Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός 10-9: Η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του

Newsroom
Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός 10-9: Η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του

bet365

Ο Απόλλων Σμύρνης έγραψε ιστορία, υποχρεώνοντας τον Ολυμπιακό στην πρώτη του ήττα εντός συνόρων μέσα στη σεζόν.

Ο Απόλλων Σμύρνης πέτυχε τη νίκη της χρονιάς στην Α1 υδατοσφαίρισης ανδρών. Οι παίκτες του με ψυχωμένη εμφάνιση νίκησαν τον Ολυμπιακό στο Σεράφειο κολυμβητήριο με 10-9 στο δεύτερο αγώνα τους για την ημιτελική φάση. Υποχρέωσαν τους πρωταθλητές στην πρώτη τους ήττα εντός συνόρων στη σεζόν και έστειλαν τη σειρά σε 3ο παιχνίδι την Τετάρτη (18/8, 21:00) στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά.

Με πολύ καλή άμυνα, που εξουδετέρωσε τα μεγάλα επιθετικά ατού του Ολυμπιακού και με τον τερματοφύλακά του Βασίλη Καβουσανό σε μεγάλη μέρα, ο Απόλλων κατάφερε να μπλοκάρει τον αντίπαλό του.

Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν τον Ολυμπιακό, καθώς προηγήθηκαν με 4-2 στο πρώτο οκτάλεπτο. Στη 2η περίοδο ο Απόλλων έχοντας περισσότερες επιθετικές λύσεις και με γκολ των Γκουσάροφ και Γωνιωτάκη έφθασαν τη διαφορά στο 7-3, με τον Κολόμβο να μειώνει σε 7-4.
Ο Μπούσλιε στην πρώτη επίθεση της 3ης περιόδου έκανε το 7-5, αλλά ο Απόλλων με τους Γαρδίκα και Γούνα κράτησαν διαφορά τριών γκολ (8-5, 9-6), πριν ο Γενηδιουνιάς κάνει το 9-7.

Ο Αντρο Μπούσλιε μείωσε στο γκολ για τον Ολυμπιακό (9-8) στην αρχή της τελευταίας περιόδου και ο Φιλίποβιτς ισοφάρισε 9-9, δύο λεπτά πριν από το τέλος. Ομως ένας πρώην «ερυθρόλευκος», ο Αλέξανδρος Γούνας, χάρισε την ιστορική νίκη στον Απόλλωνα.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 3-2, 2-3, 1-2.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Καβουσανός, Αλαμάνος 1, Γαρδίκας 1, Μόκκας, Γωνιωτάκης 2, Κίτσος, Γκουσάροφ 1, Χονδροκούκης 1, Βίσκοβιτς, Γούνας 3, Τσολακούδης, Σολανάκης 1, Δραγώνας, Τουρκομένης, Κότσκαρ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γκίλλας, Γεννηδουνιάς 3, Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 3, Μουρίκης, Κολόμβος, Χρυσοσπάθης, Φιλίποβιτς 3, Σύρμας, Μαθιόπουλος, Μπίγιατς.

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα