Μπρέσια - Ολυμπιακός 12-13: Τρίποντο και το Final 4 του Champions League πλησιάζει

Ο Μάρτον Βάμος

bet365

Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε στη Λομβαρδία, την εκτός έδρας νίκη επί της Μπρέσια με 13-12, που τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στο Final 4 του Champions League.

Ο Ολυμπιακός δεν έπρεπε να πετάξει στο... βάθος της πισίνας τη νίκη επί της Μπαρτσελονέτα και αυτό απαιτούσε τη νίκη επί της Μπρέσια και αυτό συνέβη, οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν από την έδρα της ιταλικής ομάδας με 13-12 κάνοντας νέο τεράστιο βήμα για να βρεθούν στο Final 4 του Champions League στη Μάλτα (5-7 Ιουνίου).

Μάλιστα, η εκτός έδρας νίκης της Φερεντσβάρος επί της Μπαρτσελονέτα με 10-8 στη Βαρκελώνη, φέρνει νέα δεδομένα στον Α' όμιλο για τα δύο εισιτήρια του Final 4.

Η Φερεντσβάρος με το τρία στα τρία είναι μόνη στους 9β. και στις 23 Απριλίου έρχεται στον Πειραιά. Ο Ολυμπιακός είχε χάσει με 11-9 στη Βουδαπέστη, αν πάρει τη νίκη καλύπτοντας και τη διαφορά, τότε θα είναι «αγκαλιά» με την πρόκριση στο Final 4. Η Μπαρτσελονέτα, που ξεκίνησε ως το φαβορί για την 1η θέση, τώρα τρέχει.

Όταν ο Βάμος πήρε το «όπλο» του

Απέναντι σε μια ομάδα, που μπορεί να έχει χάσει από την ισχύ των τελευταίων ετών, αλλά πάντα δυσκολοκατάβλητη, ο Ολυμπιακός είχε τους δικούς του άσους.

Αμυντικά για τρία οκτάλεπτα υπήρξαν προβλήματα, σε ένα παιχνίδι με τις ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι και ο αγώνας να φθάσει στη 10η ισοπαλία, όταν ο Παπαναστασίου έκανε το 10-10 στα 3:20, πριν από το τέλος της 3ης περιόδου.

Σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Μάρτον Βάμος. Ο αριστερόχειρας Μαγυάρος, που μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε απειλήσει, πήρε το «όπλο» του και πέτυχε το ξεκόλλημα που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός.

Με δυο γκολ στον παραπάνω σε 55 δευτερόλεπτα έδωσε αέρα δύο γκολ, με 12-10, πριν τελειώσει το 3ο οκτάλεπτο. Και με μια «οβίδα» έξω από τα 6μ. σημείωσε το 13-10 (6:23), ο Ολυμπιακός είχε μπει για τα καλά σε ρότα νίκης, αυτή στη συνέχεια ήρθε από την άμυνα, με τον Ιρβινγκ απλά να διαμορφώνει το τελικό 13-12, στα 17 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος.

Οι πολύτιμοι Γούβης και Αλαφραγκής

Πριν αναλάβει δράση ο Βάμος, ο Ολυμπιακός πήρε γκολ από δύο παιδιά που μπορεί να μην έχουν τη λάμψη, για παράδειγμα του Βάμος, αλλά είναι πολύτιμοι.
Αναφερόμαστε στον Ζαννή Αλαφραγκή και τον Κωνσταντίνο Γούβη, με τον τελευταίο να καλείται να δώσει ανάσες στον Λούκα Λόντσαρ στη θέση του φουνταριστού και με δύο δικά του γκολ (παραπάνω και 2μ.) ο Ολυμπιακός ανέκτησε το προβάδισμα με 8-7 στα τελευταία 64 δευτερόλεπτα του β' οκταλέπτου.

Τα οκτάλεπτα: 4-4, 3-4, 3-4, 1-1, 2-1

Μπρέσια (Αλεσάντρο Μπόβο): Τεσάνοβιτς, Ντελ Μπάσο 1, Ντόλτσε 2, Φαράλια, Λάζιτς, Τζανάτσα 1, Μπαλτσαρίνι 2, Γκουεράτο 1, Αλεζιάνι 1, Μάντσι, Ίρβινγκ 4, Τζίτο, Μασέντσα.

Ολυμπιακός (Χρβόγιε Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ, Βάμος 3, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 1, Γούβης 2, Δερβίσης, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 2, Δήμου 1, Γκίλλας 1, Παπαναστασίου 1, Ζερδεβάς.

Η βαθμολογία

(3η αγωνιστική)
1.Φερεντσβάρος 9 (32-26)
2.Ολυμπιακός 6 (32-30)
------------------------------------
3.Μπαρτσελονέτα 3 (27-28)
4.Μπρέσια 0 (29-36)


*H 4η αγωνιστική - 23 Απριλίου: Ολυμπιακός-Φερεντβάρος, Μπρέσια-Μπαρτσελονέτα.

@Photo credits: eurokinissi, Γιώργος Ματθαίος
 

Τελευταία Νέα