Η Μπαρτσελονέτα περιμένει Ολυμπιακό ή Νόβι Μπέογκραντ στα ημιτελικά του Champions League στο Βελιγράδι

Η Μπατσελονέτα στα ημιτελικά του Champions League

bet365

H Μπαρτσελονέτα νικώντας τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ 11-9 προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League στο Final 4 του Βελιγραδίου. Κορυφαίος για τη Γιουγκ ο Κωνσταντίνος Κάκαρης. Αποστολή στο Βελιγράδι: Σταυρούλα Μουστακάτου.

Η Μπαρτσελονέτα δυσκολεύτηκε αρκετά από τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, όμως έφθασε στη νίκη με 11-9 και εξασφάλισε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Final 8 του Champions League, που άρχισε στο Βελιγράδι.


Η πρωταθλήτρια Ισπανίας στον ημιτελικό της Πέμπτης (1/6) θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Νόβι Μπέογκραντ.
Συγκλονιστική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κωνσταντίνος Κάκαρης για τη Γιουγκ, που δεν άντεξε στο τέλος και τώρα θα παίξει για τις θέσεις 5-8.

«Βροχή» τα πέναλτι και 1-1

Το πρώτο εκτάλεπτο σημαδεύτηκε από τα πέντε συνολικά πέναλτι και την πολύ καλή παρουσία των δύο τερματοφυλάκων.

Τρία πέναλτι κέρδισε η Μπαρτσελονέτα, το ένα μετατράπηκε σε γκολ από τον Μουνάριθ για το 1-0 (4:24). Αντίθετα οι Λαρούμπε (6:05) και Περόνε (1:25) έστειλαν την μπάλα στο δοκάρι της εστίας της Γιουγκ.

Ο Κωνσταντίνος Κάκαρης κέρδισε πέναλτι για την κροατική ομάδα (1:45), όμως ο Αγκίρε απέκρουσε στην εκτέλεση του Ζούβελα, όμως δεν τα κατάφερε στη νέα εκτέλεση από τον Μάρο Γιόκοβιτς (1:05), που έκανε το 1-1. Σε αυτό το πρώτο οκτάλεπτο οι τερματοφύλακες Τόνι Πόπαντιτς και Ουνάι Αγκίρε είχαν πέντε αποκρούσεις σε έξι σουτ (83%).

Ρεσιτάλ από Κάκαρη

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα στο 2ο οκτάλεπτο. Η Μπαρσελονέτα πήρε τρεις φορές το προβάδισμα, φθάνοντας στο 4-3, όμως η Γιουγκ είχε τον Κωνσταντίνο Κάκαρη. Ο 24χρονος διεθνής φουνταριστός κέρδισε τη μια αποβολή μετά την άλλη, με τον Μότσαρα να ισοφαρίζει στον παραπάνω 4-4 (2:40) και τον Κάκαρη ξανά με τον ίδιο τρόπο να δίνει για πρώτη προβάδισμα στη Γιουγκ με 5-4 (1:45), πριν ο Μπιέλ διαμορφώσει το 5-5 για το πρώτο ημίχρονο.

Το ξέσπασμα με Περόνε

Η Μπαρτσελονέτα στο πρώτο τρίλεπτο της γ' περιόδου κυριάρχησε, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φελίπε Περόνε. Η πρωταθλήτρια Ισπανία με γκολ από τον Παβιλάρντ και δύο από τον 37χρονο Περόνε, προηγήθηκε 8-5 (4:55). Ο Κάκαρης κερδίζοντας νέο πέναλτι έδωσε την ευκαιρία στον Γιόκοβιτς να μειώσει σε 8-6 και ο Ζούβελα κράτησε σε επαφή την κροατική ομάδα (9-7).

Με τον Μάρκο Ζούβελα να σκοράρει από τα αριστερά, έφερε τη Γιουγκ σε απόσταση βολής για το 9-8, όμως ο Ουνάι Μπιέλ πέτυχε γκολ-ανάσα για την Μπαρτσελονέτα (10-8) στα 05:30.
Η Γιουγκ έχοντας αρχίσει να χάνει παίκτες με τρεις ποινές, ξέμεινε από λύσεις, με τον Παβιλάρντ να κάνει στον παραπάνω το 11-8 (04:18), με την Μπαρτσελονέτα να μην απειλείται και να εξασφαλίζει την πρόκριση.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 4-4, 4-2, 2-2.

Μπαρτσελονέτα (Έλβις Φάτοβιτς): Αγκίρε, Φαμέρα, Μάτκοβιτς, Μουναρίθ 2, Ντε Τόρο 1, Λαρούμπε, Παβιλάρντ 3, Φερνάντεζ, Ταχούγι, Περόνε 2, Μπιέλ 3, Μπούστος, Πόρτερ.

Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Βιέκοσλαβ Κόμπετσακ): Πόπαντιτς, Μπουρντχέλεζ, Μοζάρα 1, Ζβόνο 1, Γιόκοβιτς 2, Βουκόγιεβιτς, Μπίλιακα 1, Λάζιτς, Πρκότσα, Κάκαρης 1, Γκργκούρεβιτς, Ζούβελα 3, Γιούρισιτς.

 

Τελευταία Νέα