Ολυμπιακός - Σαμπαντέλ: 11-7 Ομάδα όνειρο, στην κορυφή της Ευρώπης

Ολυμπιακός - Σαμπαντέλ: 11-7 Ομάδα όνειρο, στην κορυφή της Ευρώπης

bet365

Ο Ολυμπιακός παραμένει στην κορυφή της Ευρώπης καθώς «έπνιξε» τη Σαμπαντέλ με 11-7 μέσα στο κατάμεστο Παπαστράτειο και διατήρησε τα σκήπτρα της Euroleague!

Ο Ολυμπιακός δεν γινόταν να χάσει αυτό το τρόπαιο. Με ονειρεμένη εμφάνιση η πειραϊκή ομάδα νίκησε κατά κράτος τη Σαμπαντέλ με 11-7 στο κατάμεστο «Παπαστράτειο» και παρέμεινε στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο τελικός του Final 4 της Εuroleague είχε για απόλυτο αφεντικό τον Ολυμπιακό, που διατηρεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης και φθάνει στο 3ο συνολικό τρόπαιο στη διοργάνωση.

Η άμυνα δίνει τα τρόπαια σε τέτοια παιχνίδια, όμως ο Ολυμπιακός ήταν ομάδα όνειρο και σε άμυνα και σε επίθεση. Η ισπανική ομάδα τελείωσε τον αγώνα με 7/33 σουτ, πετυχαίνοντας 4 γκολ σε 11 προσπάθειες στην παίκτρια παραπάνω.

Την ίδια στιγμή οι «ερυθρόλευκες» δείχνοντας απίστευτη ωριμότητα για τις συνθήκες ενός τέτοιου τελικού, έβρισκαν πολλές λύσεις επιθετικά: Με 4/4 στην παίκτρια παραπάνω (11/26 συνολικά) και με πολλές πρωταγωνίστριες.


ΛΑΟΣ

Η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, με τρία γκολ σε ισάριθμα σουτ ή η Νικόλ Ελευθεριάδου και οι σταθερές αξίες Ελευθερία και Μαργαρίτα Πλευρίτου.

Και οι 13 ήταν υπέροχες με τον Σέρβο τεχνικό του Ολυμπιακού Αλεξάνταρ Τσίριτς να μοιράζει το χρόνο στις δύο τερματοφύλακες, με την Ιωάννα Σταματοπούλου να αντικαθιστά τη Χρυσύ Διαμαντοπούλου.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΛΟ

Το μαγικό ξεκίνημα 3-0 στο 6ο λεπτό και το 4-1 στο 1ο οκτάλεπτιν ήταν το πρώτο μήνυμα για ό,τι θα ακολουθούσε.
Και όσο η άμυνα ήταν απροσπέλαστη, ο Ολυμπιακός κρατούσε τον έλεγχο, κλείνοντας το ημίχρονο στο 5-2.

Παρά την επιθετική αντίδραση της Σαμπαντέλ στο 3ο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός είχε απαντήσεις: 6-3 η Μυριοκεφαλιτάκη, 7-4 η Μαργαρίτα Πλευρίτου, 8-5 η Νικόλ Ελευθεριάδου. Και όταν οι Ελευθερία και Βασιλική Πλευρίτου έφεραν το σκορ στο 10-6, πέντε λεπτά πριν από το τέλος, το πάρτι κορυφώθηκε.

Δεν ήταν δυνατόν να συμβεί ό,τι έγινε το 2019 στη Βαρκελώνη, ο Ολυμπιακός ήταν ξανά ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΉΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 1-1, 3-3, 3-2,
Ολυμπιακός (Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Σλίκινγκ, Ελευθεριάδου 2, Τριχά, Ξενάκη, Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ράνεϊ , Βασιλική Πλευρίτου 2, Κρίστμας 1, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σταματοπούλου.

Σαμπαντέλ (Πάλμα): Έστερ Ράμος, Ορτίθ, Γκάμες 1, Φαν ντερ Σλοτ 1, Σεράνο, Στέφενς 2, Σόχι, Γκαρσία, Φόρκα 1, Εγκενς, Πέρεθ 1, Γκονζάλες 1, Καρίγια.


κυπελλο

 

Τελευταία Νέα