, όταν στο 46' αντικατέστησε τον Τζόλη. Στη μοναδική φορά που βρέθηκε σε θέση βολής, αστόχησε. Για την ακρίβεια, βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Ονδούρας, πλάσαρε αλλά νικήθηκε. Στο 62' έκανε την ωραία πάσα στον Μασούρα, ο οποίος νικήθηκε από τον κίπερ της Ονδούρας. Δεν κατάφερε από εκεί και πέρα να φανεί ιδιαίτερα.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Στο 46' μπήκε αντί του Γιακουμάκη και πέρασε στο αριστερό φτερό. Ο γνωστός μαχητικός ακραίος επιθετικός, που βοηθούσε και στην άμυνα. Ολοκλήρωσε το παιχνίδι έχοντας την ασίστ στη φάση του 2-1, ενώ στο 62' παραλίγο να χριστεί σκόρερ, αλλά ο αντίπαλος γκολκίπερ απέκρουσε το σουτ που έκανε.

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Μπήκε στο 62' αντί του Παυλίδη, παίρνοντας θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο μπακ της Νόριτς είχε μπόλικη δουλειά, αφού οι παίκτες της Ονδούρας επεδίωκαν να «χτυπήσουν» κυρίως από δεξιά. Τα κατάφερε καλά όμως σε γενικές γραμμές και έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ: Έκανε κι αυτός το ντεμπούτο του στην Εθνική ομάδα των ανδρών. Ο Φαν΄τ Σχιπ τον πέρασε στον αγώνα αντί του Κυριακόπουλου στο 77'. Ο 19χρονος χαφ πήρε το βάπτισμα του πυρός, δίχως να προλάβει να δείξει κάτι ιδιαίτερο το διάστημα που έπαιξε.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Στο 83' αντικατέστησε τον Μάνταλο. Στον λίγο χρόνο που έπαιξε προσπάθησε να κρατήσει μπάλα και να μην επιτρέψει στους παίκτες της Ονδούρας να επιτεθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ελλάδα - Ονδούρα 2-1 (vids)

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα