Κύπελλο Ελλάδας: Ημιτελικός σαν τελικός για Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη στο Final 4 της Πάτρας

Δημήτρης Ντζάνης
Κύπελλο Ελλάδας: Ημιτελικός σαν τελικός για Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη στο Final 4 της Πάτρας

bet365

Ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη κοντράρονται στο μεγάλο παιχνίδι των ημιτελικών στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας στην Πάτρα, Παναθηναϊκός - Εθνικός στο άλλο ζευγάρι.

Η τελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας στην υδατοσφαίριση έπειτα από 22 χρόνια φιλοξενείται ξανά στην Πάτρα και μάλιστα επιστρέφει εις διπλούν στην αχαϊκή πρωτεύουσα

Στην πόλη με την τεράστια ιστορία στο άθλημα και στο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός» θα φιλοξενηθούν αυτό το διήμερο τα Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας σε άνδρες και γυναίκες.

Την Παρασκευή (3/2) είναι η ημέρα των τεσσάρων ημιτελικών και το Σάββατο θα μάθουμε τους Κυπελλούχους της φετινής σεζόν, με τον Ολυμπιακό να είναι το φαβορί για να διατηρήσει τον τίτλο σε άνδρες και γυναίκες.

pepanos patra

Στο Final 4 των ανδρών, το μεγάλο παιχνίδι των ημιτελικών δεν είναι άλλο από το τελευταίο παιχνίδι της ημέρας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Βουλιαγμένη (21:00).

Νωρίς το μεσημέρι ο Παναθηναϊκός θα παίξει με τον Εθνικό (15:00) και όποια ομάδα περάσει στον τελικό θα έχει εκπληρώσει στον μέγιστο βαθμό την αποστολή της.

Ο Ολυμπιακός για το 24ο Κύπελλο της ιστορίας του

O Ολυμπιακός των 23 κατακτήσεων θέλει να συνεχίσει την παράδοσή του και στην 45η έκδοση του Κυπέλλου και να επιστρέψει στη βάση του, έχοντας κατακτήσει το Κύπελλο για 10η φορά τα τελευταία 11 χρόνια.

Η Βουλιαγμένη είναι αυτή που χάλασε αυτό το «ερυθρόλευκο» σερί, με τη νίκη της επί του Ολυμπιακού στο Καρπενήσι το 2017.

Οι δυο μονομάχοι συναντήθηκαν στις 24 Ιανουαρίου για τη φάση των ομίλων του Champions League στον Πειραιά με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με το άνετο 14-6.

Σήμερα στην Πάτρα οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν το δικαίωμα να παίξουν με τους δύο από τους τέσσερις ξένους παίκτες τους. Αν αυτό μπορεί να δώσει μεγαλύτερες πιθανότητες στους «μπέμπηδες» θα φανεί το βράδυ.

Ο περσινός τελικός στη Λάρισα ανάμεσα στις δυο ομάδες είχε φοβερή εξέλιξη. Η αποβολή χωρίς αντικατάσταση του Ντίνου Γενηδουνιά 4:26 πριν από το τέλος πήγε να φέρει τα πάνω κάτω. Η Βουλιαγμένη παίζοντας τέσσερα λεπτά με παίκτη παραπάνω, από το -5 μείωσε σε 9-8 στα 48’’ πριν από το τέλος, είχε την τελευταία επίθεση και την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, με τον τερματοφύλακα Παναγιώτη Τζωρτζάτο να κάνει το σουτ, αλλά το μπλοκ από τον Γιάννη Φουντούλη έδωσε τέλος στο θρίλερ.

«Έχουμε δουλέψει αρκετά και πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε το φαβορί, όχι στα λόγια, αλλά και στην πισίνα», δήλωσε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Ντίνος Γενηδουνιάς στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Ο Ολυμπιακός κυνηγά και τον πρώτο τίτλο του επί ημερών Ιγκόρ Μιλάνοβιτς, που διαδέχθηκε τον πολυνίκη τεχνικό στο Κύπελλο, Θοδωρή Βλάχο των εννέα κατακτήσεων.

genidounias milanovic

«Είναι ένα άλλο παιχνίδι αυτό του ημιτελικού του Κυπέλλου, απ' ό,τι αυτό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Βουλιαγμένη. Είμαστε έτοιμοι, εύχομαι να διασκεδάσουμε παιχνίδι. Πιστεύω ότι θα κατακτήσουμε το Κύπελλο» είπε με τη σειρά του ο Σέρβος τεχνικός.

Βουγιασίνοβιτς: «Να τους κοντράρουμε καλύτερα τώρα»

Στη Βουλιαγμένη η συμμετοχή στη φάση των ομίλων του Champions League και η προοπτική πρόκρισης στο Final 8 του Βελιγραδίου, έχει προσδώσει μια διαφορετική εικόνα στη σεζόν. Με τον Βλαντιμίρ Βουγιασίνοβιτς στον πάγκο οι «μπέμπηδες» έχουν παρουσιάσει μια πολύ καλή εικόνα, τώρα ξέρουν πως έχουν μια δεύτερη ευκαιρία απέναντι στον Ολυμπιακό.

«Η Βουλιαγμένη έχει πάντα υψηλούς στόχους. Κόντρα στον Ολυμπιακό θα δείξουμε πολύ καλό πρόσωπο και θα είμαστε ανταγωνιστικοί» είπε ο αρχηγός Μάριος Καπότσης.

kapotsis

«Παίξαμε πριν από δέκα ημέρες μαζί τους και ήταν πολύ δυνατοί. Θα προσπαθήσουμε, τώρα, να τους κοντράρουμε καλύτερα» πρόσθεσε ο Βουγιασίνοβιτς.

Για τον δικό τους... τελικό Εθνικός και Παναθηναϊκός

Ο Εθνικός των 12 Κυπέλλων Ελλάδας, τελευταίο το 2005 στη Θεσσαλονίκη κόντρα στους «δαίμονες» του ΝΟ Πατρών, θα επιδιώξει με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό να βρεθεί στον 15ο τελικό της ιστορίας του.

«Δεν έχουμε καμία πίεση. Θεωρώ ότι δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός φαβορί, όλοι έχουμε τις πιθανότητές μας, κατά σειρά και ο ΝΟΒ και ο Παναθηναϊκός και εμείς» είπε ο τεχνικός του, Φάνης Κουντουδιός.

Ο Παναθηναϊκός στην παρουσία του σε Final 4, φιλοδοξεί να βρεθεί στον 2ο τελικό της ιστορίας του, μετά εκείνο απέναντι στον Ολυμπιακό στο Καρπενήσι το 2015. Αν το «τριφύλλι» τα καταφέρει απέναντι στον Εθνικό, θα έχει κάνει ένα ακόμη βήμα προόδου μέσα στη σεζόν.

mazis


«Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά που ο Παναθηναϊκός βρίσκεται, μετά από καιρό, πάλι στο Final-4 Κυπέλλου Ελλάδας. Ο θεσμός έχει να παρουσιάσει φοβερές μονομαχίες στο παρελθόν και ελπίζω τέτοιες να γίνουν και τώρα. Δεν σκέπτομαι την ενδεχόμενη κόντρα με τον "αιώνιο" αντίπαλο Ολυμπιακό στον τελικό, διότι έχω στο μυαλό μου τον κρίσιμο και δύσκολο ημιτελικό με τον Εθνικό» δήλωσε ο αρχηγός του, Δημήτρης Μάζης.

Το πρόγραμμα στο Final 4 ανδρών

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου

Ημιτελικοί

15:00 Παναθηναϊκός - Εθνικός (ΕΡΤ Sports 1)

21:00 Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη (ΕΡΤ Sports 1)

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου

19:00 Τελικός (ΕΡΤ)

 

Τελευταία Νέα