Βλαχόπουλος στο Gazzetta: «Να προετοιμάζεις το μυαλό σου συνεχώς, κάθε ημέρα»

Βλαχόπουλος στο Gazzetta: «Να προετοιμάζεις το μυαλό σου συνεχώς, κάθε ημέρα»

bet365

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος πήρε το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής από τον Θοδωρή Βλάχο, σχεδόν δεν έβγαινε από το νερό, οργάνωνε και εκτελούσε, ο 31χρονος περιφερειακός μιλά στο Gazzetta και αναφέρεται στη φιλοσοφία, στον τρόπο σκέψης και στην επόμενη ημέρα της εθνικής ομάδας μετά το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Ο Σάντρο Καμπάνια πριν από τον ημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ιταλίας με την Ελλάδα, χαρακτήρισε τον Άγγελο Βλαχόπουλο ως τον «εγκέφαλο του παιχνιδιού της Ελλάδας».

Παρατηρώντας το παιχνίδι του 31χρονου από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, βλέπεις πως ο ρόλος του οργανωτή είναι δικός του, κάτι που στην πορεία της καριέρας του εξέλιξε και ο Χρήστος Αφρουδάκης.

Ο Βλαχόπουλος με εμπειρίες από τον Ολυμπιακό, την Εγκερ, την Ποζίλιπο Νάπολι και τώρα δευτεραθλητής Ευρώπης με τη Νόβι Μπέογκραντ, διάγει την πιο ώριμη περίοδο της καριέρας του.

Μαζί με τους Γιάννη Φουντούλη, Ντίνο Γενηδουνιά και Γιώργο Δερβίση είναι οι παίκτες που έχουν πάρει μέρος στα τρία από τέσσερα μετάλλια της εθνική ομάδας, τα χάλκινα στο Καζάν (2015), τώρα στη Βουδαπέστη και πέρυσι το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Για τον ομοσπονδιακό τεχνικό Θοδωρή Βλάχο ο Βλαχόπουλος είναι μια υπερπολύτιμη μονάδα, φάνηκε και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

«Άγγελε, είχες το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής γύρω στα 26, 27 λεπτά» λέμε στον διεθνή περιφερειακό, λίγο πριν αφήσει την αίθουσα αφίξεων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην επιστροφή της εθνικής ομάδας από τη Βουδαπέστη.

«Νομίζω ήταν λίγο παραπάνω, γύρω στα 30 λεπτά, μόνο με τη Γερμανία έπαιξα λιγότερο» απαντά ο Βλαχόπουλος και είχε δίκιο. Στα έξι παιχνίδια αγωνίστηκε 179 λεπτά (29,8 ανά αγώνα), ενώ με τον Στέλιο Αργυρόπουλο - Κανακάκη ήταν και οι πρώτοι σκόρερ με 15 γκολ σε 30 προσπάθειες ο καθένας.

foynta

Στην ολιγόλεπτη κουβέντα μας στο «Ελ. Βενιζέλος» η συζήτησή μας πήγε στη φιλοσοφία του παιχνιδιού, στον τρόπο σκέψης

Άγγελε, πώς είδες τη γενική παρουσία των πέντε νέων παιδιών στην εθνική ομάδα;

«Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν, να πάρεις μετάλλιο στο πρώτο σου παγκόσμιο είναι πολύ σημαντικό, οι φουνταριστοί πήγαν καλά, ο Στάθης (σ.σ. Καλογερόπουλος) πήγε καλά, ο Τζωρτζάτος ήταν πολύ καλός και στα δύο παιχνίδια, και με την Ιταλία στον ημιτελικό ήταν καλός, δεν τον βοηθήσαμε εμείς αρκετά» τονίζει στο Gazzetta o Άγγελος Βλαχόπουλος.

Ήταν ένας γρίφος πώς θα συμπεριφερθούν τα δύο παιδιά, ο Κάκαρης και ο Νικολαΐδης στη θέση του φουνταριστού.

«Είναι παιδιά με παραστάσεις και εμπειρία από το Champions League και ο Δημήτρης και ο Κώστας. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε όταν ξεκινήσει ο νέος κύκλος προετοιμασίας, θα είναι κι άλλα νέα παιδιά, θέλει πίεση από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας».

βλαχοπουλος

Η εθνική ομάδα εν όψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Σπλιτ θα έχει δύο βασικές απουσίες των Ζερδεβά και Φουντούλη. Υπάρχει δεξαμενή παιδιών που θα μπορούσαν να μπουν στην εθνική ομάδα και να ανταποκριθούν άμεσα;

«Ναι, ναι, υπάρχουν. Είναι ο Αλαφραγκής, ο Δήμου, ο Σολανάκης που ήταν κι αυτός πολύ καλός στην προετοιμασία, είναι ο Γκίλας, που έπαιζε τρία οκτάλεπτα με τον Ολυμπιακό στο Champions League, o Κοπελιάδης, που είχε εξαιρετική περίοδο με τον Πανιώνιο, ο Λυμαράκης, επίσης, που έχει μεγάλη εξέλιξη. Υλικό υπάρχει, το θέμα είναι θέλει να μπούμε, να λειτουργήσουμε εγκεφαλικά όλοι μαζί στον ίδιο τόνο, αν μπορώ να το πω έτσι.

Δεν είναι μόνο η προπόνηση, η σωματική, είναι να προετοιμάζεις το μυαλό σου συνεχώς, κάθε ημέρα. Αυτό νομίζω ότι είναι ουσιαστικά το σημείο που μας στέρησε και τον τελικό, δηλαδή ότι κάποιος θα έβγαινε για λίγο εκτός συστήματος στην άμυνα και μπορεί να δεχόμασταν δύο γκολ. Αν ήμασταν στην κρίσιμη στιγμή πιο συγκεντρωμένοι, δεν θα το τρώγαμε».

Εννοείς τη φάση με τον Ντι Φούλβιο στον ημιτελικό με την Ιταλία, εκεί υπήρχε και η κούραση

«Εκεί υπήρξε μπέρδεμα, δεν μπορώ να λέω για κούραση και τέτοια, η κούραση είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι, εκείνη την ώρα δίνεις ό,τι έχεις, αν είσαι κουρασμένος ζητάς μια αλλαγή και βγαίνεις. Συγκέντρωση, το να κάνω μια χεριά, ποιον έχω απέναντί μου, δηλαδή μπορεί να βγαίναμε λίγο παραπάνω στην άμυνα σε δύο παίκτες, που δεν μπορούν να σουτάρουν και να τρώγαμε ένα εύκολο γκολ από τα 3μ. ή το δοκάρι, μιλώ για τη συγκέντρωση»

Δύο μετάλλια σε 11 μήνες για την εθνική ομάδα, τι σημαίνουν;

«Σημαίνει πως είμαστε δυνατοί, μια από τις καλύτερες ομάδες, παίζουμε ωραίο γουέτερ πόλο, όλοι πλέον μας φοβούνται, το στιλ του παιχνιδιού μας προσπαθούν να το αντιγράψουν κάποιες ομάδες, συνεχίζουμε, πάμε παρακάτω».

 

Τελευταία Νέα