Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 8-6: Η άμυνα έφερε το προβάδισμα

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 8-6: Η άμυνα έφερε το προβάδισμα

bet365

Η καλή άμυνα και ο τερματοφύλακας Μάνος Ζερδεβάς έδωσαν την ώθηση στον Ολυμπιακό να νικήσει τη Βουλιαγμένη 8-6 στον πρώτο τελικό της Α1 πόλο ανδρών.

Ο Ολυμπιακός έφθασε στο ζητούμενο κόντρα στη Βουλιαγμένη, νίκησε με 8-6 στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά στον 1ο τελικό του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 ανδρών. Το επόμενο ραντεβού έχει οριστεί για τη Δευτέρα (23/5, 18:30) στον Λαιμό.

Ο πρώτος τελικός χαρακτηρίστηκε από το πάθος, τη δύναμη, αλλά και από λίγες καλές επιθετικές ενέργειες των παικτών. «Επιθετικά ήμασταν κακοί, θα χρειαστεί να παρουσιαστούμε αρκετά καλύτεροι στο παιχνίδι της Δευτέρας» είπε στην ΕΡΤ ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος και μέσα σε αυτά τα λόγια του φωτογράφισε την εικόνα των πρωταθλητών.

Πώς έφθασε ο Ολυμπιακός στο 1-0;. Από την αμυντική λειτουργία στο β' ημίχρονο και τις επεμβάσεις του τερματοφύλακα Μάνου Ζερδεβά. Οι γηπεδούχοι κράτησαν τους «μπέμπηδες» χωρίς γκολ για 14 σχεδόν αγωνιστικά λεπτά, με τον διεθνή τερματοφύλακα να έχει καθοριστική συμβολή σε αυτό.

Αποκορύφωμα σε δύο διαδοχικές επιθέσεις των φιλοξενούμενων στον παίκτη παραπάνω στο 3ο οκτάλεπτο, που δεν έδωσε την ευκαιρία στη Βουλιαγμένη να πάρει νέο προβάδισμα.

Τα επιθετικά ξεσπάσματα της Βουλιαγμένης

Τα γκολ έμπαιναν με το σταγονόμετρο. Η Βουλιαγμένη κράτησε τον Ολυμπιακό στα οκτώ γκολ, με τον Παναγιώτη Τζωρτζάτο να έχει τις δικές του καλές στιγμές κάτω από την εστία. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ξεσπάσματα. Επειτα από ένα πρώτο οκτάλετπο, με γκολ μόνο στον παραπάνω (2-1), από τρεις εορτάζοντες σήμερα Κωστήδες, (Γενηδουνιά, Μουρίκη - Γκιουβέτση), είδαμε που κάτι σπάνια συμβαίνει σε τελικούς της Α1.


Δύο γκολ σε 40 δευτερόλεπτα στην κόντρα, τα έβγαλε η Βουλιαγμένη με τους Αλαφραγκή και Κουρούβανη προσπερνώντας 3-2. Ο Νίκος Γκίλλας ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό, πριν ο Δημήτρης Σκουμπάκης διαμορφώσει το 4-3 για τη Βουλιαγμένη, 29'' πριν από το τέλος του β΄ οκτάλεπτου. Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι κράτησαν ανέπαφη την εστία τους, με γκολ των Δερβίση και Μπούλσιε προσπέρασαν στο 3ο οκτάλεπτο.

Οι Φιλίποβιτς, Γκίλλας έφεραν τον Ολυμπιακό στο 7-4, 2:45 πριν από το τέλος, όμως τα δύο κολλητά γκολ από τους Σκουμπάκη, Χαλυβόπουλο έδωσαν ξαφνικά ενδιαφέρον στον τελικό, 7-6 στα 01:42, αλλά μέχρι εκεί.


Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-3, 2-0, 3-2.

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γκίλλας 2, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Χρυσοσπάθης, Φιλίποβιτς 2 , Σύρμας, Μαθιόπουλος.

Βουλιαγμένη (Χρβόγιε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης, Αλαφραγκής 1, Γκιουβέτσης 1, Τρούλος, Πάπαριτς, Λόζινα, Κωνσταντόπουλος, Χαλυβόπουλος Άρ. 1, Καπότσης, Κουρούβανης Ν. 1, Σκουμπάκης 2, Ανδρεάδης, Καστρινάκης, Σαπουνάκης.

@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα