Γερμανία - Ισλανδία: Οι έντεκα της «μάνσαφτ» σχημάτισαν τις λέξεις «human rights»

Gazzetta team
Γερμανία - Ισλανδία: Οι έντεκα της «μάνσαφτ» σχημάτισαν τις λέξεις «human rights»

bet365

Οι έντεκα Γερμανοί που ξεκίνησαν το ματς κόντρα στην Ισλανδία σχημάτισαν τις λέξεις «human rights» (ανθρώπινα δικαιώματα) ως μήνυμα συμπαράστασης στους εργαζομένους στα γήπεδα του Κατάρ για το Μουντιάλ 2022.

Η Γερμανία υποδέχτηκε το βράδυ της Πέμπτης (25/3) την Ισλανδία για την πρεμιέρα των δύο ομάδων στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 και οι έντεκα που ξεκίνησαν για τη «μάνσαφτ» ακολούθησαν το παράδειγμα της Νορβηγίας το βράδυ της Τετάρτης κόντρα στο Γιβραλτάρ.

Οι Νόερ, Κλόστερμαν, Ρίντιγκερ, Τζαν, Γκίντερ, Γκιουντογάν, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Σανέ, Γκνάμπρι και Χάβερτς σχημάτισαν τις λέξεις «human rights» (ανθρώπινα δικαιώματα) ως μήνυμα συμπαράστασης στους εργαζομένους στα γήπεδα του Κατάρ για το Μουντιάλ 2022.

Σύμφωνα με τον Guardian έχουν χάσει τη ζωή τους 2.711 εργάτες από την Ινδία, 1.641 από το Νεπάλ, 1.018 από το Μπανγκλαντές, 854 από το Πακιστάν και 557 από τη Σρι Λάνκα. Οι περισσότεροι θάνατοι αποδόθηκαν σύμφωνα με τη βρετανική σελίδα σε φυσικά αίτια όπως προκύπτει από το εθνικό σύστημα υγείας της αραβικής χώρας.

Η οργανωτική επιτροπή του Κατάρ 2022 εξέφρασε τη λύπη της για τους θανάτους και υποσχέθηκε να διερευνήσει τις καταγγελίες ξεκινώντας ενδελεχή έρευνα, ενώ η FIFA μέσω του εκπροσώπου επικοινωνίας τόνισε ότι το ποσοστό των νεκρών είναι αρκετά μικρότερο από το αντίστοιχο που παρατηρείται σε άλλα κατασκευαστικά πρότζεκτ σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα