Aνόβερο - Ολυμπιακός 10-17: «Ερυθρόλευκη» παράσταση στην πρεμιέρα του στο Champions League

Δημήτρης Ντζάνης
Aνόβερο - Ολυμπιακός 10-17: «Ερυθρόλευκη» παράσταση στην πρεμιέρα του στο Champions League

bet365

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Ο Ολυμπιακός ανεβάζοντας κατακόρυφα την αμυντική του απόδοση, μετέτρεψε τον εκτός έδρας αγώνα του με το Ανόβερο σε «ερυθρόλευκη» παράσταση, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να επικρατούν με 17-10 στην πρεμιέρα της φάσης των «16» στο Champions League.

O Ολυμπιακός άρχισε τη φετινή του πορεία στο Champions League, με μία επιβλητική εκτός έδρας νίκη κόντρα στο Ανόβερο με 17-10, για τον Α' Όμιλο της φάσης των «16» της διοργάνωσης. Μια νίκη που «χτίστηκε» στο 2ο ημίχρονο, κυρίως από την πολύ καλή αμυντική λειτουργία, που έδωσε την ώθηση έτσι ώστε οι παίκτες του Ολυμπιακού, από ένα σημείο κι έπειτα να κυριαρχήσουν.

Με τον Μάνο Ζερδεβά να έχει 14/24 (58%) αποκρούσεις στα σουτ εντός εστίας και τους Ντάνιελ Άνγκιαλ (3/3), Ζαννή Αλαφραγκή (3/4) και Γιάννη Φουντούλη (3/4) να πετυχαίνουν όσα γκολ σημείωσαν συνολικά οι γηπεδούχοι, ο Ολυμπιακός με το... καλησπέρα στη διοργάνωση έδειξε πολύ καλό δείγμα γραφής.

Οι «ερυθρόλευκοι» με γκολ από τους Φουντούλη και Αλαφραγκή προηγήθηκαν με 4-2 και ο Σεμίρ Σπάχιτς, με το πρώτο του γκολ για λογαριασμό της πειραϊκής ομάδα, έκανε το 5-3 (1:30), σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το 1ο οκτάλεπτο.

Ο Γκίλλας με εκτέλεση από την περιφέρεια, πέτυχε το 6-3 στην πρώτη επίθεση της β' περιόδου, για να ακολουθήσει το κενό διάστημα.

 

Το Ανόβερο σε λιγότερο από τέσσερα αγωνιστικά λεπτά προσπέρασε με 7-6 (3:38), όμως σε εκείνο το σημείο ανέλαβαν δράση οι παλιοσειρές: Ο Αλαφραγκής από την περιφέρεια (3:09), ο Γενηδουνιάς από την περιφέρεια (1:14) και η επιτχυμένη κόντρα με τον Φουντούλη (00:51), έδωσαν πλεονέκτημα τριών γκολ (9-7).

Το γκολ του Γενηδουνιά από τα 2μ., έφερε τον Ολυμπιακό ξανά στο +3 10-7 (6:05), που διατήρησε ο Άνγκιαλ για το 11-8 (4:19), τη στιγμή που οι γηπεδούχοι είχαν εγκλωβιστεί στην αμυντική λειτουργία των παικτών του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς, οι Αλαφραγκής (7:03) και Άνγκιαλ (6:04), άνοιξαν τη διαφορά στο 13-8, ο Γκίλλας τη διατήρησε για το 14-9 (4:26), με τον Δήμου να σημειώνει τα δύο γκολ της αναμέτρησης για το τελικό 17-10.


Τα οκτάλεπτα: 3-5, 4-4, 1-2, 2-6

Ανόβερο (Αλεκσάντρ Ράντοβιτς): Σπίτανκ, Μάτσαν 2, Σίπερ 2, Λάνγκιεβιτζ, Κούπερς, Τσίρου 1, Μπάσιτς 2, Μπόζιτς, Βούγιοβιτς, Γκάνσεν 2, Μπένκε, Βουκίτσεβιτς 1.

Ολυμπιακός (Έλβις Φάτοβιτς): Ζερδεβάς (14/24, 58%), Άνγκιαλ 3/3, Αλαμάνος 0/1, Γενηδουνιάς 2/4, Φουντούλης 3/4, Παπαναστασίου 0/1, Γκίλλας 2/3, Σπάχιτς 1/1, Αλαφραγκής 3/4, Λόντσαρ 1/1, Χαρκόφ, Δήμου 2/3, Τζωρτζάτος, Πούρος 0/5.


Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Έλβις Φάτοβιτς δήλωσε στην ιστοσελίδα του Ολυμπιακού: «Είναι μια πολύ σημαντική νίκη, δεν είναι εύκολο να παίζεις εδώ. Ξεκινήσαμε καλά, ελέγξαμε το παιχνίδι, όμως στη συνέχεια, κάναμε κάποια λάθη στην επίθεση, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν. Είναι μια ομάδα με καλό ρόστερ, η οποία αγωνίζεται με μεγάλη σωματική ένταση.
Μετά το ημίχρονο, όμως, βελτιώσαμε σημαντικά την άμυνά μας και πιστεύω, αξίζαμε τη νίκη».

Α' Όμιλος - Αποτελέσματα - Η συνέχεια

  • Ανόβερο - Ολυμπιακός 10-17
  • Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι - Σαμπαντέλ 16-17


Η βαθμολογία
(1η αγωνιστική)

  • 1.Ολυμπιακός 3
  • 2.Σαμπαντέλ 3
  • 3.Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι 0
  • 4.Ανόβερο 0


Η 2η αγωνιστική (27 Οκτωβρίου)

  • Ολυμπιακός - Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι
  • Σαμπαντέλ - Ανόβερο
@Photo credits: INTIME, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΕΛΑΣ
 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

LEN CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα