Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς – Σουηδία: Τα Top-5 γκολ της πρώτης θητείας του (vid)

Gazzetta team
Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς – Σουηδία: Τα Top-5 γκολ της πρώτης θητείας του (vid)

bet365

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς επέστρεψε στην εθνική Σουηδίας μετά από σχεδόν πέντε χρόνια και βάζει πλώρη για μερικά ακόμη θεαματικά γκολ, από τα πολλά που χάρισε στην καριέρα του με το εθνόσημο.

Το διεθνές κοντέρ είχε σταματήσει στα 35 χρόνια. Στις 116 συμμετοχές και τα 62 γκολ. Σχεδόν πέντε χρόνια μετά, όμως, από το Euro 2016, η βελόνα «ξεκόλλησε» και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς εγκαινιάζει κι επίσημα τη δεύτερη ζωή του στην εθνική Σουηδίας, ως γνωστός πια «Μπέντζαμιν Μπάτον» του ποδοσφαίρου. Στα 39 του, ο Σουηδός σούπερ σταρ της Μίλαν σφράγισε το μεγάλο comeback με την εθνική ομάδα της χώρας του, ενόψει των προκριματικών του Μουντιάλ, όπου θα τον συναντήσει και η Ελλάδα. Και πλέον, βαδίζει για μερικές ακόμη σπάνια θεαματικές στιγμές, όπως εκείνες που είχε προσφέρει τις περασμένες δύο δεκαετίες με το εθνόσημο στο στήθος.

Τακουνάκια, βολ-πλανέ, ακροβατικά, «αεροπλανικές» γκολάρες, η συλλογή του Ζλάταν με την εθνική Σουηδίας είναι μια μικρογραφία της μεγαλειώδους καριέρας του. Ανάμεσα στα αριστουργήματά του βρίσκεται και η εθνική Ελλάδος σε ρόλο «θύματος», με την «οβίδα» του στο Euro 2008 και το ματς της φάση των ομίλων.

Η κορυφή των κορυφών, όχι μόνο στη δική του διεθνή καριέρα, αλλά και στα αρχεία της ποδοσφαιρικής ιστορίας, θα ανήκει για πάντα σε αυτό το ψαλιδάκι που κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Θυμηθείτε τα Top-5 γκολ του Ζλάταν με την εθνική Σουηδίας:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα