Ο Φαν'τ Σχιπ για το Ισπανία - Ελλάδα

Δημήτρης Τομαράς
Ο Φαν'τ Σχιπ για το Ισπανία - Ελλάδα

bet365

Ανήμερα των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση, η εθνική Ελλάδος καλείται να κάνει στην Ισπανία την δική της... ποδοσφαιρική επανάσταση και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Τζόνι Φαν'τ Σχιπ γράφει για το νέο ξεκίνημα στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022.
Ο Τζον Φαν'τ Σχιπ είπε στη συνέντευξη Τύπου:
Για τα στοιχεία του ολλανδικού ποδοσφαίρου που περνάει στην Ελλάδα: «Ναι ήταν πρόκληση. Όταν αναλάβαμε 1,5 χρόνο πριν θέλαμε να περάσουμε αυτό το στιλ ποδοσφαίρου. Θέλαμε παίκτες για αυτό το στιλ. Έχουμε επιλέξει παίκτες για αυτά τα χαρακτηριστικά. Όμως ταυτόχρονα θέλαμε να διατηρήσουμε και την ταυτότητα της ελληνικής ομάδας. Το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν σε υψηλό επίπεδο για αρκετά χρόνια. Νομίζω ότι δείξαμε στους αγώνες μας πρόοδο και βελτίωση. Θέλουμε να δείξουμε πως έχουμε κάνει βήματα προόδου. Ίσως να πρέπει να παίξουμε λίγο διαφορετικά δεδομένου του αντιπάλου. Είναι μία πρόκληση ένα τέτοιο ματς».
Για τα στοιχεία για το ματς με την Ισπανία και το τι θα χρειαστεί η Ελλάδα: «Να προσπαθήσει η ομάδα να παίξει συμπαγές ποδόσφαιρο. Όταν έχουμε κατοχή να προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε αυτό που ξέρουμε. Πολλά θα εξαρτηθούν από το πως θα στηθεί η αντίπαλη ομάδα. Δεν ξεχνάμε πως παίζουμε εκτός έδρας με έναν δυνατό αντίπαλο. Έχουμε έρθει να πάρουμε αποτέλεσμα και θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε».
Για το αν ο αγώνας εναντίον της Ισπανίας μοιάζει με αυτόν με την Ιταλία: «Κοιτάζουμε τους αγώνες και το τι μπορούμε να μάθουμε. Με την Ιταλία ήταν ένα δυνατό παιχνίδι στη Ρώμη. Όπως θα είναι και αύριο. Η Ισπανία παίζει διαφορετικά από την Ιταλία. Έχει άλλους παίκτες. Κοιτάζει να έχει παραπάνω κατοχή, αλληλοκαλύψεις και overlaps. Πρέπει να παίξουμε διαφορετικά και με καλό ποδόσφαιρο. Να πιστέψουμε σε εμάς και να δείξουμε το τι έχουμε μάθει μέχρι τώρα και να τα κάνουμε πράξη».
Για το αν έχει κάποιο αμυντικό τρικ στο μυαλό του: «Δεν θα χρησιμοποιήσουμε αμυντικά τρικ, όμως σίγουρα θα πρέπει να αμυνθούμε. Το συζητήσαμε και το ετοιμάσαμε το πλάνο μας. Το έχουμε δουλέψει. Δεν είχαμε μεγάλο διάστημα. Θα έχει διαφορά σε σχέση με τα ματς με το Nations League όπου είχαμε πολλή κατοχή. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και το παιχνίδι μας. Συζητήσαμε το πως να κλέβουμε μπάλες, να γίνουμε επικίνδυνοι και εάν είναι δυνατόν να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και να σκοράρουμε».
Για την ψυχολογική κατάσταση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου ο οποίος δεν αγωνίζεται αρκετά με τη Μπενφίκα: «Συζητάμε με κάθε παίκτη. Έχουμε μιλήσει και με τον Βλαχοδήμο όταν ήρθε για προπόνηση αλλά και πριν. Είναι ένας έμπειρος γκολκίπερ και ήταν Νο1 στη Μπενφίκα. Τώρα δεν παίζει βασικός αλλά προπονείται, δουλεύει και δεν ανησυχούμε για αυτό».
Για το αν νιώθει πίεση λόγω του στόχου της πρόκρισης στα τελικά: «Όχι το έχω ξαναπεί. Η πίεση είναι καλή. Όσο πιο μεγάλη η πίεση δείχνει πως είσαι σε πιο καλό επίπεδο ή παίζεις σε πιο υψηλό επίπεδο. Όλοι πρέπει να ανεβάσουν το επίπεδό τους με πιο δυνατούς αντιπάλους και ο δρόμος της πρόκρισης είναι πιο δύσκολος. Ξέρουμε πως η πίεση είναι εκεί. Είμαστε μαθημένοι σε αυτό. Έχουμε μάθει στην πίεση και όταν παίζαμε και τώρα που είμαστε στην προπονητική. Σε κάθε αγώνα θα έχεις αυτήν την πίεση και όσο περνάει ο καιρός μπορεί να αυξηθεί».
Για τις διαφορές των προηγούμενων αγώνων με αυτούς που ακολουθούν στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου: «Υπάρχουν διαφορές διότι έχουν περάσει 4-5 μήνες από το προηγούμενο παιχνίδι μας. Έχουμε αλλαγές διότι έχουμε τραυματισμούς ή τιμωρίες. Είναι όμως ευκαιρία να δούμε και άλλους παίκτες. Στο τέλος θα επιλέξουμε τους παίκτες που έχουν την ποιότητα και θεωρούμε πως πρέπει να είναι μαζί μας. Ο ανταγωνισμός είναι εκεί. Έχουμε δει ενδιαφέροντες παίκτες. Είμαι χαρούμενοι. Αύριο όλοι θα έχουν την ευκαιρία τους. Και ως ομάδα και ατομικά σε επίπεδο παικτών. Ήρθε η ώρα να δείξουν τα παιδιά το τι μπορούν να κάνουν».
Για τον σχηματισμό που σκέφτεται: «Πάντα προσπαθούμε να παίξουμε αυτό που έχουμε δουλέψει. Θα βασιστούμε σε όσα γνωρίζουμε. Δεν είναι η στιγμή το τι θα κάνουμε αύριο. Θα τα δούμε με τους συνεργάτες μου. Το θέμα της διάταξης εξαρτάται από τον αντίπαλό σου. Μπορεί να έχεις 4-3-3 αλλά θα πρέπει να έχεις πιο καλή εικόνα άμυνας. Σε κάθε περίπτωση έχουμε προετοιμαστεί απέναντι σε μία μεγάλη και δυνατή ομάδα, όπως η Ισπανία. Εφόσον θέλεις να βρεθείς σε τελική φάση πρέπει να δείξεις αντάξιος και ισάξιος απέναντι σε τέτοιες ομάδες».
Για την ιδιαίτερη σημερινή μέρα για τον ίδιο λόγω Κρόιφ και την ιδιαίτερη αυριανή ημέρα της Ελλάδας λόγω 25ης Μαρτίου: «Όταν παίζεις με την Εθνική πρέπει να δίνεις το 100%, ότι μέρα και να είναι. Θα θέλουμε να δώσουμε και να πετύχουμε το κάτι παραπάνω. Θα δώσουμε τα πάντα. Κάποιες φορές μπορεί να σου τύχουν πράγματα που δεν περιμένεις. Πράγματα όπως ο εορτασμός είναι σημαντικά, όμως η προσπάθεια δεν θα είναι μόνο λόγω της ημέρας. Εάν καταφέρουμε να το συνδυάσουμε με ένα καλό αποτέλεσμα τότε ακόμα καλύτερα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα