Ολυμπιακός: Για δύο κούπες Κυπέλλου σε ένα απόγευμα στη Βουλιαγμένη

Η ομάδα πόλο ανδρών του Ολυμπιακού

bet365

Στο κολυμβητήριο του Λαιμού ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο για να διατηρήσει το τρόπαιο του Κυπέλλου τόσο σε άνδρες και γυναίκες.

«Πάμε μια βόλτα στη Βουλιαγμένη» όπως τραγούδησε ο Λουκιανός Κελαηδόνης και το απόγευμα του Σαββάτου (11/5) στο κολυμβητήριο του Λαιμού ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί να στεφθεί Κυπελλoύχος Ελλάδας σε άνδρες και γυναίκες.

Στην έδρα της Βουλιαγμένης ολοκληρώνονται το Final 8 ανδρών και το Final 4 των γυναικών, με τον Ολυμπιακό να φιλοδοξεί να διατηρήσει τους δύο τίτλους που κατέκτησε πέρυσι στην Πάτρα.

Mε άρωμα Πειραιά ο τελικός των γυναικών

Αρχικά, στις 15:30, θα γίνει ο τελικός των γυναικών με άρωμα Πειραιά. Ο Ολυμπιακός και ο Εθνικός είναι οι φιναλίστ στον τελικό του 7ου Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «ερυθρόλευκες» νικώντας με άνεση τον Άλιμο με 19-9 πήραν την πρόκριση, έχουν παίξει και στους έξι προηγούμενους τελικούς, έχοντας ηττηθεί μόλις μια φορά, από τη Βουλιαγμένη με 10-8 το 2019 στη Χίο. Μετά την πορεία του μέχρι τον τελικό του Champions League, ο Ολυμπιακός θέλει να κλείσει τη σεζόν, διατηρώντας τους εγχώριους τίτλους.

«Είμαστε αποφασισμένες να κατακτήσουμε το έκτο μας τρόπαιο στο θεσμό και φιλοδοξούμε να το πετύχουμε» είπε μετά τον ημιτελικό με τον Άλιμο η Ελενα Ξενάκη.

Από την άλλη ο Εθνικός, με τον τρόπο που νίκησε τη Βουλιαγμένη, έκλεψε τις εντυπώσεις. Η δουλειά που γίνεται από τον τεχνικό Στέφανο Λέανδρο αρχίζει να αποδίδει καρπούς και η παρθενική παρουσία σε τελικό Κυπέλλου είναι μια κατάκτηση.

olympiacos water polo

«Στον τελικό ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί, έχει ένα πολύ γεμάτο ρόστερ, εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, όπως το έχουμε ξανακάνει Είναι ένας τελικός που έλειπε από την ομάδα μας» είπε ο Λέανδρος μετά την ημιτελικό με τη Βουλιαγμένη.

Η τελευταία τους συνάντηση ήταν για το πρωτάθλημα στις 16 Απριλίου, με τον Ολυμπιακό να νικά με 11-10, λίγα 24ωρα πριν από το ταξίδι στη Βαρκελώνη για το Final 4 του Champions League.

Οι κάτοχοι
Ολυμπιακός 5
Βουλιαγμένη 1

Ο Ολυμπιακός κόντρα στον πρωτάρη Αππόλωνα Σμύρνης

Θα ακολουθήσει στις 17:30 ο τελικός των ανδρών με τον απόλυτο κυρίαρχο της διοργάνωσης Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει τον πρωτάρη σε τελικό Απόλλωνα Σμύρνης.

Εχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση στο Final 4 του Champions League, ο Ολυμπιακός κυνηγά το τρεμπλ και στον Λαιμό θέλει να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο.

Με σβηστές μηχανές νίκησε τον Πανιώνιο με 18-7, για την 32η παρουσία του σε τελικό, στην 46η έκδοση του Κυπέλλου.

«Ήρθαμε για να δείξουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί» δήλωσε ο διεθνής τερματοφύλακας, Μάνος Ζερδεβάς.

Ο Ολυμπιακός πάει για τον 25ο τίτλο του, 7ο συνεχόμενο και 17ο τα τελευτία 20 χρόνια, τρομεροί αριθμοί.

Από την άλλη ο Απόλλων Σμύρνης αποκλείοντας τη Βουλιαγμένη στα προημιτελικά και τον ΓΣ Περιστερίου στα ημιτελικά, χαμογελά μετά τον αποκλεισμό του στα προημιτελικά των play off στο πρωτάθλημα.

Τη συγκεκριμένη στιγμή και τηρουμένων των αναλογιών, δείχνει ο πιο ανταγωνιστικός αντίπαλος για τον Ολυμπιακό, αρκεί να το αποδείξει στην πράξη.

«Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε. Θα είναι ένας δύσκολος τελικός, αλλά θα τα δώσουμε όλα για τη διεκδίκηση του τροπαίου» είπε ο αρχηγός του Μάνος Σολανάκης.

Οι κάτοχοι

Ολυμπιακός 24
Εθνικός 12
Βουλιαγμένη 4
Γλυφάδα 3
ΝΟ Πατρών 1
ΝΟ Χίου 1

Το πρόγραμμα

Τελικός γυναικών
15:30 Ολυμπιακός-Εθνικός ΕΡΤ 3

Τελικός ανδρών
17:30 Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός ΕΡΤ 3


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα