Νίκος Δεληγιάννης στο Gazzetta: «Ο στόχος διεκδίκησης του Challenger Cup είναι εφικτός για τον Απόλλωνα Σμύρνης»

Δημήτρης Ντζάνης
Νίκος Δεληγιάννης στο Gazzetta: «Ο στόχος διεκδίκησης του Challenger Cup είναι εφικτός για τον Απόλλωνα Σμύρνης»

bet365

Ο Απόλλων Σμύρνης είναι έτοιμος να σφραγίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Challenger Cup απέναντι στη Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη και ο τεχνικό του Νίκος Δεληγιάννης μιλά στο Gazzetta για το όραμα του συλλόγου. Αποστολή - Κωνσταντινούπολη: Δ. Ντζάνης

Η ομάδα υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα Σμύρνης, είναι ένα παιδί εννέα ετών, όσα και τα χρόνια ύπαρξής του. Ήταν Νοέμβριος του 2013 ο Γιώργος Αφρουδάκης εισηγήθηκε την ίδρυσή του και με την αμέριστη οικονομική στήριξη από τον Σταμάτη Βελή, ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα.

Από τα πρώτα παιχνίδια του 2014 στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, φθάσαμε σήμερα ο Απόλλων Σμύρνης να αγωνίζεται για 4η διαδοχική σεζόν στην Ευρώπη.

Μοιάζει με ένα παιδί που μεγαλώνει, προοδεύει και το βράδυ του Σαββάτου (18/2, 19:30) εδώ στην Κωνσταντινούπολη, θέλει να γράψει ιστορία, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του νεοσύστατου Challenger Cup απέναντι στη Γαλατασαράι.
Έχοντας νικήσει 9-5 στον πρώτο αγώνα στο «Σεράφειο» κολυμβητήριο στις 25 Ιανουαρίου, η αποστολή της ομάδας βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής (17/2) στην Κωνσταντινούπολη, στην ασιατική πλευρά της και στη συνοικία του Καντικιόι, της αρχαίας Χαλκηδόνας.

Δύο χρόνια μετά την ιστορική επίσκεψη στη Σμύρνη, το προσφυγικό σωματείο βρίσκεται ξανά στην Τουρκία προκειμένου να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή του συνέχεια στη διοργάνωση.

Ο επαναληπτικός αγώνας αρχικά θα γινόταν στις 8 Φεβρουαρίου, όμως 48 ώρες πριν οι φονικοί σεισμοί στη νότια Τουρκία έφεραν τη δεκαήμερη μετάθεσή του. Η ομάδα που θα προκριθεί γνωρίζει ήδη την αντίπαλό της στα διπλά παιχνίδια των ημιτελικών (1 και 22 Μαρτίου), την Τενερίφη.

Στα βόρεια παράλια της θάλασσας του Μαρμαρά, μέσα στη γειτονιά του Καντικιόι, όπου εδρεύει η Φενερομπαχτσέ, ξεπροβάλει το Ναυταθλητικό Κέντρο της Γαλατασαράι, το Galatasaray Spor Kulubu και στην πισίνα «Engin Bora Waterpolo Pool» ο Απόλλων Σμύρνης περιμένει μια δύσκολη αποστολή απέναντι στη Γαλατά.

Οι άνθρωποί του θέλουν να βάλουν ένα ακόμα λιθαράκι σε αυτό που δημιουργούν και όπως εξηγεί ο Νίκος Δεληγιάννης, που βρίσκεται δυόμιση χρόνια στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

«Είναι ωραίο να ανοίγεις τον δρόμο, να βλέπεις το δημιούργημά σου να προοδεύει»


Λίγο πριν από τη βραδινή προπόνηση της Παρασκευής, ο 46χρονος προπονητής μίλησε στο Gazzetta για πώς ζει αυτή τη συνεργασία, αλλά κυρίως για τους στόχους της ομάδας και δη στο Challenger Cup.

apollon smyrnis water polo

*Νίκο, πώς είναι η εμπειρία σου στον πάγκο του Απόλλωνα Σμύρνης;

«Το απολαμβάνω, έχει πολλές δυσκολίες, ειδικά στην αρχή, έπρεπε να αλλάξουμε πράγματα σε πολλά επίπεδα, αλλά μου αρέσει η δουλειά, το αντικείμενο, μου δίνει ζωή ότι βρίσκομαι στην πισίνα.

Τώρα ξεκινάω σιγά σιγά αρχίζω και το βλέπω λίγο πιο συναισθηματικά, όντως η ομάδα φαίνεται σαν ένα παιδί που μεγαλώνει, το έχουμε αγαπήσει, το έχουμε πονέσει, το έχουμε φτιάξει από την αρχή σχεδόν, βρήκαμε πράγματα σίγουρα, αλλά έχουμε κάνει πολλά βήματα, έχουμε πετύχει πολλές πρώτες φορές και αυτό σου δημιουργεί ένα συναισθηματικό δέσιμο και είναι ωραίο.

Είναι ωραίο να ανοίγεις τον δρόμο, να βλέπεις το δημιούργημά σου να προοδεύει, νομίζω είναι και το νόημα της δουλειάς».

«Όποια ομάδα περάσει θα έχει προβάδισμα απέναντι στην Τενερίφη»

*Η νίκη με διαφορά τεσσάρων γκολ στην Αθήνα δίνει ασφάλεια εν όψει του επαναληπτικού με τη Γαλατασαράι;

«Όχι, όχι. Από την αρχή το έλεγα πως αυτή η κλήρωση ήταν δύσκολη, η πιο δύσκολη των προημιτελικών. Θεωρώ πως όποια ομάδα περάσει από εμάς, απέναντι στην Τενερίφη στα ημιτελικά, θα είναι πιο ξεκάθαρο ζευγάρι, ο νικητής θα έχει προβάδισμα απέναντι στην Τενερίφη.

Έχουμε το προβάδισμα από το πρώτο παιχνίδι, περίμενα να είναι μεγαλύτερο, όμως η Γαλατά είναι μια σκληρή ομάδα, παλεύει τα παιχνίδια της και έχει δημιουργήσει πολλές δυσκολίες σε ομάδες όπως η Σαβόνα, η Οραντέα».

*Ποιο είναι το όραμα για τον Απόλλωνα σε αυτή τη νέα διοργάνωση της LEN;

«Αρχικά θέλαμε να πάμε μακριά στο Euro Cup, προσπαθήσαμε, δεν τα καταφέραμε. Από τη στιγμή που συνεχίζουμε στο Challenger Cup ο στόχος μας ήταν να προχωρήσουμε αρκετά, αν είναι δυνατό γιατί όχι και μέχρι τον τελικό. Δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε, δεν υπάρχουν ομάδες απροσπέλαστες.


Είμαστε μια νέα ομάδα, έχουμε μόνο έναν διεθνή παίκτη τον Μανώλη Σολανάκη, μπορεί να μην έχουμε περγαμηνές, όμως είμαστε ένα ωραίο σύνολο, που προσπαθεί να παίξει πόλο, που μπορεί να αλλάξει τέσσερις άμυνες σε ένα παιχνίδι, που έχει την ικανότητα να βρει απαντήσεις σε ομάδες που βρίσκονται ψηλότερα από εμάς».

*Είναι εφικτός στόχος η διεκδίκηση του Challenger Cup;

«Ναι, εκατό τοις εκατό. Η Τεράσα είναι το φαβορί, είναι καλή ομάδα, μια ποιοτική ισπανική ομάδα, που είναι το φαβορί, από εκεί και μετά είμαστε εμείς, η Γαλατά και η ΕΝΚΑ Κωνσταντινούπολης».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα