Δεληγιάννης: «Θλίψη για το χαμό αθώων νεαρών ψυχών και σοκ για το ότι η χώρα λειτουργεί σε έναν αυτόματο το 2023»

Newsroom
Δεληγιάννης: «Θλίψη για το χαμό αθώων νεαρών ψυχών και σοκ για το ότι η χώρα λειτουργεί σε έναν αυτόματο το 2023»

bet365

O τεχνικός του Απόλλωνα Σμύρνης σε δηλώσεις του από την Τενερίφη εξέφρασε τη θλίψη του για την τραγωδία των Τεμπών.

Ο Απόλλων Σμύρνης ηττήθηκε με 11-10 στο κολυμβητήριο «Municipal Acidalio Lorenzo» από την Τενερίφη στον 1ο ημιτελικό του Challenger Cup, αποτέλεσμα, που σύμφωνα με τον Νίκο Δεληγιάννη, δεν καθιστά την «ελαφρά ταξιαρχία» φαβορί για την πρόκριση και την αναγκάζει να υπερβάλει εαυτόν στη ρεβάνς της 22ας Μαρτίου αν θέλει να την κάνει δική της.

Προτού, όμως, ο προπονητής του Απόλλωνα αναφερθεί στα του αγώνα μίλησε, στις δηλώσεις του στο apollonwaterpolo.gr, για τη συγκλονιστική τραγωδία των Τεμπών.

«Ξυπνήσαμε το πρωί της Τετάρτης (σ.σ. η ομάδα βρισκόταν στην Τενερίφη) συγκλονισμένοι από αυτό που συνέβη στα Τέμπη.

Σίγουρα όλη αυτή η κατάσταση δεν αφήνει κανέναν ανεπηρέαστο. Ο χαμός αθώων νεαρών ψυχών, αλλά και ταυτόχρονα το σοκ του γεγονότος ότι η χώρα λειτουργεί σ’ έναν αυτόματο το 2023 προκαλεί θλίψη και μεγάλη περισυλλογή και θα ήθελα να αποφύγω τα κοινότυπα ότι η σκέψη μας είναι με τους ανθρώπους αυτούς.

Γιατί σίγουρα είναι, αλλά όλο αυτό δεν απαλύνει τον πόνο κανενός. Μακάρι αυτή η χώρα να μπει σ’ έναν άλλον δρόμο που να μην χάνει πια αθώες ψυχές ούτε στη θάλασσα, ούτε στα τρένα, ούτε στο δρόμο» είπε χαρακτηριστικά.

Για τον αγώνα με την Τενερίφη ο Νίκος Δεληγιάννης τόνισε: «Είχαμε ένα δύσκολο ματς. Φάνηκε ότι ίσως να πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να νικήσουμε πιο εύκολα απ’ ότι στην πραγματικότητα θα μπορούσαμε.

Ξεκινήσαμε μ’ ένα καλό 3-0 και αποδείχτηκε εκεί ότι μπήκαμε στον αγώνα διαβασμένοι και συγκεντρωμένοι.

Ίσως κάπου εκεί να πιστέψαμε ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν έτσι όπως πίστευαν οι περισσότεροι άνθρωποι. Ότι θα πάμε πολύ εύκολα, ότι θα περάσουμε από πάνω από μία ομάδα, η οποία συνήθως στην έδρα της παίζει και σκληρά.

solanakis

Φάνηκε, επίσης, ότι το πληρώσαμε. Η Τενερίφη γύρισε το ματς, αγωνίστηκε σκληρά, εκμεταλλεύτηκε όλα τα δώρα που της κάναμε και της κάναμε και αρκετά. Μία ομάδα η οποία κατά τη γνώμη μου δεν θα μπορούσε να σκοράρει σε εμάς πάνω από 5-6 γκολ κατάφερε και σκόραρε σχεδόν τα διπλάσια και μπόρεσε να πάρει και αποτέλεσμα.

Νομίζω ότι αμυντικά ήμασταν πολύ κατώτεροι της περίστασης. Επιθετικά δεν βρήκαμε ποτέ ρυθμό. Είναι λογικό, διότι αν δεν παίξεις άμυνα δεν θα βρεις ρυθμό στην επίθεση σε τέτοια παιχνίδια, τέτοιων απαιτήσεων και φυσιολογικά ήρθε ένα αποτέλεσμα, που δεν ήταν το αναμενόμενο.

Η πρόκριση περνάει μέσα από την άμυνα, μέσα από πολύ σκληρό παιχνίδι, από μεγάλη συγκέντρωση. Δεν νομίζω ότι η Τενερίφη είναι μια ομάδα, η οποία θα παραδοθεί και η οποία θα κάτσει να χάσει με 6-7-8-9 γκολ διαφορά, όπως μπορεί να νομίζουν ορισμένοι

Αυτό που γνωρίζω σίγουρα είναι ότι τα παιδιά θα δουλέψουν, θα βάλουν το κεφάλι κάτω, έχουμε αρκετές μέρες να προετοιμάσουμε το ματς, να μαζευτούν οι τραυματίες μας, να επιστρέψουν και να μπορέσουμε να παρουσιαστούμε στο Σεράφειο με την καλύτερη δυνατή εικόνα».

Προβάδισμα πρόκρισης η Τεράσα

Στον άλλο ημιτελικό που διεξήχθη το βράδυ της Πέμπτης (2/3) η ισπανική Τεράσα νίκησε εντός έδρας την ΕΝΚΑ Κωνσταντινούπολης με 15-12 και απέκτησε προβάδισμα για τον επαναληπτικό στις 22 Μαρτίου.

Ο αγώνας είχε απρόβλεπτη εξέλιξη, η Τεράσα προηγήθηκε 7-1 και 8-3, η ΕΝΚΑ ισοφάρισε 11-11, με την ισπανική ομάδα να φθάνει στο τελικό 15-12.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα