Ντίνος Γενηδουνιάς στο Gazzetta: «Τι καλύτερο με ένα μετάλλιο να δείξεις ότι παραμένεις πρωταγωνιστής»

Δημήτρης Ντζάνης
Ντίνος Γενηδουνιάς στο Gazzetta: «Τι καλύτερο με ένα μετάλλιο να δείξεις ότι παραμένεις πρωταγωνιστής»

bet365

O Ντίνος Γενηδουνιάς, βασικό στέλεχος των επιτυχιών της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών, μέσα από το Gazzetta δίνει το σύνθημα για το επερχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης

Οι τελευταίες πινελιές στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης μπαίνουν στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα την Κυριακή (19/6) θα ταξιδέψει για την Ουγγαρία με πρώτο προορισμό το Ντέμπρετσεν, εκεί όπου στα πλαίσια του Β’ Ομίλου θα κάνει πρεμιέρα στο ντέρμπι με την Κροατία (21/6), για να ακολουθήσουν οι αγώνες με την Ιαπωνία (23/6) και τη Γερμανία (25/6).

O Ντίνος Γενηδουνιάς ετοιμάζεται για την 5η συμμετοχή του σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, με την αρχή να γίνεται από τη Βαρκελώνη το 2013, όταν η εθνική ομάδα επέστρεφε στη διοργάνωση μετά τις απουσίες στη Ρώμη (2009) και τη Σαγκάη (2011).

«Θα είναι η πέμπτη συμμετοχή μου, τις μετρούσαμε τώρα με τον Γιάννη (σ.σ. Φουντούλη), στις πέντε είναι επίσης» μας έλεγε ο 29χρονος περιφερειακός του Ολυμπιακού στην προ ημερών media day που διοργάνωσε η ΚΟΕ με όλα τα μέλη της ελληνικής ομάδας που θα αγωνιστούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

ΓΕΝΗΔΟΥΝΙΑΣ


«Στις ΗΠΑ άλλαξα σαν άνθρωπος και σαν αθλητής»

Αθλητικό παιδί του Παλαιού Φαλήρου ο Γενηδουνιάς το 2011 πήρε την απόφαση να βρεθεί στις ΗΠΑ και στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας, όπου συνδύασε τις σπουδές στην Επικοινωνία με το γούτερ πόλο, κατακτώντας τρία διαδοχικά κολεγιακά πρωταθλήματα με την ομάδα «Τρώες USC», ενώ το 2014 αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης στο NCAA Championships.

«Στις ΗΠΑ έγινε άντρας, έμαθα να επιβιώνω μόνος μου. Ωρίμασα μόνο και μόνο ότι έφυγα από τη χώρα μου, τους γονείς μου, έμεινα μόνος εκεί. Βελτιώθηκα σαν άνθρωπος, σαν αθλητής, άλλαξε η νοοτροπία μου. Οι Αμερικάνοι στον αθλητισμό είναι πολύ μπροστά.

Γνώρισα πολύ κόσμο, μπήκα σε ένα πρόγραμμα αρκετά απαιτητικό, με πολλή προπόνηση, διάβασμα, ήταν μια μοναδική εμπειρία, δεν θα την άλλαζα με τίποτα», λέει στο Gazzetta ο Ντίνος Γενηδουνιάς και συμπληρώνει για αυτή την ξεχωριστή φάση της ζωής του «έχω πάει δύο, τρεις φορές, ήταν να πάω για να παντρέψω τον κολλητό μου, μέναμε τέσσερα χρόνια μαζί, αλλά μας πρόλαβε η πανδημία».

«Να δείξουμε πως δεν ήταν πυροτέχνημα η επιτυχία στο Τόκιο»

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2015 και στον Ολυμπιακό, δίπλα στον Θοδωρή Βλάχο, με τους δύο τους να έχουν συνεργαστεί και στο Παλαιό Φάληρο.

Στην εθνική ομάδα ουσιαστικά μπήκε το 2013, «το 2012 με τον Άντριτς ήμουν και δεν ήμουν» θυμάται ο Ντίνος Γενηδουνιάς, που αποτέλεσε βασικό στέλεχος στο χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν και πέρυσι στο ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, στην κορυφαία μέχρι σήμερα στιγμή στην ιστορία της εθνικής ομάδας ανδρών.


Αυτά έχουν γραφτεί στην ιστορία, μπροστά υπάρχει μια νέα πρόκληση. «Στην ομάδα υπάρχουν αρκετά νέα πρόσωπα, πέντε παιδιά, υπάρχει ενθουσιασμός. Οι προσδοκίες και οι φιλοδοξίες πλέον είναι μεγαλύτερες, γιατί μετά από μία μεγάλη επιτυχία πρέπει να αποδείξουμε πως δεν ήταν πυροτέχνημα, αλλά να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο.

Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, πιστεύω στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας όλοι το σκεφτόμαστε και τι καλύτερος τρόπος στο παγκόσμιο με ένα μετάλλιο πάλι να δείξεις ότι παραμένεις πρωταγωνιστής» δηλώνει ο Γενηδουνιάς.

ΓΕΝΗΔΟΥΝΙΑΣ

Σε συλλογικό επίπεδο η αγωνιστική χρονιά δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμεναν οι διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού.

«Ήταν μια πολύ περίεργη χρονιά, πολλοί αγώνες με τον Ολυμπιακό, δύσκολη χρονιά, παρουσιάστηκαν προβλήματα, δεν τα πήγαμε καλά όσο θα θέλαμε, προσωπικά και σίγουρα για τους συμπαίκτες μου στον Ολυμπιακό μάς δίνεται η ευκαιρία να πετύχουμε κάτι καλό με την εθνική ομάδα και έχουμε ένα έξτρα κίνητρο, αν και όταν αγωνίζεσαι για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας σου πρέπει πάντα να δίνεις το καλύτερο που έχεις» συμπληρώνει ο διεθνής παίκτης.


«Τώρα για παράδειγμα στον Ολυμπιακό είμαστε συμπαίκτες με αθλητές όπως ο Φιλίποβιτς, ο Μπούσλιε, ο Μπίγιατς που έχουν κατακτήσει μετάλλια σε όλες τις διοργανώσεις και πολλά περισσότερα από εμάς. Από τον Φιλίποβιτς το στοιχείο που ξεχωρίζω είναι η εργατικότητά του, ήρθε στον Ολυμπιακό έπειτα από ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, έχει κατακτήσει τα πάντα και ήρθε γεμάτος όρεξη για δουλειά.

Είναι τόσο σπουδαίοι αθλητές και τόσο καλά παιδιά, δεν έχουν ανάγκη να επιδεικνύονται, μέσα από την καθημερινή επικοινωνία μαζί τους, καταλαβαίνεις γιατί έφθασαν εδώ που έφθασαν».

ΠΟΛΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ


Καταληκτικά, ζητώντας από τον Ντίνο Γενηδουνιά να μας πει τι να περιμένουμε από την «ασημένια» ομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, τόνισε: «Έχω μάθει να μη λέω μεγάλα πράγματα, καλό είναι να κρατάμε χαμηλούς τόνους, το μόνο που θέλω να δω είναι την ίδια όρεξη, την ίδια θέληση, το ίδιο πάθος που είχαμε στο Τόκιο.

Αυτό που κάναμε ήταν ότι αγωνιζόμασταν πραγματικά με πολύ πάθος από το πρώτο παιχνίδι, αγώνα με τον αγώνα αποκτούσαμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, οπότε αυτό περιμένω από εμένα προσωπικά και τους συμπαίκτες μου συνολικά».

 

Τελευταία Νέα