Ολυμπιακός - Προ Ρέκο 9-7: Ονειρεμένη πρεμιέρα στο Champions League

Δημήτρης Ντζάνης
Ολυμπιακός - Προ Ρέκο 9-7: Ονειρεμένη πρεμιέρα στο Champions League

bet365

Ο Ολυμπιακός βγήκε νικητής από το μεγάλο ντέρμπι της πρεμιέρας του Champions League, υποτάσσοντας την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Προ Ρέκο με 9-7 στον Πειραιά.

Ονειρεμένη πρεμιέρα πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός στο Champions League, οι πρωταθλητές Ελλάδας νίκησαν την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Προ Ρέκο με 9-7 στον Πειραιά και έστειλαν το δικό τους μήνυμα από το ξεκίνημα του ταξιδιού, με στόχο να βρεθούν στο Final 8 του Βελιγραδίου.

Σε μια μονομαχία στο κατάμεστο «Παπαστράτειο» για τρία οκτάλεπτα οι άμυνες κυριαρχούσαν, με τους παίκτες των δυο ομάδων να έχουν σημειώσει σε 24 αγωνιστικά λεπτά μόλις έξι γκολ και το σκορ να είναι στο 3-3.

Όμως το παιχνίδι άνοιξε στο 4ο οκτάλεπτο, σημειώθηκαν 10 γκολ, με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί και κυρίως να δείχνει ψυχραιμία όταν σε τέσσερις περιπτώσεις η ιταλική ομάδα μείωσε τη διαφορά των δύο γκολ σε ένα.

Η περσινή απουσία από το Final 8 «πλήγωσε» τον εγωισμό των παικτών του Ολυμπιακού και στο 1ο σοβαρό τεστ στη σεζόν η θέληση και το πάθος ξεχείλιζαν. Το έβλεπες στα μεγάλα αστέρια της ομάδας, ο Φίλιπ Φιλίποβιτς για παράδειγμα, στην τελευταία σεζόν της καριέρας του θέλει να πετύχει κάτι πολύ μεγάλο και αυτό βρίσκεται στο Champions League.

Σπουδαία εμφάνιση και από τον Κροάτη τερματοφύλακα, Μάρκο Μπίγιατς, που φέτος δείχνει έχει βρει το κίνητρο. Μαγικό ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό στο Champions League και από τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου, που έδωσε τεράστια επιθετική ώθηση στο 4ο οκτάλεπτο.

papanastasiou

Η περσινή απουσία από το Final 8 «πλήγωσε» τον εγωισμό των παικτών του Ολυμπιακού και στο 1ο σοβαρό τεστ στη σεζόν η θέληση και το πάθος ξεχείλιζαν.

Το έβλεπες στα μεγάλα αστέρια της ομάδας, ο Φίλιπ Φιλίποβιτς για παράδειγμα, στην τελευταία σεζόν της καριέρας του θέλει να πετύχει κάτι πολύ μεγάλο και αυτό βρίσκεται στο Champions League.

Σπουδαία εμφάνιση και από τον Κροάτη τερματοφύλακα, Μάρκο Μπίγιατς, που φέτος δείχνει αν έχει βρει το κίνητρο.

bijac

Μαγικό ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό στο Champions League και από τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου, που έδωσε τεράστια επιθετική ώθηση στο 4ο οκτάλεπτο.

Σημαντικό σημείο στην εξέλιξη του αγώνα ήταν η αντίδραση του Ολυμπιακού, όταν ο Γκέργκο Ζάλανκι έδωσε για πρώτη και τελευταία φορά το προβάδισμα στην Προ Ρέκο, κάνοντας το 3-2 στα μισά της 3ης περιόδου, με τον Γιάννη Φουντούλη να νικά τον Ντελ Λούνγκο στον παίκτη παραπάνω 3-3, πριν βγει η περίοδος.

Μετά ήρθε ο καταιγισμός των γκολ. Οι Φιλίποβιτς και Μουρίκης έκαναν το 5-3 (6:46), για να ακολουθήσει ο Μπούσλιε για το 6-4 (6:06), ο Παπαναστασίου για το 7-5 (4:05), ο Φιλίποβιτς για το 8-6 (3:04) και ξανά ο Παπαναστασίου, για να σφραγίσει το πρώτο τρίποντο στον Α' Όμιλο με το τελικό 9-7, 11 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 1-1, 1-2, 6-4.

Ολυμπιακός (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Μπίγιατς, Γκίλλας, Βάμος 1, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 1, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 1, Φιλίποβιτς 3, Κολόμβος, Παπαναστασίου 2, Ζερδεβάς.

Προ Ρέκο (Σάντρο Σούκνο): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο, Ζάλανκι 4, Φιλιόλι, Γιάνκερ 1, Φοντέλι, Πρεστσούτι, Κανέλα 1, Γκράτα 1, Βελότο, Αϊκάρντι, Χάλοκ, Νέγκρι.


 

Τελευταία Νέα