Λουίς Ενρίκε: «Ο αγώνας κόντρα στην Ελλάδα ήταν αμυντικά ο καλύτερος της καριέρας μου»

Δημήτρης Σαμόλης
Λουίς Ενρίκε: «Ο αγώνας κόντρα στην Ελλάδα ήταν αμυντικά ο καλύτερος της καριέρας μου»

bet365

Ο προπονητής της εθνικής Ισπανίας, Λουίς Ενρίκε, υποστήριξε ότι ο αγώνας που έδωσε η ομάδα του απέναντι στην Ελλάδα είναι ο καλύτερος της καριέρας του σε αμυντικό επίπεδο.

Η Ισπανία δεν κατάφερε να νικήσει την Ελλάδα στον αγώνα της περασμένης Πέμπτης (25/3), στην 1η αγωνιστική για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ (2022). Παρά την κατοχή της μπάλας του 77%, τις 943 πάσες και τις εννέα τελικές προσπάθειες, η «φούρια ρόχα» έμεινε στο 1-1 με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο εκτός από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπακασέτα δεν έκανε τίποτα άλλο επιθετικά.

Αυτό οδήγησε τον προπονητή της Ισπανίας να δηλώσει το Σάββατο (27/3) πως η αναμέτρηση απέναντι στην Ελλάδα ήταν η καλύτερη στην καριέρα του σε αμυντικό επίπεδο. Ο Λουίς Ενρίκε ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της ομάδας του απέναντι στη Γεωργία:

«Ύστερα από 10-12 χρόνια ως προπονητής, ο αγώνας με την Ελλάδα ήταν ο καλύτερος αμυντικά. Ο αντίπαλος δεν έκανε ούτε ένα σουτ, ο Σιμόν δεν έπιασε καθόλου τη μπάλα στα χέρια. Δεν έφυγαν ποτέ στην κόντρα. Είχαμε εκπληκτική αμυντική λειτουργία, ο καλύτερος αγώνας στην καριέρα μου ως προπονητής σε όποια ομάδα κι αν βρέθηκα. Αυτό με κάνει πολύ αισιόδοξο. Αυτό στο οποίο πρέπει να βελτιωθούμε είναι επιθετικά, όταν καλούμαστε να παίξουμε με ομάδες που κλείνονται πίσω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ισπανία - Ελλάδα 1-1: Ο αναλυτής της AS μιλάει για πέναλτι και κόκκινη κάρτα του Ίνιγκο Μαρτίνεθ

Εφαγαν έξι οι Γερμανοί και εμείς κοιτάζουμε το γάιδαρο στα δόντια;

Η Ελλάδα είχε αμυντικό πλάνο, την αυτοθυσία του Μασούρα, τύχη και σε τρομερή μέρα τους χαφ της (vids)

Πήγε να προστατεύσει τον Ράμος και «κάηκε» ο Λουίς Ενρίκε

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα