Εστία - φάντασμα στο Μαρακανά, 33 χρόνια μετά (vid)

Δημήτρης Σαμόλης
Εστία - φάντασμα στο Μαρακανά, 33 χρόνια μετά (vid)

bet365

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είδε να μην μετράει κανονικό γκολ στο Σερβία - Πορτογαλία. Στο ίδιο τέρμα πριν από 33 χρόνια δεν κατακυρώθηκε ακόμη πιο εξόφθαλμο τέρμα στο Ερυθρός Αστέρας - Μίλαν.

Το βράδυ του Σαββάτου (27/3) ο Κριστιάνο Ρονάλντο είδε να μην μετράει καθαρό του γκολ στην αναμέτρηση Σερβία - Πορτογαλία, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Στο 90'+3'ο αρχηγός της Πορτογαλίας έκανε πλασέ στην κίνηση με το δεξί από σέντρα του Νούνο Μέντες, η μπάλα πέρασε πεντακάθαρα τη γραμμή πριν ο Στέφαν Μίτροβιτς απομακρύνει, αλλά ο δεύτερος βοηθός Μάριο Ντικς είχε άλλη άποψη. Ο Ρονάλντο εκνευρίστηκε, πήγε κοντά του, ούρλιαζε δίπλα στο πρόσωπό του, με αποτέλεσμα σωστά να δεχτεί κίτρινη από τον Ολλανδό ρέφερι Ντάνι Μακέλι στο «Rajko Mitić» του Βελιγραδίου.

Αν νομίζετε πάντως πως αυτό ήταν το πιο εξόφθαλμο γκολ που δεν μέτρησε τόσο άδικα, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, ίσως δεν θυμάστε τι έγινε το 1988 στο ίδιο γήπεδο, στην ίδια εστία, στο παιχνίδι Ερυθρός Αστέρας - Μίλαν για το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Τότε που οι διαιτητές δεν είδαν ότι ο Γκόραν Βασιλίεβιτς του Ερυθρού Αστέρα είχε σημειώσει πεντακάθαρο αυτογκόλ (ο ίδιος απομάκρυνε τη μπάλα, αφού βέβαια αυτή λίγο έλειψε να ακουμπήσει τα δίχτυα).

Για την ιστορία, η κανονική διάρκεια του προ 33ετών αγώνα είχε λήξει 1-1, οδηγήθηκε στα πέναλτι όπου οι «ροσονέρι» κατέκτησαν την πρόκριση με 2-4. Μια άλλη φοβερή σύμπτωση είναι ότι το γκολ που είχε βάλει ο Ερυθρός Αστέρας στην κανονική διάρκεια είχε πετύχει ο Ντράγκαν Στοΐκοβιτς, ο νυν προπονητής δηλαδή της εθνικής Σερβίας, που γλίτωσε χθες (27/3) την ήττα από τους Πορτογάλους (2-2) μετά το λάθος των διαιτητών.

Υπενθυμίζεται ότι η αναμέτρηση της 10ης Νοεμβρίου 1988 είχε διεξαχθεί αρχικά την προηγούμενη, αλλά διεκόπη λόγω ομίχλης ενώ ο Ερυθρός Αστέρας νικούσε 1-0 και έπαιζε με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής του Βίρντις. Το εκπληκτικό είναι ότι την επόμενη μέρα το ματς άρχισε από την αρχή, δηλαδή από 0-0 και με τους Ιταλούς να παίζουν με 11 (απλά δεν είχε δικαίωμα ο Βίρντις)!

Παρεμπιπτόντως, εκείνη τη χρονιά η Μίλαν των Μαλντίνι, Ράικαρντ, Κοστακούρτα, Μπαρέζι, Ντοναντόνι, Γκούλιτ και Φαν Μπάστεν, με προπονητή τον Αρίγκο Σάκι, έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (4-0 τη Στεάουα στον τελικό).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κριστιάνο Ρονάλντο: «Νιώσαμε ότι έβλαψαν ένα ολόκληρο έθνος»

Σάντος για το γκολ του Κριστιάνο που δεν μέτρησε: «Μού ζήτησε συγγνώμη ο διαιτητής»

Προκρ. Μουντιάλ 2022: «Έκλεψαν» τη νίκη από την Πορτογαλία, «στοπ» των Τσέχων στο Βέλγιο (vids)

Μουντιάλ 2022: Απίστευτο, 5.000 Covid free Ολλανδοί χωρίς μάσκες στην εξέδρα (vid)

Ανθρώπινα δικαιώματα και Μουντιάλ 2022. Μετά τη Νορβηγία και τη Γερμανία, ποιος; (pic)

Λουίς Ενρίκε: «Ο αγώνας κόντρα στην Ελλάδα ήταν αμυντικά ο καλύτερος της καριέρας μου»

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα