Παυλίδης στο Gazzetta.gr: «Mπορούμε να πάμε στα τελικά του Μουντιάλ» (vids)

Παυλίδης στο Gazzetta.gr: «Mπορούμε να πάμε στα τελικά του Μουντιάλ» (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Παυλίδης στο Gazzetta.gr: «Mπορούμε να πάμε στα τελικά του Μουντιάλ» (vids)

bet365

Ο 22χρονος διεθνής επιθετικός της Βίλεμ, που παραμένει στα πλάνα του Τζον Φαν'τ Σχιπ, μίλησε στο Gazzetta.gr για τα επερχόμενα παιχνίδια της Ελλάδας στη φάση των ομίλων για τα προκριματικά του Μουντιάλ.
Στα 22 του χρόνια παραμένει ένα παιδί της... ξενιτιάς. Ένας παίκτης με θητεία στο εξωτερικό που φυσικά έχει αναδειχθεί στην Ολλανδία. Στην Εθνική μας έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 20 ετών, 9 μηνών και 15 ημερών με τον Φαν'τ Σχιπ και έχει 1 γκολ και 1 ασίστ σε 10 αγώνες.
Ο λόγος για τον Βαγγέλη Παυλίδη που σε 29 αγώνες με τη Βίλεμ φέτος έχει 10 γκολ και 4 ασίστ, κάνοντας ξανά μία γεμάτη σεζόν. Ο νεαρός επιθετικός μίλησε στο Gazzetta.gr για την Ελλάδα αλλά και τον όμιλό της για τα προκριματικά του Μουντιάλ.
Να θυμίσουμε πως στην προκριματική φάση της ευρωπαϊκής ζώνης για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ, συμμετέχουν οι Εθνικές Ομάδες των 55 Ομοσπονδιών που υπάγονται στην UEFA, οι οποίες χωρίστηκαν συνολικά σε 10 ομίλους: οι πέντε εξ αυτών αποτελούνται από πέντε ομάδες και οι ισάριθμοι υπόλοιποι από έξι ομάδες.
Στο Μουντιάλ του Κατάρ θα προκριθούν απευθείας οι επικεφαλής των βαθμολογιών των προκριματικών ομίλων. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση μαζί με άλλες δύο επικεφαλής ομίλων του UEFA Nations League, θα διεκδικήσουν μέσω play offs τη συμμετοχή τους στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Οι 12 ομάδες που θα συμμετάσχουν στα play offs θα χωριστούν σε τρία γκρουπ των τεσσάρων ομάδων και το αγωνιστικό τους πρόγραμμα θα περιλαμβάνει απλούς -μονούς- αγώνες (ημιτελικοί, τελικός). Στο Μουντιάλ θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής οι νικητές των τριών τελικών. Η Ευρώπη θα έχει την ευρύτερη εκπροσώπηση στο τουρνουά του Κατάρ με 13 ομάδες από τις 32 που θα συμμετάσχουν σε αυτό από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου 2022.
Να θυμίσουμε πως ο Φαν' τ Σχιπ απηύθυνε πρόσκληση σε 26 παίκτες ενόψει των αγώνων της Εθνικής για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2022 εναντίον της Ισπανίας (25/3, Γρανάδα) και της Γεωργίας (31/3, Τούμπα), καθώς και του φιλικού με την Ονδούρα (28/3, Τούμπα). Οι επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού: Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Χάρης Μαυρίας, Γιώργος Τζαβέλλας, Μανώλης Σιώπης, Κώστας Τσιμίκας, Κάρλος Ζέκα, Τάσος Μπακασέτας, Γιώργος Κυριακόπουλος, Βαγγέλης Παυλίδης, Δημήτρης Λημνιός, Δημήτρης Πέλκας, Παντελής Χατζηδιάκος, Στέφανος Καπίνο, Κώστας Μαυροπάνος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Γιαννούλης, Γιώργος Γιακουμάκης, Σωκράτης Διούδης, Θανάσης Ανδρούτσος, Στράτος Σβάρνας, Κώστας Φορτούνης, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Γιώργος Μασούρας, Πέτρος Μάνταλος, Χρήστος Τζόλης και Τάσος Δουβίκας.
Ο Παυλίδης από την πλευρά του έδειξε να πιστεύει στην Εθνική μας και την εκπλήρωση του στόχου της πρόκρισης στο Μουντιάλ. Ειδικότερα:
- Βαγγέλη πως βλέπεις τον όμιλο της Εθνικής μας που έχει αντιπάλους μεταξύ άλλων Ισπανία και Σουηδία;
Είναι ένας δύσκολος όμιλος. Αναμφίβολα φαβορί είναι η Ισπανία. Εμείς θα κυνηγήσουμε τη 2η θέση μαζί με τη Σουηδία.
- Πού θεωρείς ότι θα κριθεί η πορεία της Εθνικής και τι θα πρέπει να βελτιώσει;
Πιστεύω στην επιθετική αποτελεσματικότητα. Και αυτό διότι έχουμε βελτιωθεί αμυντικά. Πρέπει να βελτιώσουμε και την τελική μας πάσα και το τελείωμά μας.
- Εκτιμάς πως είναι θετικό ότι το πρώτο παιχνίδι το παίζει η Εθνική εκτός έδρας με την Ισπανία; Τι περιμένεις από αυτόν τον αγώνα;
Πιστεύω ότι είναι θετικό. Είναι ένα ματς που κανείς δεν πιστεύει ότι θα πάρουμε κάτι καλό. Ελπίζουμε να τους βρούμε απροετοίμαστους (τους Ισπανούς) και να κάνουμε κάτι καλό. Η Ισπανία είναι μία παλιά δύναμη. Δεν χρειάζεται να τους βλέπεις συνέχεια για να έχεις εικόνα. Έχει μεγάλους παίκτες. Είναι δυνατοί παντού. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι.
- Ως προς την εικόνα της Εθνικής σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα βλέπεις βελτίωση ως προς το επιθετικό σκέλος;
Η Εθνική πάντα έχει τέτοιο θέμα ακόμα και σε παλιά προκριματικά (επιθετικό θέμα). Όμως συνολικά θεωρώ ότι εξαρτάται από εμάς.
- Πιστεύεις πως μπορεί η Εθνική μας να βρεθεί στα τελικά του Μουντιάλ;
Μπορούμε να το κάνουμε. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εξαρτάται από εμάς. Η 2η θέση είναι μία χαρά.
- Πού εστιάζεις για αυτόν τον στόχο; Ποιά θα είναι τα σπουδαιότερα ματς;
Με Γεωργία, Σουηδία και Κόσοβο θα είναι τα πιο καθοριστικά ματς. Σίγουρα περισσότερο με τη Σουηδία. Εκεί θα κριθεί η 2η θέση.
- Για εσένα προσωπικά υπάρχει κάποιος ξεχωριστός στόχος ως προς την Εθνική;
Στόχος όλων των παιδιών είναι να περάσουμε. Να πάρουμε τη δεύτερη θέση και να είμαστε στα τελικά του Μουντιάλ. Γενικά όταν καλείσαι στην Εθνική πιστεύω το πρώτο και σημαντικότερο είναι πώς θα πάει η ομάδα. Ποιος θα βάλει το γκολ, ποιος θα τρέξει παραπάνω και ποιος θα κάνει ένα κόψιμο δεν έχει την ίδια σημασία εάν δεν πάει καλά η ομάδα. Όλα είναι για το καλό της ομάδας. Βλέπεις καθαρά το καλό της Εθνικής. Στην Εθνική πάντα βλέπεις το καλό της ομάδας! Στην Εθνική πάντα λειτουργείς για το συνολικό καλό της ομάδας. Όσο για μένα, ότι μου ζητηθεί θα προσπαθήσω να το κάνω. Ό,τι μου ζητήσει ο κόουτς. Θα επιδιώξω το καλύτερο δυνατό.
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα