Ο ΓΣ Απόλλων και οι οργανωμένοι τίμησαν την ομάδα πόλο

 Ο ΓΣ Απόλλων και οι οργανωμένοι τίμησαν την ομάδα πόλο

bet365

H ομάδα πόλο ανδρών του Απόλλωνα Σμύρνης τιμήθηκε στη διάρκεια κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ερασιτέχνη, για την κατάκτηση του Challenger Cup.

Την τιμητική της είχε η ομάδα υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα Σμύρνης στην πολύ όμορφη εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο κλειστό γήπεδο του «Γεώργιος Καμάρας», την Κυριακή (3/3) σε συνδιοργάνωση του ΓΣ Απόλλων Σμύρνης, του Σωματείου Φιλάθλων «Αναγέννηση» και των Basso Rango.

Σε μια συμβολική ανάδειξη της ενότητας και της ομοψυχίας όλων των Απολλωνιστών η διοίκηση του Ερασιτέχνη, μαζί με τους οργανωμένους οπαδούς της «ελαφράς ταξιαρχίας», παρουσία στις εξέδρες του κλειστού όλων των τμημάτων (και των ακαδημιών αυτών) ποδοσφαίρου, πόλο, βόλεϊ, μπάσκετ και στίβου του Συλλόγου, αλλά και πλήθους επισήμων, βράβευσε την ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης για το σπουδαίο επίτευγμα της κατάκτησης του Challenger Cup τον περασμένο Απρίλιο (2023).

Η κορυφαία στιγμή στην 133χρονη ιστορία ενός τόσο εμβληματικού Συλλόγου όπως ο Απόλλων Σμύρνης με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου προκαλεί μέχρι και σήμερα ρίγη συγκίνησης, που έγιναν ακόμη πιο έντονα δεδομένου ότι οι εξέδρες έσφυζαν από νιάτα. Τα μικρά παιδιών των ακαδημιών όλων των αθλημάτων του Συλλόγου, που προπονούνται και αγωνίζονται με το έμβλημα του θεού Απόλλωνα στο στήθος, ακριβώς στο μέρος της καρδιάς!

Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης, ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Ιωάννης Τομπούλογλου, εκπρόσωποι Ενώσεων Μικρασιατικών Συλλόγων, ο Ευρωβουλευτής και Απολλωνιστής Κώστας Αρβανίτης, ο εκπρόσωπος και μέλος του διοικητικού Συμβουλίου του Πανιωνίου ΓΣΣ, Δημήτρης Θεοδώρου και αντιπροσωπεία των «Πανθήρων», που κάθισαν δίπλα δίπλα με τους Basso Rango σε μία ακόμη συμβολική ανάδειξης της ενότητας μεταξύ των δύο ιστορικών και σπουδαίων Μικρασιατικών Σωματείων.

Ο Γιώργος Αφρουδάκης

Η αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία» μόλις εννιά χρόνια μετά την ίδρυσή της στην Αθήνα και την πρώτη παρουσία της στη Γ’ Εθνική το καλοκαίρι του 2014 κατάφερε τον Απρίλιο του 2023, ενάντια σε μια σπουδαία ισπανική ομάδα, την Τεράσα, να ολοκληρώσει ένα αθλητικό θαύμα κάνοντας δικό της το Challenger Cup!

Ο Απόλλωνας, που έχει εδραιωθεί, πλέον, στις ισχυρές δυνάμεις του ελληνικού πόλο έγινε η μόλις 3η ελληνική ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο.

Γι’ αυτό και στη φετινή εκδήλωση ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης, η «Αναγέννηση» και οι Basso Rango αποφάσισαν να υπάρξει μόνο μία βράβευση, αυτή των συντελεστών της τεράστιας επιτυχίας.

Οι αθλητές Στέφανος Γαλανόπουλος, Αλέξανδρος Αλαμάνος, Νίκολα Μπογκντάνοβιτς, Κωνσταντίνος Μόκκας, Άγγελος Γωνιωτάκης, Μιχάλης Δίπλαρος, Διονύσης Μπραΐμης, Κωνσταντίνος Χονδροκούκης, Λάζαρ Βίτσκοβιτς, Νίκος Γαρδίκας, Αναστάσης Μυρίλος, Μανώλης Σολανάκης (αρχηγός), Βασίλης Καβουσανός, Ιάσων Τουρκομένης και Δημήτρης Τσιαβαλιάρης που έγραψαν χρυσή ιστορία, παρέλαβαν τα βραβεία τους από τον Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, ο οποίος τους συνεχάρη, υποσχόμενος, παράλληλα, πως ο Δήμος θα είναι δίπλα στον Σύλλογο.

Απόλλων Σμύρνης

Ο «αρχιτέκτονας» – προπονητής Νίκος Δεληγιάννης, ο συνεργάτης του Δημήτρης Μιτελούδης και ο άνθρωπος, που οραματίστηκε και δημιούργησε σε συνεργασία με τον αδερφό του Ζάχο και τον ερασιτέχνη το τμήμα υδατοσφαίρισης, ο Γιώργος Αφρουδάκης παρέλαβαν τα βραβεία τους από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού και πρώην σπουδαίο πολίστα Γιώργο Μαυρωτά.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε από τον αντιπρόεδρο του ΓΣ Στέφανο Ιντζόγλου κατά την εξιστόρηση της ξέφρενης περυσινής ευρωπαϊκής πορείας στον άνθρωπο, χωρίς τη βοήθεια του οποίου δεν θα ήταν τίποτα δυνατό: Στον Σταμάτη Βελλή, που από το ξεκίνημα, από το καλοκαίρι του 2014 και τη Γ’ Εθνική, στήριξε το όραμα των Απολλωνιστών Γιώργου και Ζάχου Αφρουδάκη

Η πολύ όμορφη εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας απηύθυναν πολύ ωραίο λόγια ο πρόεδρος της Αναγέννησης Αρίστος Κουρκουτάς και ο Βασίλης Βλαχάκος εκ μέρους των «Basso Rango», ολοκληρώθηκε με την κοπή της πίτας από τον πρόεδρο του ΓΣ Απόλλων Σμύρνης Παναγιώτη Καταβέλο, ο οποίος και εκείνος στην ομιλία του είχε εξάρει το σπουδαίο επίτευγμα της ομάδας πόλο.


@Photo credits: ΓΣ Απόλλων Σμύρνης
 

Τελευταία Νέα