Φίλιπ Φιλίποβιτς: «Θα τελειώσω την καριέρα μου αυτή τη σεζόν, εδώ στον Ολυμπιακό»

Δημήτρης Ντζάνης
Φίλιπ Φιλίποβιτς: «Θα τελειώσω την καριέρα μου αυτή τη σεζόν, εδώ στον Ολυμπιακό»

bet365

Ο Φίλιπ Φιλίποβiτς θα κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, με τον 35χρονος Σέρβο σταρ να δηλώνει στο media day της ομάδας υδατοσφαίρισης «πρέπει να ονειρευόμαστε, πιστεύω πολύ στην ομάδα».

Ο Ολυμπιακός θα είναι ο τελευταίος σταθμός στην καριέρα του Φίλιπ Φιλίποβιτς, με τον 35χρονο Σέρβο δις ολυμπιονίκη να φιλοδοξεί να πετύχει κάτι πολύ μεγάλο με τους «ερυθρόλευκους» στο Champions League, κάτι που δεν ήρθε πέρυσι.

Ο τέως αρχηγός της εθνικής Σερβίας στις δηλώσεις στου media day του Ολυμπιακού δήλωσε: «Είναι η τελευταία μου σεζόν, θα τελειώσω την καριέρα μου εδώ, στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός θέλει πάντα να κερδίζει, θέλει να διεκδικεί τις μεγαλύτερες προκλήσεις, φέτος θέλουμε να πάμε στο Final-8 και γιατί όχι να κοιτάξουμε και πιο ψηλά, ίσως τον ημιτελικό.

Πρέπει να ονειρευόμαστε, να πιστεύουμε. Προσωπικά, πιστεύω πολύ στην ομάδα και αυτό γιατί το ξεκίνημα της σεζόν είναι διαφορετικό από το περσινό. Προετοιμαζόμαστε όλοι μαζί, δουλεύουμε, η ποιότητα στο πρωτάθλημα έχει ανέβει».


Σε ερώτηση του Gazzetta για τον ερχομό του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς, ο Φιλίπποβιτς, είπε για τον συμπατριώτη του: «Τα κατορθώματα και οι τίτλοι του Μιλάνοβιτς μιλούν για αυτόν. Τον ξέρουν όλοι. Και όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι. Συνεργαστήκαμε στην Προ Ρέκο. Έφερε νέα ενέργεια, ζει κάθε προπόνηση, είμαστε τυχεροί που τον έχουμε. Ο Θοδωρής Βλάχος έγραψε ιστορία, όχι μόνο με τον Ολυμπιακό, αλλά γενικά, στο ελληνικό πόλο και σίγουρα, είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές που είχα στην καριέρα μου».

Μπίγιατς: «Να δείξουμε μεγαλύτερο πάθος, να παίξουμε πιο έξυπνα»

Ο Μάρκο Μπίγιατς ξεκινά τη δεύτερη σεζόν του στον Ολυμπιακό, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης με την Κροατία, τον Σεπτέμβριο στο Σπλιτ.

Ο Κροάτης τερματοφύλακας σε δηλώσεις του στη media day του Ολυμπιακού τόνισε: «Αισθάνομαι πολύ όμορφα στον Ολυμπιακό, όπως από τη περσινή πρώτη περίοδο που αγωνίσθηκα. Δουλεύουμε πολύ σκληρά μέχρι τώρα και περιμένουμε με ανυπομονησία τα δύσκολα παιχνίδια που έχουμε να δώσουμε.

bijac


Στόχος μας είναι βεβαίως πρωτάθλημα και Κύπελλο στην Ελλάδα, αλλά ο βασικός μας στόχος είναι η πρόκριση στο Final-8 του Champions League και εκεί να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Είναι ένα πολύ δύσκολο τουρνουά, όλες οι ομάδες βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Πέρυσι, αν και ξεκινήσαμε καλά δεν τα καταφέραμε, τώρα πιστεύω πως θα δείξουμε μεγαλύτερο πάθος, θα παίξουμε πιο έξυπνα, έχουμε πολύ καλούς παίκτες και ομάδα και πιστεύω, θα πάμε πολύ καλά. Έχουμε και ένα πολύ καλό προπονητή, μεγάλο παίκτη όσο αγωνίσθηκε, είναι ακόμα στο ξεκίνημα, αλλά πιστεύω θα μας βοηθήσει πάρα πολύ».

Μάρτον Βάμος: «Απολαμβάνω που είμαι εδώ στον Ολυμπιακό»

Ο νεοφερμένος στον Ολυμπιακό, Μάρτον Βάμος είπε με τη σειρά του: «Πρώτα από όλα, απολαμβάνω που βρίσκομαι εδώ. Είναι η πρώτη μου φορά, που παίζω εκτός Ουγγαρίας, ο Ολυμπιακός είναι ένα από τα καλύτερα κλαμπ στον κόσμο. Μπορώ να βελτιώσω το παιχνίδι μου, να το φτάσω σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο. Οι στόχοι μας είναι να κερδίσουμε τους τίτλους στην Ελλάδα, αλλά και να πάμε στο Final-8. Αν βρεθούμε εκεί, όλα γίνονται Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα από τώρα, αλλά πρώτα από όλα, πρέπει να προκριθούμε. Νομίζω, έχουμε μία εξαιρετική ομάδα για να το πετύχουμε. Εξαιρετική ομάδα, εξαιρετικό προπονητή, τον Ιγκόρ Μιλάνοβιτς και τον Δελακά, ως δεύτερο προπονητή. Μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα».

Γιάννης Φουντούλης: «Να προσπαθήσουμε με μεγαλύτερη δίψα για τους στόχους μας»

Ο Γιάννης Φουντούλης δήλωσε με τη σειρά του: «Μια καινούργια προσπάθεια ξεκίνησε, με νέο προπονητή, με ένα πιο γεμάτο ρόστερ φέτος. Στόχος μας είναι να βρεθούμε αρχικά στο Final-8 του Champions Leagye. Και όταν γίνει αυτό, να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση να διεκδικήσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε.

Σίγουρα, ο κάθε προπονητής φέρνει δικό του στιλ παιχνιδιού. Το σημαντικό είναι, αφού η περσινή χρονιά δεν πήγε όπως θέλαμε, να αποτελέσει ένα κίνητρο, για να προσπαθήσουμε φέτος περισσότερο, με μεγαλύτερη δίψα για διάκριση, για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε.

Το πρωτάθλημα έχει δυναμώσει, αυτό κάνει καλό σε όλες τις ομάδες, το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό, υπάρχουν ομάδες που έχουν ενισχυθεί.

Σεβόμαστε τους πάντες και θα μπαίνουμε στο νερό με σοβαρότητα. Η Βουλιαγμένη και ο Πανιώνιος δείχνουν ότι έχουν ποιότητα, θα γίνουν ωραίες μάχες στη σεζόν. Η ομάδα δεν μπορώ να πω ότι είναι έτοιμη, σίγουρα χρειάζεται χρόνος, ξεκινάμε στην Ευρώπη με την Προ Ρέκο, είναι μεγάλο κίνητρο να κερδίσουμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης, η σεζόν είναι πολύ μεγάλη με πολλά παιχνίδια. Ήδη προετοιμαζόμαστε να είμαστε έτοιμοι τότε.

Ο νέος προπονητής μάς ζήτησε να ευχαριστηθούμε τη συνεργασία μας, να μας βλέπει στην προπόνηση με χαμόγελο και όρεξη και ότι πιστεύει, ότι με αυτό τον τρόπο και με την ποιότητα της ομάδας, θα καταφέρουμε τους στόχους που έχουμε θέσει».

Ντίνος Γενηδουνιάς: «Νιώθω τυχερός που συνεργάζομαι με τον Μιλάνοβιτς»

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς είπε εν όψει της νέας σεζόν: «Είμαστε μια νέα ομάδα, με νέο προπονητή, οι στόχοι είναι ξεκάθαροι. Ο δρόμος για το Final-8 του Champions League είναι μεγάλος, θέλουμε να προκριθούμε και από εκεί και πέρα, θα βάλουμε τα δυνατά μας για το καλύτερο. Έχω συνεργαστεί πολλά χρόνια με τον Θοδωρή Βλάχο. Και πριν φύγω για την Αμερική, μαζί του ήμουν στο Φάληρο.

Επτά σεζόν στον Ολυμπιακό και την εθνική ομάδα με τον Θοδωρή Βλάχο. Μου φαινόταν περίεργο στην αρχή, αλλά τώρα το έχω συνηθίσει, είμαι χαρούμενος και τυχερός που συνεργάζομαι με τον Ιγκόρ Μιλάνοβιτς. Μέχρι στιγμής, δουλεύουμε αρκετά στην άμυνα. Από την αρχή έχει βάλει το στοιχείο του στο παιχνίδι».

@Photo credits: eurokinissi
 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα