«Θα δείτε τον παλιό, καλό Κυριάκο Παπαδόπουλο»

«Θα δείτε τον παλιό, καλό Κυριάκο Παπαδόπουλο»

Δημήτρης Σαμόλης
«Θα δείτε τον παλιό, καλό Κυριάκο Παπαδόπουλο»

bet365

Ο προπονητής που δούλεψε εφέτος με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο στη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, Γέρκο Λέκο, αποθέωσε στο gazzetta.gr τον 29χρονο στόπερ που επέστρεψε στην Εθνική. «Από τους καλύτερους παίκτες στο πρωτάθλημα Κροατίας» πρόσθεσε ο τεχνικός διευθυντής του κλαμπ, Ιγκόρ Τσβέτκοβιτς.

Την ημέρα που ανακοινώθηκαν οι κλήσεις στην Εθνική Ελλάδας για τα παιχνίδια με Ισπανία (25/3, 21.45, Γρανάδα), Γεωργία (31/3, 21.45, Τούμπα) και Ονδούρα (28/3, Τούμπα), μία από αυτές που προκάλεσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν αυτή του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Η τελευταία φορά που φόρεσε τη γαλανόλευκη φανέλα ήταν στις 27 Μαρτίου 2018, στο νικηφόρο (0-1) φιλικό με την Αίγυπτο. Μέχρι την ημέρα που το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα παίξει εναντίον της «φούρια ρόχα» στην πρεμιέρα των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ θα έχουν συμπληρωθεί 2 χρόνια, 11 μήνες και 26 μέρες.

Σε ηλικία 29 ετών, η καριέρα του Παπαδόπουλου έχει σημαδευτεί από τίτλους με Ολυμπιακό και Σάλκε, θητεία σε σπουδαίες ομάδες όπως η Λεβερκούζεν, η Λειψία και το Αμβούργο, αλλά και τραυματισμούς που τον έχουν έχουν αφήσει εκτός δράσης για πάρα πολλούς μήνες. Φανταστείτε ότι τη σεζόν 2018-2019 έκανε μόνο δύο συμμετοχές με το Αμβούργο και το 2019-2020 μόλις τέσσερις συμμετοχές! Την πρώτη χρονιά κυρίως λόγω του τραυματισμού και τη δεύτερη επειδή δεν υπολογιζόταν.

Το προηγούμενο καλοκαίρι βρέθηκε σε διαπραγματεύσεις με ομάδες από την Κίνα και τη Ρωσία. Η Σανγκάη Σενχούα του πρόσφερε 3 εκατ. ευρώ ετησίως, αλλά σύμφωνα με τους Κινέζους, ο Κυριάκος δεν δέχτηκε να επιστραφεί στο Κράτος της χώρας ένα ποσοστό από τα χρήματα που του πρόσφερε το κλαμπ με αποτέλεσμα να προκύψει «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις.

Τον Οκτώβριο του 2020 ο Έλληνας διεθνής μεσοαμυντικός ανακοινώθηκε τελικά από τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ. Είδε τον σύλλογο από την Κροατία ως ευκαιρία να κάνει νέα αρχή στην καριέρα του. Λίγους μήνες μετά, έφτασε να γίνει αρχηγός της και να κληθεί εκ νέου στην Εθνική από τον Τζον Φαν'τ Σιπ. Το gazzetta.gr ζήτησε την άποψη δύο ανθρώπων που γνωρίζουν άριστα την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Ο ένας είναι ο παλαίμαχος διεθνής Κροάτης μέσος, Γέρκο Λέκο, που για δέκα παιχνίδια ήταν προπονητής του Παπαδόπουλου στη Λοκομοτίβα και που τώρα συνεχίζει σε νέο ρόλο (δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη). Και ο δεύτερος ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Ιγκόρ Τσβέτκοβιτς.

«ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ, ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ Η ΝΤΙΝΑΜΟ»

Ο Λέκο ανέφερε: «Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος σημαίνει πολλά για τη Λοκομοτίβα. Χαρακτηρίζεται από τα ηγετικά του στοιχεία και την επιθετικότητά του. Βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και έχει αφήσει πίσω τους τραυματισμούς του. Μιλήσαμε μετά την κλήση του στην Εθνική Ελλάδας και ήταν υπερήφανος. Στη Λοκομοτίβα παίζει συνεχώς και έχει λείψει μόνο λόγω καρτών. Παίζει ως δεξιός στόπερ στο 4-2-3-1 και τα σχόλια όλων στην Κροατία για τον τρόπο που αγωνίζεται είναι θετικά. Η προσωπικότητα που βγάζει στους αγώνες τον έχουν κάνει πολύτιμη μονάδα. Είναι από τα αστέρια του κλαμπ. Είναι χαρούμενος που παίζει εδώ. Τον φροντίζουμε, περνάει καλά στην Κροατία».

Ο 41 ετών Λέκο, μάλιστα, αποκάλυψε για τον Παπαδόπουλο: «Αν έχει πρόταση από άλλη ομάδα, στο πλαίσιο της συμφωνίας που είχαμε κάνει, μπορεί να φύγει. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι τον θέλει η Ντινάμο Ζάγκρεμπ».

«ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ»

Ο τεχνικός διευθυντής της Λοκομοτίβα, Ιγκόρ Τσβέτκοβιτς, ανέφερε: «Ο Παπαδόπουλος είναι από τους καλύτερους παίκτες στη λίγκα της Κροατίας. Του δώσαμε την ευκαιρία να κάνει νέα αρχή στην καριέρα του μετά τους τραυματισμούς που αντιμετώπισε. Είναι μεγάλη υπόθεση για εμάς να έχουμε έναν ποδοσφαιριστή με αυτές τις ικανότητες και αυτήν την ποιότητα. Είναι αλήθεια πως έχουμε ήδη προτάσεις από καλές ομάδες. Ήρθε εδώ για να μας βοηθήσει, αλλά και για να τον βοηθήσουμε κι εμείς. Πιστεύω ότι θα δείτε στην Εθνική τον Παπαδόπουλο που γνωρίζατε παλιά».

Ο Παπαδόπουλος είναι 29 φορές διεθνής, έχει βάλει τέσσερα γκολ και φέτος με τη Λοκομοτίβα έχει κάνει 13 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, έχοντας σημειώσει ένα τέρμα. Με την Εθνική έχει παίξει σε έντεκα διεθνή φιλικά, οκτώ προκριματικά Παγκοσμίου κυπέλλου, έξι προκριματικά Euro και τέσσερα ματς στο Euro 2012.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εθνική Ελλάδας: Στην 26άδα οι Μαυροπάνος, Δουβίκας, Ανδρούτσος και Κ. Παπαδόπουλος

Οι οκτώ που «κόπηκαν» και οι πέντε καινούριοι του Φαν'τ Σχιπ στην Εθνική Ελλάδας

Με προίκα 66 γκολ τα τέσσερα «πολυβόλα» του Φαν'τ Σχιπ

Κλήθηκε στην Εθνική ομάδα ο Μπακάκης

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα