Μαργαρίτα Πλευρίτου: «Να ζήσουμε ξανά στιγμές όπως το 2015»

Δημήτρης Ντζάνης
Μαργαρίτα Πλευρίτου: «Να ζήσουμε ξανά στιγμές όπως το 2015»

bet365

Η αρχηγός του Ολυμπιακού, Μαργαρίτα Πλευρίτου έφερε στο νου της τις μαγικές στιγμές που έζησε με την κατάκτηση της Euroleague το 2015 στον Πειραιά κι ανάλογες στιγμές θέλει να ζήσει και τώρα.

Σε ρυθμούς Final 4 της Euroleague κινούνται πλέον για τα καλά στις τάξεις της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκες» θέλουν να διατηρήσουν τον τίτλο των πρωταθλητών Ευρώπης στο «Παπαστράτειο» και να ζήσουν στιγμές ανάλογες του 2015 όταν νικούσαν τη Σαμπαντέλ στον Πειραιά και κατακτούσαν για πρώτη φορά την κορυφή της Ευρώπης.

Η αρχή θα γίνει το Σάββατο (2/4, 17:00,. ΟΝΕ Channel) με τον Ολυμπιακό να φιλοξενεί την Ουίπεστ και θα ακολουθήσει ο άλλος ημιτελικός ανάμεσα στην Πάντοβα και τη Σαμπαντέλ (19:00).

Η Μαργαρίτα Πλευρίτου είχε ζήσει τον πρώτο τίτλο του 2015 και η αρχηγός του Ολυμπιακού έφερε στο μυαλό της εκείνες τις στιγμές.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους έτρεξαν έτσι ώστε η διοργάνωση να γίνει στον έδρας μας. Θυμάμαι μετά τον τελικό του 2015 όταν γύρισα στην κερκίδα και είδα τον κόσμο μας, μακάρι να το ζήσουμε ξανά την Κυριακή» ήταν η τοποθέτησή της στη συνέντευξη Τύπου του Final 4, που έγινε στο ΣΕΦ.

Τσίριτς: «Ελπίζω να μην απογοητεύσω τον Παυλίδη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε»

Ο Αλεξάνταρ Τσίριτς αντικατέστησε τον Χάρη Παυλίδη τον Ιανουάριο και ανέλαβε να διατηρήσει την ομάδα στη ρότα των επιτυχιών

«Είμαι χαρούμενος που συναντήθηκα με τον Γιώργο Μαυρωτά, είναι ένα πρότυπο για εμένα» είπε αρχικά ο Σέρβος προπονητής και συνέχισε «η Ουίπεστ είναι καλή, ποιοτική ομάδα, έχουμε προετοιμαστεί για αυτά τα παιχνίδια, είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε τον αυριανό αντίπαλο και την πρόκληση του Σαββατοκύριακου, ευελπιστώ να τα καταφέρουμε».

ΤΣΙΡΙΤΣ

Στην ερώτηση αν νιώθει βάρος από τα όσα πέτυχε ο Παυλίδης στα 15 χρόνια παρουσίας του στον Ολυμπιακό, ο Τσίριτς τόνισε: «Θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, υπάρχει πίεση γιατί ο Παυλίδης είναι μεγάλος προπονητής και δεν θέλω να τον απογοητεύσω για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Νομίζω πως μου λείπει η εμπειρία, όχι στην προπονητική, αλλά στην επικοινωνία με τις γυναίκες, γιατί είναι διαφορετικό να προπονείς άνδρες, αλλά είναι ένα σημείο που δουλεύω».

Τέλος, στέλνοντας ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού, ο Σέρβος απλά είπε: «Ζήτω ο Ολυμπιακός».

Μάρτον Μπέντσουρ (τεχνικός Ουίπεστ): «Παίζουμε απέναντι στον Ολυμπιακό, μια ομάδα που έχουμε καλές σχέσεις. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Είναι μια μεγάλη πρόσκληση για εμάς, μας αρέσουν οι προκλήσεις, είμαι αισιόδοξος. Ξεχωρίζω όλες τις παίκτριες του Ολυμπιακού, κάναμε κοινό καμπ τον Νοέμβριο. Δεν υπάρχουν αδύναμες ομάδες, όλοι γνωριζόμαστε πολύ καλά».

πολο

Γκαμπριέλα Σουτς (αρχηγός Ουίπεστ): «Ίσως ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, έχουμε νέες αθλήτριες, αλλά έχουμε δουλέψει πολύ, είναι μόνο ένα παιχνίδι και ίσως μπορέσουμε να κάνουμε την έκπληξη».

Στέφανο Ποστερίβο (τεχνικός Πάντοβα): «Είναι μεγάλη ευχαρίστηση για εμάς να βρισκόμαστε στην Αθήνα. Η ατμόσφαιρα είναι απίστευτη. Είναι το πιο σημαντικό διασυλλογικό τουρνουά, με τέσσερις πολύ δυνατές ομάδες. Παίζουμε απέναντι στη Σαμπαντέλ, έναν από τους σημαντικότερους συλλόγους στον κόσμο. Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε και να δώσουμε τα πάντα».

Η τερματοφύλακας της ιταλικής ομάδας, Λάουρα Τεάνι, είπε: «Υπάρχει ενθουσιασμός που βρισκόμαστε εδώ. Ξέρουμε τη δυναμική της Σαμπαντέλ, αλλά θα παλέψουμε και γιατί όχι,ίσως πετύχουμε την έκπληξη».

Νταβίντ Πάλμα (τεχνικός Σαμπαντέλ): «Είμαι περήφανος που είμαστε εδώ, ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Είναι μεγάλη πρόκληση ο αγώνας με την Πάντοβα, την ξέρουμε και την υπολογίζουμε πάρα πολύ. Οι αγώνες εδώ έχουν πάντα υπέροχη ατμόσφαιρα».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα