Σηκώνει το 24ο ο Ολυμπιακός, στην Ευρώπη ο Παναθηναϊκός

Newsroom
Σηκώνει το 24ο ο Ολυμπιακός, στην Ευρώπη ο Παναθηναϊκός

bet365

Τελικός «αιωνίων» αντιπάλων στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας στην Πάτρα, με τον Ολυμπιακό να είναι έτοιμος να σηκώσει το 24ο τρόπαιο της ιστορίας του, απέναντι στον Ευρωπαίο Παναθηναϊκό. Αποστολή - Πάτρα: Δ. Ντζάνης

Ο Ολυμπιακός μετά τα δύο πρώτα οκτάλεπτα κυριάρχησε απέναντι στη Βουλιαγμένη με 12-7 και το απόγευμα της Κυριακής (4/2, 19:00΄, ΕΡΤ Sports) στο «Αντώνης Πεπανός» της Πάτρας με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό είναι έτοιμος να σηκώσει το 24ο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του.

Οι «ερυθρόλευκοι» με υποδειγματική αγωνιστική συμπεριφορά και με όπλο την άμυνα, ξεπέρασαν τα εμπόδια που βρήκαν στα μισά του δρόμου στον ημιτελικό με τους «μπέμπηδες» και κυρίως τις δύο ποινές των τριών αμυντικών του τρεις αμυντικούς (Μπούσλιε, Δερβίσης, Γούβης), αλλά και του Κωνσταντίνου Μουρίκη.

«Το όπλο μας εδώ και πολλά χρόνια είναι η άμυνα. Στο δεύτερο μέρος βελτιώσαμε το παίκτη λιγότερο, παρά το γεγονός ότι τέσσερις παίκτες μας είχαν από δυο ποινές. Είμαστε όμως μια πλήρης ομάδα, με δεκαπέντε παίκτες, με «βαθύ» πάγκο και το δείξαμε σήμερα.

Δεν φοβόμαστε να πούμε ότι είμαστε καλύτεροι, ο Ολυμπιακός σέβεται κάθε αντίπαλο και θα παίξουμε στον τελικό να αποδείξουμε και πάλι ότι είμαστε ένα σκαλί πιο πάνω», δήλωσε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Μάνος Ζερδεβάς.

Ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη

Στην αντίπερα όχθη και στον «αιώνιο» αντίπαλο Παναθηναϊκό, με την παρουσία τους στον τελικό έχουν ήδη πετύχει τον στόχο τους.
Στο δεύτερο τελικό της ιστορίας τους συναντούν ξανά τον Ολυμπιακό, από τον οποίο είχαν ηττηθεί με`18-10 στο Καρπενήσι.

Στο «τριφύλλι» γνωρίζουν πολύ καλά πως ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να χτυπηθεί, όμως η νίκη επί του Εθνικού στον ημιτελικό με 6-5, πέρα από την πρόκριση στον τελικό, σήμανε και την ευρωπαϊκή έξοδο της ομάδας, καθώς ο Ολυμπιακός μέσα από το πρωτάθλημα θα πρέπει να μείνει εκτός των θέσεων που οδηγούν στο Champions League και το Euro Cup, δηλαδή εκτός πεντάδας. Σενάριο που δεν παίζει ούτε στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

«Ο στόχος μας είναι με σταθερά βήματα να φέρουμε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή» δήλωσε στο Gazzetta μετά τον ημιτελικό του Final 4 o πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Τάκης Μαλακατές.

Οι τροπαιούχοι
23 Ολυμπιακός
12 Εθνικός
4 Βουλιαγμένη
3 Γλυφάδα
1 ΝΟ Πατρών
1 ΝΟ Χίου

 

Τελευταία Νέα