Κλεμέντε στο gazzetta.gr: «Η Ελλάδα δεν είναι όπως παλιά, αλλά η Ισπανία θα δυσκολευτεί»

Κλεμέντε στο gazzetta.gr: «Η Ελλάδα δεν είναι όπως παλιά, αλλά η Ισπανία θα δυσκολευτεί»

bet365

Ο άλλοτε ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας, Χαβιέρ Κλεμέντε μίλησε στο gazzetta.gr για την αυριανή αναμέτρηση (25/3) των «φούριας ρόχας» κόντρα στην Ελλάδα προβλέποντας δύσκολο έργο για τους Ισπανούς!

Οι Ίβηρες υποδέχονται στη Γρανάδα την Εθνική Ελλάδας στην πρεμιέρα των προκριματικών για το Μουντιάλ 2022, με τον Λουίς Ενρίκε να καλεί τους παίκτες του να μην υποτιμήσουν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σημειώνοντας πως θα πρέπει να μπουν οι βάσεις της νίκης από το πρώτο ημίχρονο.

Ο πολύπειρος τεχνικός Χαβιέρ Κλεμέντε, ο οποίος εργάστηκε για μια εξαετία στον πάγκο των «φούριας ρόχας» (1992/98), αλλά και μεταξύ άλλων σε Μπιλμπάο (κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1983 και το νταμπλ το 1984), Εσπανιόλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Μαρσέιγ, εθνική Σερβίας, εθνική Καμερούν μίλησε στο gazzetta.gr για τον αυριανό αγώνα.

Ο 71χρονος προπονητής υπογράμμισε πως μπορεί η Ισπανία να είναι το φαβορί της αναμέτρησης, ωστόσο προειδοποίησε πως εάν η ομάδα του Λουίς Ενρίκε δεν πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης τότε θα αντιμετωπίσει πρόβλημα.

«Η Ελλάδα ήταν πάντα δυνατή αμυντικά, ειδικά όταν αγωνιζόταν στην έδρα της. Νομίζω πως τα τελευταία χρόνια έχει πέσει το επίπεδο της, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Η Ισπανία είναι το φαβορί της αναμέτρησης, όμως θα πρέπει να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης και να παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες της για να επικρατήσει της ελληνικής ομάδας».

Ο Κλεμέντε είχε μόνο καλά λόγια να πει για τους Έλληνες διεθνείς.

«Η Ελλάδα διαθέτει πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που διαπρέπουν σε συλλόγους του εξωτερικού, ενώ πλέον έχει αλλάξει την φιλοσοφία της. Ξέρουν τους ρόλους τους στον αγωνιστικό χώρο και είναι ικανότατοι στις αντεπιθέσεις. Δεν θεωρώ πως η Ισπανία θα έχει εύκολο έργο».

Ο πρώην προπονητής των «φούριας ρόχας» τόνισε πως Ελλάδα και Σουηδία θα παλέψουν για την δεύτερη θέση του ομίλου.

«Στα χαρτιά η Ισπανία είναι το μεγάλο φαβορί για πρόκριση και από εκεί και πέρα Ελλάδα και Σουηδία θα παλέψουν για την δεύτερη θέση του ομίλου».

Ο Κλέμεντε τέλος, δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την αποτυχία των ισπανικών ομάδων στο Champions League.

«Ο Λουίς Ενρίκε διαθέτει ποδοσφαιριστές μεγάλης κλάσης σε όλες τις γραμμές. Όπως όμως αποδείχθηκε το ισπανικό ποδόσφαιρο δεν μπόρεσε να δείξει στην πράξη αυτή την υπεροχή της στην τρέχουσα σεζόν. Ατλέτικο, Σεβίλλη και Μπαρτσελόνα αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Champions League. Μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης τα κατάφερε».

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα