Στέλιος Aργυρόπουλος στo Gazzetta: «Θα είμαι ευχαριστημένος μόνο με το μετάλλιο στο παγκόσμιο»

Στέλιος Aργυρόπουλος στo Gazzetta: «Θα είμαι ευχαριστημένος μόνο με το μετάλλιο στο παγκόσμιο»

bet365

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών κινείται πλέον σε ρυθμούς παγκοσμίου πρωταθλήματος και ο Στέλιος Αργυρόπουλος μιλά στο Gazzetta για την «ασημένια» ολυμπιονίκη του Τόκιο και όχι μόνο.

Οι τέσσερις ξενιτεμένοι της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών, οι Στέλιος Αργυρόπουλος, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Κώστας Κάκαρης και Άγγελος Βλαχόπουλος μετά τη συμμετοχή τους στο Final 8 του Champions League στο Βελιγράδι, μπήκαν στις προπονήσεις της εθνικής ομάδας, με το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης να απέχει μια ανάσα.


Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στη φάση των ομίλων θα αγωνιστεί στο Ντέμπρετσεν και κατά σειρά θα παίξει με την Κροατία (21/6), την Ιαπωνία (23/6) και τη Γερμανία (25/6).

«Ξεκουραστήκαμε δύο ημέρες και μπήκαμε στις προπονήσεις, δεν έχουμε πολύ χρόνο μέχρι το παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά είμαι καλά. Με το που μπήκα στις προπονήσεις είδα πολλή όρεξη, πολλή προσπάθεια και ένταση στην προπόνηση, στο γυμναστήριο, μου άρεσε όλο αυτό που είδα, είμαι αισιόδοξος» δηλώνει στο Gazzetta o Στέλιος Αργυρόπουλος, που άφησε τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ ως πρωταθλητής και από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται με την πρωταθλήτρια Ουγγαρίας, Φερεντσβάρος.

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο 26χρονος έχει εξελιχθεί σε ένα πολυεργαλείο που κάθε προπονητής θα ήθελε στην ομάδα του, είναι ο παίκτης που με τέσσερα γκολ «σκότωσε» την Ουγγαρία (9-6) στον ιστορικό ημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, με την εθνική ομάδα να επιστρέφει με το ασημένιο μετάλλιο από τη «χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου».

«Αυτό πρέπει να το αφήσουμε πίσω, θέλουμε να κάνουμε και πράγματα, ο στόχος μας αυτή τη στιγμή είναι μόνο ο πρώτος αγώνας, με την Κροατία. Σε αυτό εστιάζουμε αυτή τη στιγμή. Κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά, έτσι είναι το καλύτερο, η καλύτερη λύση» σημειώνει ο Στέλιος Αργυρόπουλος.

Το πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν ξανά στη Βουδαπέστη το 2017, όταν η εθνική ομάδα έχανε ένα δεύτερο σερί χάλκινο μετάλλιο από τη Σερβία στο μικρό τελικό.

«Εγώ πάντα θα είμαι ευχαριστημένος μόνο με το μετάλλιο, νομίζω κι όλα τα παιδιά, δεν έχω μετάλλιο από το παγκόσμιο. Από τη σημερινή ομάδα μόνο τέσσερα παιδιά, οι Φουντούλης, Βλαχόπουλος, Δερδίσης και Γενηδουνιάς, ήταν σε εκείνη του παγκοσμίου στο Καζάν το 2015. Απλά τώρα ο στόχος μας είναι να νικήσουμε στην πρεμιέρα με την Κροατία» τονίζει ο Αργυρόπουλος.

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η αποθέωση για τον Βλαχόπουλο

Η κουβέντα μας με τον Στέλιο Αργυρόπουλο στη media day που διοργάνωσε η ΚΟΕ για τις εθνικές ομάδες εν όψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος, πήγε και στην παρουσία του στη Γιουγκ. Μαζί με τους Παπαναστασίου και Κάκαρη είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διάρκειας της σεζόν, φθάνοντας στο Final 8 του Champions League, στον προημιτελικό η Γιουγκ ηττήθηκε από τη νέα ομάδα του Αργυρόπουλου, τη Φερεντσβάρος.

«Μου άρεσε πάρα πολύ αυτή η σεζόν που αγωνίστηκα με τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, είχαμε τους αγώνες της Αδριατικής Λίγκας, το πρωτάθλημα και το κύπελλο Κροατίας συν το Τσάμπιονς Λιγκ, επομένως παίξαμε πάρα πολλούς δυνατούς αγώνες.

Ήμασταν οι Έλληνες όλοι μαζί, έζησα μια τρομερή εμπειρία» σημειώνει ο Στέλιος Αργυρόπουλος, που αποθέωσε τον Άγγελο Βλαχόπουλο, που έφθασε μια ανάσα από το να γίνει πρωταθλητής Ευρώπης με τη Νόβι Μπέογκραντ, λέγοντας: «Είδαμε τον Άγγελο τα πήγε τέλεια, τα πήγε περίφημα στο Final 8. Για τον Άγγελο είναι δύσκολο γιατί τον ξέρουν όλες οι ομάδες και σε εθνικό και σε συλλογικό επίπεδο, κάνουν meeting, βλέπουν βίντεο για το πώς θα τον αντιμετωπίσουν».

Πρωταθλητής Ευρώπης με τον Ολυμπιακό το 2018, ο Στέλιος Αργυρόπουλος ζει μια ζηλευτή καριέρα. «Ήμουν σε ένα μεγάλο κλαμπ όπως ο Ολυμπιακός, δούλεψα δίπλα σε κορυφαίους παίκτες, μέρα με μέρα γινόμουν καλύτερος. Με τη Φερεντσβάρος είχαμε μιλήσει και πέρυσι, ήμασταν πολύ κοντά, όμως επέλεξα τη Γιουγκ, τώρα ήρθε η ώρα να συμφωνήσουμε» καταλήγει ο διεθνής παίκτης.


 

Τελευταία Νέα