Γιάννης Φουντούλης: Γιόρτασε το πρωτάθλημα ανήμερα των γενεθλίων του

Γιάννης Φουντούλης: Γιόρτασε το πρωτάθλημα ανήμερα των γενεθλίων του

bet365

O Γιάννης Φουντούλης μιλά για τον Θοδωρή Βλάχο, με τον οποίο συνεργάστηκε στον Ολυμπιακό από το 2011 και κάνει τη δική του εκτίμηση.

O Γιάννης Φουντούλης γιόρτασε χθες (25/5) τα 34α γενέθλιά του με την κατάκτηση του 10ου πρωταθλήματος της καριέρας του στην Α1 κατηγορία υδατοσφαίρισης ανδρών, όλα με τον Ολυμπιακό και κερνούσε γλυκά στο «Παπαστράτειο».

Ο Χιώτης περιφερειακός είναι ο παλαιότερος παίκτης της τωρινής ομάδας του Ολυμπιακού που συνεργάστηκε με τον Θοδωρή Βλάχο. Μετακόμισε από τον ΝΟ Χίου στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2009 και από τα 10 πρωταθλήματα τα οκτώ τα κατέκτησε με τον Βλάχο, ενώ μεσολάβησε και η διετή παρουσία του στη Φερεντσβάρος (2019-2021) με την οποία πήρε ένα πρωτάθλημα, δύο Κύπελλα Ουγγαρία και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Ζητήσαμε από τον αρχηγό της εθνικής ομάδας να μας μιλήσει για τον Θοδωρή Βλάχο με τον οποίο έχει ζήσει μοναδικές και με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, χάλκινο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν.

«Ήταν πολύ μακρύς ο δρόμος, ο Θοδωρής άξιζε να κλείσει αυτόν τον κύκλο στον Ολυμπιακό με έναν ακόμα τίτλο, ένα ακόμα πρωτάθλημα. Κατάφερε περισσότερα από αυτά που αυτά που φανταζόταν, μαζί του ο Ολυμπιακός ανέβηκε ξανά στην κορυφή της Ευρώπης, που το είχε ως το μεγαλύτερό του όνειρο» δήλωσε ο Γιάννης Φουντούλης.

Φουντούλης


Ξεχωρίζοντας στιγμές από την «ερυθρόλευκη» συνεργασία τους, είπε: «Θυμάμαι το Τσάμπιονς Λιγκ το 2018, ήταν φοβερή στιγμή, τη νίκη απέναντι απέναντι στην έδρα της κορυφαία αντιπάλου, της Προ Ρέκο, σίγουρα και το πρώτο πρωτάθλημα με τον Θοδωρή το 2012-13».


Μιλώντας για την επόμενη ημέρα στον Ολυμπιακό, τόνισε και πρόβλεψε: «Είναι σίγουρα μια μεγάλη αλλαγή για τον σύλλογο η αποχώρηση του Θοδωρή Βλάχου, αλλά ο Ολυμπιακός βρίσκει πάντα τον δρόμο του. Προσωπική μου εκτίμηση πως θα είναι ένα μικρό διάλειμμα στην καριέρα του και κάποια στιγμή θα έρθει ξανά εδώ».

Αναφερόμενος στη νίκη επί της Βουλιαγμένης, που σφράγισε τον τίτλο, ο Γιάννης Φουντούλης είπε: «Το περιμέναμε να είναι δύσκολο, η Βουλιαγμένη δεν είχε τίποτα να χάσει, τις βγήκε πιο ελεύθερα το παιχνίδι, σε αντίθεση με εμάς που έπρεπε να τελειώσουμε τη σειρά, ήταν άξιος αντίπαλος. Αφιερώνω αυτόν τον τίτλο στην οικογένειά μου και στην κορούλα μου».

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα