Final 8 Champions League: Οι Έλληνες της… ξενιτιάς που πρωταγωνιστούν

αργυροπουλος

bet365

Οι ομάδες του Final 8 στο Champions League του πόλο παίρνουν τη θέση τους για την πρώτη κούρσα και το Gazzetta σας παρουσιάζει τους Έλληνες που αγωνίζονται στις ομάδες εκτός συνόρων και πρωταγωνιστούν στο θεσμό. Αποστολή στο Βελιγράδι: Σταυρούλα Μουστακάτου.

Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη φιγουράρουν ανάμεσα στους κορυφαίους « του φετινού Champions League στο πόλο και κεντρίζουν το ενδιαφέρον του ελληνικού “ματιού”… Οι μεν για την παράδοση του σταθερού ραντεβού τους στις τελικές φάσεις της διοργάνωσης και οι δε για τη μαχητικότητα και τη φρεσκάδα που έδειξαν όλον αυτόν τον καιρό.

Ωστόσο το γαλανόλευκο χρώμα συναντάται σε περισσότερες ομάδες από εκείνες που διεκδικούν τον πολυπόθητο τρόπαιο της σεζόν. Στα μεγάφωνα της πισίνας της 11ης Απριλίου ή Splash Ball, όπως εμφανίζεται διαφορετικά, ονόματα Ελλήνων παικτών θα ακουστούν στις παρουσιάσεις της Νόβι Μπέογκραντ, της Γιουγκ και της Φερεντσβάρος.

“Vlachopoulos”, “Skoumpakis”, “Kakaris” και “Argyropoulos-Kanakakis” είναι η τετράδα διεθνών που κάνουν αίσθηση με τα σκουφάκια των ομάδων τους και φέρνουν στο προσκήνιο τη χώρας μας από την οποία… ξενιτεύτηκαν για τη μεγάλη τους αγάπη.

Άγγελος Βλαχόπουλος και Δημήτρης Σκουμπάκης

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος είναι συνηθισμένος στο να αγωνίζεται στο εξωτερικό, καθώς σε λίγο καιρό ολοκληρώνει τον έβδομο χρόνο του στο εξωτερικό. Από την πορεία του στις δύο ελληνικές ομάδες που θα κολυμπήσει στην ίδια πισίνα (Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη), πέρασε στα ιταλικά… ύδατα με την Ποσίλιπο και την Μπρέσια και από το 2021 βρίσκεται στη Νόβι Μπέογκραντ. Οι Σέρβοι πέρασαν μία σεζόν με αρκετές αναταράξεις και την αποχώρηση του Ντούσαν Μάντιτς που έδωσε τον τίτλο του αρχηγού στον Έλληνα άσσο. Ο Βλαχόπουλος στη φάση των ομίλων πέτυχε 18 γκολ έχοντας σημαντική συμβολή στο έργο της ομάδας.

γ

Προσφάτως πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο ως “captain” της Νόβι, η οποία επικράτησε στον τελικό με τον Ερυθρό Αστέρα για να κρεμάσει το χρυσό μετάλλιο στο στήθος. Ο Βλαχόπουλος δεν σήκωσε μόνος του την ελληνική σημαία στο γήπεδο της ομάδας του. Στάθηκε δίπλα στον Δημήτρη Σκουμπάκη, συμπαίκτη του στην Εθνική, ο οποίος έκανε το δρομολόγιο Βουλιαγμένη-Βελιγράδι το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Σκουμπάκης είχε γνωρίσει τον κόσμο του Champions League ως αμυντικός του Ολυμπιακού για μία τριετία και έπειτα από τα πρώτο βήματα που είχε διαγράψει στο πόλο με τον ΑΝΟΓ. Η σεζόν 2021/22 τον βρήκε στην πλευρά της Βουλιαγμένης, ενώ ο Ζίβκο Γκότσιτς του έδωσε την ευκαιρία να πάρει τα ταλέντα του και να τα μεταφέρει για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας και σε μία εξαιρετικά δυνατή ομάδα. Ο… Batman της γαλανόλευκης σημείωσε φέτος 13 γκολ και ήταν από τα σημεία αναφοράς στην Νόβι των αστέρων.

Στέλιος Αργυρόπουλος-Κανακάκης

Μιλώντας για αστέρες… Ως τέτοιος πρέπει να λογίζεται ο Στέλιος Αργυρόπουλος ιδιαίτερα μετά τη σεζόν που έχει καταγράψει στη στατιστική του τέτοιους αριθμούς με το σκουφάκι της Φερεντσβάρος. Είναι, άλλωστε, κοινό “μυστικό” πως αποτελεί έναν all around παίκτη που μπορεί να καλύψει κάθε θέση ανά πάσα στιγμή και όταν οι περιστάσεις το… επιτρέψουν να εμφανιστεί και ως δεύτερος φουνταριστός.

Ο Έλληνας άσσος άφησε το περασμένο καλοκαίρι την πρωταθλήτρια Γιουγκ για λογαριασμό της ουγγρικής Φερεντσβάρος. Εκεί όπου πανηγύρισε και πάλι το πρωτάθλημα έχοντας δώσει τη δική του πινελιά στη σειρά των τελικών, αλλά και στη διοργάνωση του Champions League φτάνοντας τα 30 γκολ για την χρονιά που τρέχει πλέον σε αμείωτους ρυθμούς Final 8.

Ο ίδιος έχει βρεθεί στην κορυφή του Champions League με τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2017/18!

Κώστας Κάκαρης

Ο επόμενος της παρέας αγωνίζεται στη θέση του φουνταριστού και έχει καταφέρει να συγκεντρώσει αρκετά από τα φώτα των υψηλών στρωμάτων του ευρωπαϊκού πόλο. Ο 24χρονος Κώστας Κάκαρης που ξεκίνησε την πορεία του και εξελίχθηκε επαγγελματικά μέσα στον Ολυμπιακό, είναι εκείνος που διατηρεί τα ηνία της επίθεσης της Γιουγκ, στην οποία ανήκει από το 2021.

γ

Ως μέρος του κροατικού συνόλου έχει καταφέρει να αναδειχθεί κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος την πρώτη σεζόν παρουσίας του, ενώ συνδέεται αυτή τη στιγμή με την υπερδύναμη του ιταλικού και ευρωπαϊκού πόλο, την Προ Ρέκο, που φαίνεται να είναι ο επόμενος σταθμός του.

Ο Κάκαρης τη φετινή σεζόν στο διάστημα της διεξαγωγής των ομίλων για το Champions League σκόραρε 16 γκολ και κέρδισε το στοίχημα για ακόμη μία σεζόν μακριά από την Ελλάδα.

 

Τελευταία Νέα