Ο Απόλλων Σμύρνης πιο ανθεκτικός κόντρα στον ΓΣ Περιστερίου, για πρώτη φορά σε τελικό Κυπέλλου

O Νίκος Γαρδίκας

bet365

Σε έναν ημιτελικό που κυρίαρχο στοιχείο του ήταν η δύναμη, νίκησε τον ΓΣ Περιστερίου με 10-7 και για πρώτη φορά στην ιστορία του θα παίξει σε τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Απόλλων Σμύρνης, μετά την απογοήτευση από τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του πρωταθλήματος, φθάνει σε μια σπουδαία επιτυχία, την πρόκριση για πρώτη φορά σε τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» σε ένα κλειστό παιχνίδι νίκησε τον ΓΣ Περιστερίου με 10-7 στον πρώτο ημιτελικό του Final 8 που φιλοξενείται στη Βουλιαγμένη και το απόγευμα της Κυριακής (11/5, 17:30, ΕΡΤ 3) θα αντιμετωπίσει τον νικητή του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Πανιώνιο.

Με τον Νίκο Γαρδίκα απόλυτο πρωταγωνιστή, ο Aπόλλλων Σμύρνης προηγήθηκε 4-1, με τον 28χρονο περιφερειακό να έχει τρία στα τρία από την περιφέρεια και τον Χρυσοσπάθη να διαμορφώνει το 4-2, τέσσερα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της 1ης περιόδου.

Ο Γωνιωτάκης με υπέροχη εκτέλεση από πλάγια δεξιά έδωσε προβάδισμα 5-2 στον Απόλλωνα, όμως ο ΓΣ Περιστερίου με γκολ από τους Ανδρέα Μπιτσάκο και ξανά από τον Χρυσοσπάθη στο τέλος της περιόδου, μείωσε σε 5-4.

Με τη δύναμη να υπερισχύει, το ντέρμπι συνεχίστηκε, ο Νίκολα Μπογκντάνοβιτς με δύο γκολ έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στον Απόλλωνα Σμύρνης, 7-5, πριν οι ομάδες μπουν στην τελευταία περίοδο.

Εκεί ο Άντζιτς μείωσε στον παραπάνω σε 7-6 (6:55), όμως ο Γαρδίκας απάντησε άμεσα για το 8-6 (6:27).

Η ομάδα του Περιστερίου, που κυνηγούσε στο σκορ, έχασε με αντικατάσταση τον βασικό του φουνταριστό Άγγελο Φώσκολο στα 4:29, μαζί και δύο επιθέσεις στον παίκτη παραπάνω για να μειώσει. Και το γκολ από τον αρχηγό του Απόλλωνα, Μάνο Σολανάκη για το 9-6 στα 2:12 πριν από το τέλος, καθάρισε την υπόθεση πρόκριση στον τελικό.


Τα οκτάλεπτα: 2-4, 2-1, 1-2, 2-3.

ΓΣ Περιστερίου (Κώστας Λούδης): Αναγνώστου, Χρ. Μπιτσάκος 1, Παπαδημητρίου, Πρέκας, Χρυσοσπάθης 2, Κουκουμάκης, Άντζιτς 1, Καρούντζος, Φώσκολος, Μπεριστιάνος, Τοράκης 2, Α. Μπιτσάκος 1, Χόλαντ, Κ. Μπιτσάκος, Αλευρίδης.

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Μπογκντάνοβιτς 2, Μόκκας, Τρούλος, Δίπλαρος 1, Σουσιασβίλι, Χονδροκούκης, Γωνιωτάκης 1, Γαρδίκας 4, Τσαχειλίδης, Σολανάκης 1, Καβουσανός, Τόττης, Τσιαβάλιαρης.


@Photo credits: eurokinissi, Στέλιος Στεφάνου
 

Τελευταία Νέα