Τα βασικά αγωνιστικά «αγκάθια» της Εθνικής για το παιχνίδι με την Ισπανία

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Τα βασικά αγωνιστικά «αγκάθια» της Εθνικής για το παιχνίδι με την Ισπανία

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς στο blog του στο Gazzetta.gr επιχειρεί να προσεγγίσει τα βασικά αγωνιστικά ζητήματα της Εθνικής για την πρεμιέρα της Πέμπτης με την Ισπανία εκτός έδρας.
Ξεκίνημα στα προκριματικά του Μουντιάλ του Κατάρ λοιπόν για την ευρωπαϊκή ζώνη και την Εθνική μας. Και τι ξεκίνημα. Απέναντι στην Ισπανία (Πέμπτη, 21.45 με τηλεοπτική κάλυψη και από το COSMOTE SPORTS TV) των Ντε Χέα, Ράμος, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ρόδρι, Κόκε, Τόρες, Μοράτα και τόσων ακόμα.
Ο Βαγγέλης Παυλίδης το είπε πολύ σωστά στο Gazzetta.gr. Ότι κανείς δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πάρει αποτέλεσμα και η ελπίδα είναι οι Ισπανοί να μην προσεγγίσουν τόσο σοβαρά το ματς. Θα γίνει όμως έτσι; Η εκτίμηση είναι πως οι Ισπανοί και θα μας περιμένουν και θα έχουν και εικόνα του τι σύνολο θα βρουν μπροστά τους. Μιλάμε άλλωστε για Εθνική - μεγαθήριο με τεράστιες διακρίσεις, πορείες και επιτυχίες στο παλμαρέ της.

ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ

Η απουσία του Γιαννούλη από το αριστερό άκρο της άμυνας δημιουργεί ανισορροπία στα πλάνα του Φαν'τ Σχιπ. Και αυτό διότι τον είχε στα βασικά του πλάνα, όπως είχε και τον Χατζηδιάκο. Προσωπικά θεωρώ τον Τσιμίκα καλύτερο αρ. μπακ από τον Γιαννούλη αλλά το θέμα είναι το τι πιστεύει ο Ολλανδός.
Απώλειες είναι και οι Μανωλάς και Σωκράτης με τις εναλλακτικές στο κέντρο της άμυνας να μην δείχνουν ιδανικές. Ο Τζαβέλλας έχει εμπειρία αλλά τα χρόνια περνάνε, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος δεν είναι ο παίκτης που ήταν κάποτε και ο Μαυροπάνος θέλει χρόνο. Η λογική θα έλεγε ότι σε ένα τέτοιο ματς η τετράδα της άμυνας θα ήταν με Τσιμίκα, Μπακάκη και έναν εκ των Σβάρνα - Μαυροπάνου μαζί με τον Τζαβέλλα (υπάρχει βέβαια και ο Κυριάκος).
Ένα άλλο θέμα είναι το κέντρο του. Ο Ανδρούτσος κλήθηκε ως λύση για δεξί μπακ. Όπως λύσεις για τα άκρα της άμυνας αποτελούν και οι Μαυρίας και Κυριακόπουλος. Άρα ποιοι κεντρικοί χαφ μας μένουν;
Είναι οι Σιώπης, Ζέκα, Μπουχαλάκης και οι πιο επιθετικογενείς Φορτούνης και Μάνταλος. Χωρίς να υπάρχει τελικό συμπέρασμα της 11άδας σε ένα τέτοιο παιχνίδι που θα θέλει αντοχές, τρεξίματα και θα έχει μεγάλη πίεση πίσω από τον επιθετικό οι παίκτες που θα μπορούν να υπηρετήσουν πιο καλά ένα τακτικό και αμυντικό πλάνο είναι οι Μασούρας και Μπακασέτας και μετά ψάχνουμε τον τρίτο εφόσον μιλάμε για σχήμα με 4-2-3-1. Εάν είναι 4-3-3 τότε να είναι οι δυο τους μαζί με τον φορ που θα επιλεγεί.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΟΡ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΚΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Ναι ξέρουμε πως η Εθνική δεν έχει πια φορ τύπου Μήτρογλου. Φορ με one touch. Με μία επαφή και γκολ. Κανένας από τους υπάρχοντες φορ δεν πλησιάζει ούτε κατά διάννοια αυτό το επίπεδο. Ο Φαν'τ Σχιπ όμως μπορεί να βρει λύσεις από τους εξτρέμ του ή τους μεσοεπιθετικούς του γενικότερα.
Για σκεφτείτε: Φορτούνης, Μασούρας, Τζόλης, Λημνιός και Πέλκας είναι παίκτες που σκοράρουν. Υπάρχει και ο Μάνταλος που μπορεί να του δώσει δημιουργικά και επιθετικά λύσεις. Όταν σε μία ομάδα δεν έχεις τον μεγάλο killer στην επίθεση ψάχνεις τις λύσεις εκ των έσω. Θα τις βρει η Εθνική σε αυτήν τη δύσκολη πορεία σε έναν όμιλο με Ισπανία, Σουηδία αλλά και το σκληροτράχηλο Κόσοβο; Όπως πάντα οι απαντήσεις θα δοθούν στο γήπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.