Τσίριτς: Κέρδισε κούπα και εσωτερική ηρεμία

Δημήτρης Ντζάνης
Τσίριτς: Κέρδισε κούπα και εσωτερική ηρεμία

bet365

Ο Αλεξάνταρ Τσίριτς κέρδισε το πρώτο μεγάλο του στοίχημα στον πάγκο του Ολυμπιακού με την κατάκτηση της Euroleague.

Ο Αλεξάνταρ Τσίριτς ένιωθε πίεση, άγχος και χθες το απόγευμα μετά την κατάκτηση της Euroleague από την ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού, είναι βέβαιο πως από πάνω του έφυγε ένα μεγάλο βάρος. Ο 45χρονος Σέρβος πριν από δυόμιση μήνες αντικατέστησε τον Χάρη Παυλίδη στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού.

Ο Τσίριτς αποτέλεσε πρόταση του Παυλίδη στον Ερασιτέχνη και ήταν υποχρεωμένος από την αρχή να αποδείξει: Να διατηρήσει τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης.

Παρατηρούσα τον Τσίριτς στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής. Ήταν ο μόνος σφιγμένος από τους προπονητές των ομάδων, βυθισμένος στις σκέψεις του.

Κάποια στιγμή στο λόγο του, στα αγγλικά, κόλλησε, αναφερόμενος στον Χάρη Παυλίδη. «Not to....» «disappoint» τον βοήθησε η αρχηγός Μαργαρίτα Πλευρίτου που ήταν δίπλα του.


«Να μην απογοητεύσω τον Παυλίδη» ήταν η δήλωση Παυλίδη και φυσικά δεν τον απογοήτευσε και ο προκάτοχός του θα χαίρεται διπλά από την Κίνα για τον φίλο του πρώτα από όλα και μετά για τον συνάδελφό του

Δείτε τη χαρακτηριστική στιγμή στο 33:30 του βίντεο

«Νομίζω πως μου λείπει η εμπειρία, όχι στην προπονητική, αλλά στην επικοινωνία με τις γυναίκες, γιατί είναι διαφορετικό να προπονείς άνδρες, αλλά είναι ένα σημείο που δουλεύω» συμπλήρωσε ο Τσίριτς στη συνέντευξη Τύπου. Και αυτό το εμπόδιο το ξεπερνά μέρα με την ημέρα.

«Καθημερινά τον βοηθάμε, μιλάμε, προσπαθούμε να προσαρμοστούμε και εμείς στα νέα δεδομένα, ήταν μια πολύ μεγάλη αλλαγή για όλη την ομάδα» δήλωσε στο podgazzt για τα σπορ η Νικόλ Ελευθεριάδου.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε ένα νέο προπονητή και ο Τσίριτς είναι καλός προπονητής, εκπρόσωπος της σερβικής σχολής. Δηλαδή, περισσότερο πρέσινγκ στην άμυνα, περισσότερη επιθετική άμυνα, είναι το κύριο χαρακτηριστικό που επιχειρεί να βάλει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, με λιγότερο ενδιάμεσο.

Ο Τσίριτς πέρα από την Euroleague κέρδισε και χρόνο, στην Ελλάδα δεν έχει αντίπαλο, άρα μπορεί να δουλέψει με μεγαλύτερη ηρεμία την ομάδα και να πετάξει από πάνω του το «πρέπει».

@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα